«بابک صفاری» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان با اشاره به نتایج افزایش قیمت بنزین در چند روز گذشته اظهارداشت: افزایش قیمت بنزین بر اساس برنامه جهانی و مورد نیاز اقتصاد کشور بود و پیش از این باید انجام می شد.
استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان بیان کرد: افزایش قیمت بنزین دغدغه و نگرانی هایی را برای مردم ایجاد می کند و در کوتاه مدت نیز بر قیمت نرخ برخی از اجناس کشور اثر می گذارد ولی در بلند مدت آثار خوبی را برای مدیریت کشور خواهد داشت.
وی با اشاره به ارزان بودن قیمت بنزین در ایران و همچنین نبود تناسب بین قیمت آن با سایر اجناس، تصریح کرد: باید تصمیم گیری واقعی و جدی برای واقعی سازی قیمت بنزین از گذشته می شد و یکباره این کار انجام نمی شد.
صفاری با بیان اینکه خرید خودرو با مصرف پایین درخواست مردم است، خاطرنشان کرد: افزایش قیمت بنزین در تولید خودرو با کیفیت برای مصرف کمتر سوخت اثر می گذارد و در این صنعت اثر می گذارد و تولیدکنندگان باید خودروهایی با مصرف و قیمت پایین عرضه کنند.
وی ادامه داد: جمعیت زیادی از کشور خودرو ندارند و از یارانه سوخت بی بهره هستند و آن ها با واقعی سازی قیمت سوخت و توزیع یارانه آن به اعتباری در زندگی خود دست پیدا می کنند که نقش مهمی در کیفیت زندگی و رفاه آن ها دارد.
این استاد دانشگاه با انتقاد از توزیع نقدی یارانه ها گفت: این موضوع در اقتصاد نتایج خوبی ندارد و باید اصلاح شود و با این پول مردم سهامدار و یا بهره دیگر را ببرند تا موجب تورم نشود.
وی تاخیر چند ساله گذشته در افزایش قیمت بنزین را عامل نارضایتی مردم بیان کرد و گفت: مردم به دلیل اینکه در چند سال گذشته افزایش قیمت را نداشته اند، انتظار چنین اتفاقی را هم در حال حاضر نداشته و با چنین تصمیمی نارضایتی خود را اعلام می کنند.
صفاری به نقش افزایش قیمت بنزین در افزایش قیمت اجناس گفت: بنزین نهاده مهم برای تولید نیست و نباید در عرضه و تولید نقش افزایشی داشته باشد بلکه باید آن را کنترل کرد و فرصت از افراد سودجو گرفته شود.
وی یادآورشد: افزایش قیمت بنزین تنها در برخی از اجناس به دلیل حمل و نقل با خودروهای بنزینی امکان دارد اتفاق بیفتد که سهم بالایی را ندارند.
نظر شما