عوامل موثر در هم افزایی بسیج و کانون های فرهنگی هنری مساجد

بسیج یک نهاد انقلابی و با پیشینه تجربی و درخشان و کانون های مساجد یک نهاد مسجدی موثر در زمینه فرهنگی و هنری در مساجد هستند که می توانند اهداف فرهنگی نظام و انقلاب را عملیاتی و پیاده سازی کنند.

خبرگزاری شبستان، گرگان- ربابه کابلی: در خصوص نهاد مقدس بسیج به عنوان یک نهاد با سابقه انقلاب جملات و عبارات زیادی از سوی امام (رحمه الله علیه) و مقام معظم رهبری ایراد شده است که می تواند به عنوان چراغ راه نیروهای انقلابی قرار بگیرد اما بیان تاریخی مقام معظم رهبری در خصوص کانون های فرهنگی هنری مساجد و پیوند کانون های مساجد با بسیج می تواند مورد مداقه و فکر قرار گیرد و از زوایای متفاوت بررسی شود.

 

عامل مهمی که در علت پیوند بین بسیج و کانون های فرهنگی و هنری مساجد در کلام رهبر معظم انقلاب قابل مشاهده است؛ این است که بسیج یک نهاد انقلابی و با پیشینه تجربی و درخشان و کانون های مساجد یک نهاد مسجدی موثر در زمینه فرهنگی و هنری در مساجد هستند که می توانند با توجه به ظرفیت ها و توانایی هایی که دارند به یکدیگر کمک کنند تا اهداف فرهنگی نظام و انقلاب را عملیاتی و پیاده سازی کنند.

 

ایشان در این سخنان فرمودند: «من سفارش می کنم که کانون های فرهنگی هنری مساجد را فراموش نکنید، البته با همکاری بسیج.

بد است که بین روحانی مسجد و بسیج مسجد اختلاف به وجود بیاید.

با همکاری بسیج این کانون های فرهنگی هنری مساجد را مؤثر کنید. برایش کار کنید.

بنشینید فکر کنید، مطالعه کنید و سخنی که متناسب با نیازِ آن جوانی است که آن جا حضور پیدا می کند، فراهم کنید.

مطالعه کنید. کتاب هایی وجود دارد که می شود از این کتاب ها استفاده کرد.

کتاب هایی هست، بروید بپرسید، تحقیق کنید از کسانی که اهلش هستند.

خودتان را مجهز کنید . مسلح کنید به سلاح معرفت و استدلال.

بعد به کانون های فرهنگی هنری بروید و پذیرای جوان ها باشید. با روی خوش هم پذیرا باشید. با سماحت و مدارا.»

 

نکاتی که در بیانات معظم له وجود دارد این است: 1- توجه به موضوع کانون های فرهنگی و هنری مساجد، 2- فعال کردن این کانون ها با همکاری بسیج، 3- توجه روحانیون به قشر جوان در مساجد، 4- ارتقای توانایی های علمی روحانیون متناسب با نیاز جوان، 5- متناسب با نیاز جوان سخن گفتن

 

شاید این سوال مطرح شود که چرا باید کانون های فرهنگی و هنری مساجد با همکاری بسیج نسبت به پیشبرد برنامه هایش در مساجد اقدام نماید؟

در این گفتار کوتاه سعی داریم ببینیم چه عواملی باعث ایجاد همدلی، همکاری و هم افزایی بین بسیج و کانون های فرهنگی و هنری مساجد می شود:

 

1- تشکیل اتاق فکر واحد در سطح کلان و بالتبع در استان ها      

اولین مسئله ای که در وحدت و هم افزایی بین دو نهاد، تشکیلات و یا گروهی به ذهن تبادر می کند و باید انجام شود؛ تشکیل اتاق فکر واحد است، نبود اتاق فکر یعنی نبود همفکری؛ یعنی بسیاری از حرفها در مرحله شعار باقی ماندن، یعنی گام ننهادن در مرحله اجرا.

