به گزارش خبرگزاری شبستان، حزب الوفاق روز سهشنبه (22 نوامبر، اول آذر) با انتشار بیانیهای اعلام کرد، رژیم حمد بن عیسی آل خلیفه، که از حمایت امریکا برخوردار است، در حال تلاش است تا مسئولیت "ارتکاب خشونتهایی که به تلفات بسیار و صدها مجروح انجامیده است را به افسران دونپایه امنیتی" منتصب کند.
این بیانیه افزود، سرکوب وحشیانه معترضان "نظاممند" و حاصل سیاست "برنامهریزی شده" رژیم بحرین است.
اداره امور اطلاعات بحرین روز دوشنبه (21 نوامبر، 30 آبان) در بیانیهای اعلام کرد، نتایج تحقیقات دولتی "مواردی از توسل به استفاده بیش از حد از خشونت و بدرفتاری با بازداشتشدگان" را در جریان اعتراضات و سرکوب در کشور تایید میکند. در این بیانیه ادعا شده است، مقامهای مسئول پیگرد قانونی 20 تن از افسرانی که در سرکوبها نقش داشتند را آغاز کردهاند و گامهای بیشتری در این راه برداشته خواهد شد.
به گفته الوفاق، این سوءاستفادهها بدون اطلاع و تایید مقامات عالیرتبه بحرینی امکانپذیر نبوده است. بر اساس این بیانیه، "مسئولیت نهایی (این اقدامات) بر عهده تصمیمگیران ارشد است نه مقامات و سربازان دونپایه."
در آستانه انتشار گزارش "کمیته تحقیقات مستقل بحرین" که از سوی آلخلیفه منصوب شده است، گروههای حقوق بشر نیز با انتشار "گزارش سایه" از ابعاد دیگری از نقض حقوق بشر در این کشور حاشیه جنوبی خلیج فارس پرده برداشتند.
گزارش 84 صفحهای سایه که توسط "جامعه حقوق بشر بحرین"، "جامعه جوانان بحرینی برای حقوق بشر" و چند سازمان محلی غیردولتی دیگر تدوین شده است، در یک کنفرانس خبری در منامه منتشر شد.
این گزارش علاوه بر اشاره به 1500 مورد دستگیری خودسرانه، 1866 مورد شکنجه و 2710 مورد تعلیق از خدمت، از اخراج 477 دانشآموز به اتهام مشارکت در تظاهراتهای ضد رژیم خبر داده است.
پزشکان گروه حقوق بشر همچنین از دستگیری، شکنجه و ناپدید شدن پزشکان و پرستاران بحرینی به دلیل "داشتن مدارکی دال بر بیرحمی مقامات، نیروهای امنیتی و پلیس ضد شورش" در جریان سرکوب معترضان ضد دولتی خبر میدهند.
این گزارش خاطرنشان کرد: "در جریان دستگیری پزشکان، پرستاران، معلمان، دانشگاهیان، ورزشکاران، تجار و رهبران برجسته مخالف (رژیم بحرین) که خواهان تغییرات دموکراتیک مسالمتآمیز هستند، کل جامعه هدف قرار گرفته است."
به گزارش پرس تی وی، هزاران معترض ضد دولتی از اواسط فوریه، تظاهراتهایی در بحرین برگزار کردهاند. تظاهرکنندگان ابتدا خواهان اصلاحات سیاسی و سلطنت مطابق قانون اساسی بودند اما در پی سرکوب وحشیانه معترضان مردمی توسط نیروهای وابسته به رژیم بحرین، این خواسته به فراخوانی آشکار برای سرنگونی خاندان آلخلیفه بدل شد.
در جریان سرکوب اعتراضات مسالمتآمیز در بحرین که توسط نیروهای آل خلیفه و با حمایت عربستان سعودی صورت میگیرد، شمار زیادی از مردم کشته و تعدادی نیز مجروح شدهاند.
نظر شما