به گزارش خبرنگار شبستان، سردار نقدی، رئیس سازمان مستضعفین امروز در افتتاحیه همایش ملی اشتغال دانشآموختگان بخش کشاورزی و منابع طبیعی در دانشگاه تربیت مدرس گفت: هر گاه نیاز به سازندگی و پیشرفت و درهمشکستن توطئههای دشمن باشد، همیشه بسیج پیشتاز است و برگزاری همایشهایی با موضوع محوری اشتغال خود یکی از جلوههای بسیج است، چرا که بیشترین مطالبات مردم از مسئولان مربوط به کار می باشد و میتوان گفت 75 درصد از نامهها به مسئولان در ارتباط با مسئله بیکاری است.
وی ادامه داد: اگر ایران میخواهد در دنیا الگو باشد شایسته نیست بیکاری درون ایران آن هم در قشر تحصیل کرده وجود داشته باشد. متأسفانه سهم بیکاری در بخش کشاورزی نسبت به علوم کاربردی و فنی بسیار زیاد است.
سردار نقدی در ادامه افزود: این همایش نباید پایان راه تلقی شود، ما تا آخر راه هستیم تا کار بسیجی انجام دهیم، تا جایی که روزی شاهد این باشیم در بخش کشاورزی بیکار وجود نداشته باشد و اگر مسئولان عنایت ندارند، عنایت کنند؛ این یک مسئله علمی است نه تشریفاتی.
وی با بیان اینکه کاش در این همایش چند وزیر مرتبط حضور داشت، گفت: اگر حضور ندارند امیدواریم این اطلاعات و این برنامهها را در دستور کار و پیگیری خود قرار دهند، برای استمرار این همایشها باید برنامه داشته باشیم.
وی با اشاره به دیدگاههای راهبردی در بخش کشاورزی اظهار کرد: در هر حوزهای که بخواهیم اشتغال ایجاد کنیم، اولین دغدغه بحث رونق بازار است که بایستی در آن رشته و فن، بازار خوبی وجود داشته باشد.
سردار نقدی ادامه داد: کارگاههای متنوعی برای رونق بازار میتوان برگزار کرد که افزایش منفعت کشاورزان، یکی از آن کارگاه هاست. متأسفانه امروزه بیشترین سهم تولیدکنندگان در سود کشاورزی در دست دلالها قرار دارد که این امر موجب کمشدن انگیزه در کشاورزان می شود، باید در این زمینه برنامهریزی جدی شود.
رئیس سازمان مستضعفین مبحث واردات را از دیگر موضوعات کارگاهی عنوان کرد و افزود: این امر خود یک معضل است، ما در دنیا شاهد عکسالعملهایی از سوی کشاورزان در واردات کشاورزی هستیم، مانند کشور کره جنوبی که کشاورزی خود را در مقابل وزارت جهاد کشاورزی سوزاند تا مقابلهای با واردات کند، اما متأسفانه در ایران به راحتی واردات صورت میگیرد، به طور مثال در فصل مرکبات واردات زیادی از کشورهای خارجی داریم.
وی با اشاره به مسئله صادرات گفت: باید جدیتر به این مسئله بپردازیم تا بتوانیم با پیشرفت در صنایع تکمیلی بازارهای پایداری را پیدا کنیم. از این رو باید کارگاهی با این موضوع برپا شود.
سردار نقدی بخش چهارم کارگاه ها را ترویج الگوهای مصرف صحیح در بخش کشاورزی عنوان کرد و افزود: به طور مثال باید داروهای گیاهی به جای داروهای شیمیایی استفاده شود و آب میوههای مفید جایگزین نوشابههای مضر باشد. رونق بازار به عنوان موتور محرک است که باید به آن توجه شود.
سردار نقدی به دیدگاه کلان در بخش کشاورزی تصریح کرد: باید نیروها را کارآمد کنیم، مشکل نیروهای کشاورزی این است که علم تئوریک آنها بیشتر از علم عملی است. دانشگاههای کشاورزی باید در حوزههای علمی و کاربردی کشاورزی بیشتر تلاش کنند و اطلاعات تکمیلی دانشجویان را در هر زمینهای افزایش دهند.
وی عدم ایجاد میدانهای کار را از دیگر مشکلات حوزه کشاورزی عنوان کرد و گفت: با تأسیس کلینیکهای کشاورزی در روستاها و تولید مناسب میتوانیم زمینه اشتغال بیشتری را انجام دهیم.
سردار نقدی خاطر نشان کرد: با سرمایهگذاری باید به طور جدی زیرساختهای بخش کشاورزی را توسعه دهیم و همچنین با کاهش قیمت تمام شده به رقابت در عرصه صادرات و محدود کردن واردات بشتابیم.
پایان پیام/
نظر شما