 

بنابراین با تشکیل یک اتاق فکر واحد بین بسیج و کانون های فرهنگی و هنری مساجد می توان بسیاری از معضلات احتمالی پیش رو در عرصه فرهنگی جامعه را حل نمود و یا برای آن تدبیر درست اندیشید و همچنین می توان از هدر رفتن بسیاری از منابع جلوگیری کرد؛ علاوه بر آن می توان جلوی بسیاری از کارهایی که موازی هستند و شائبه از بین بردن همدیگر را دارند و یا موجب تصادم برنامه ای می شوند را گرفت.

 

ظرفیت های فراوانی که در بسیج وجود دارد می تواند بزرگترین پشتوانه سرمایه ای برای کانون های فرهنگی و هنری مساجد باشد که این مسئله باعث می شود که بسیاری از برنامه ها به شکل بهتری برگزار شود از همین روی تشکیل اتاق فکر واحد در سطح کلان و بالتبع در استان ها می تواند بسیار راهگشا باشد و به عمران معنوی مساجد کمک کند.

 

2- مردمی ماندن بسیج و کانون های مساجد  

به تجربه مشاهده شده است و به فعالین و مهندسین فرهنگی ثابت شده است که هر کاری که رنگ مردمی داشته باشد و با مدیریت مردمی برنامه ریزی و اجرا شود بسیار بهتر و موثرتر و کم هزینه تر از فعالیت هایی است که توسط نهادهای دولتی صورت می پذیرد.

 

وجود نیروهای مردمی بی توقع اما پر بازده در فعالیت های فرهنگی، جلوی بسیاری از هزینه های اضافی و دست و پا گیر را می گیرد و کارها با انگیزه بالاتر و نشاط بهتر و نیت خالص تر انجام می شود؛ همین مسئله باعث می شود که تاثیرات فعالیت های فرهنگی مردمی در جان مخاطبان نفوذ بیشتری داشته باشد.

 

کانون های فرهنگی و هنری مساجد و بسیج بهترین نهادهایی هستند که می توان برنامه های بزرگ فرهنگی را به آنها سپرد و نتایج مطلوبی را از آنها انتظار داشت.

 

3- هم افزایی و برنامه سازی مشترک

با توجه به اینکه نهضت انقلابی این ملت از مسجد شروع شده است و همه نیروهای دلسوز انقلابی در مسجد تکامل پیدا کرده اند این مسئله می طلبد که نیروهای پرشور انقلاب برای فعال سازی این مکان مقدس با هم همگام و هماهنگ حرکت کنند و برای جلوگیری از هدر رفت منابع مالی و زمانی به برنامه های مسترک دست بزنند زیرا مسیر و اهداف کانون های مساجد و بسیج بسیار نزدیک است و این دو نهاد مقدس می توانند با هم افزایی برنامه ای، برنامه های کلان را در قالب فرهنگی و هنری اجرا نماند.

 

4- پرهیز از تشطط و ایجاد وحدت رویه فرهنگی در مساجد

یکی از ذهنیت های منفی ای که سالها در ذهن دلسوزان فرهنگی وجود دارد و آنها را اذیت می کند؛ ذهنیت اختلاف بین نهادهای فرهنگی در مساجد است که مقام معظم رهبری نیز این مسئله را در سخنرانی استات خراسان شمالی اشاره داشتند (بد است که بین روحانی مسجد و بسیج مسجد اختلاف به وجود بیاید.) مسئله اختلاف یکی از مخرب ترین عوامل از بین برنده اهداف فرهنگی است که نه تنها به پیشبرد و توسعه فرهنگی کمک نمی کند بلکه باعث از هم گسیختگی فرهنگ و شکاف بین نیروهای انقلاب می شود.

 

در ایجاد وحدت رویه فرهنگی ما نیازمند یکسری اسناد و متون سیاستگذاری هستیم که به عنوان مرجع و فصل الخطاب باشد که قرآن، سیره اهل بیت(علیهم السلام) و سخنان امام (رحمه الله علیه) و مقام معظم رهبری می تواند به عنوان محل رجوع سیاستگذاران فرهنگی در مساجد باشد.

 

کد خبر 858144

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha