افراط گرایی دینی خطر بزرگی در مسیر صلح جهانی است

محمدباقر خرمشاد رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن تاکید بر اعتدال در روابط مذهبی کشورها، افراط گرایی را خطری بزرگ در پیش روی ادیان توحیدی بیان کرد .

به گزارش خبرگزاری شبستان ،محمدباقر خرمشاد صبح امروز در نخستین نشست دینی مرکز گفتگوهای ادیان با شورای روابط اسلامی- مسیحی کویت با طرح سؤالاتی در مورد علت گفتگو میان ادیان به ویژه میان مسیحیت و اسلام اظهارداشت: افراط گرایی دینی خطر بزرگی در مسیر صلح جهانی است .

 

 نخستین نشست تخصصی همکاری اسلامی - مسیحی با شعار"همکاری اسلامی-مسیحی؛ از ایمان مشترک تا اقدام مشترک" با حضور جمعی از اندیشمندان از جمهوری اسلامی ایران و کویت در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزارشد.
 

دراین نشست دینی، محمدباقر خرمشاد رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن تاکید بر اعتدال در روابط مذهبی کشورها، افراط گرایی را خطری بزرگ در پیش روی ادیان توحیدی بیان کرد .
 

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با طرح این سؤال که اگر قرن 21 قرن آسیاست؛ آیا این قاره بدون ادیان و تمدن های کهن خود می تواند این قرن را رقم بزند؟ تأکید کرد: در منطقه آسیا و خاورمیانه، اسلام، نقش برجسته ای خواهد داشت و در این میان جمهوری اسلامی ایران با توجه به انقلاب اسلامی خود پیشگام در این مسیر است.
 

وی با طرح سؤالاتی در مورد علت گفتگو میان ادیان به ویژه میان مسیحیت و اسلام در منطقه آسیا و خاورمیانه، اظهار امیدواری کرد که این نشست و نشستهای بعدی بتواند پاسخگوی این سوالات در حوزه گفتگوی ادیان باشد .


خرمشاد در خصوص همکاری اسلام و مسحیت گفت:جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک نظام سیاسی مبتنی بر دین خردگرا، براعتدال و تفکر در فهم از دین، زندگی و روابط تأکید می کند و به همین دلیل برخی افراط گریهای موجود را خطری برای ادیان و زندگی بشری می داند و در این شرایط ،ضرورت گفتگوی ادیان بیش از هر زمان دیگر احساس می شود.


رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به تلاش قدرتهای بزرگ ،برای ایجاد اختلاف میان پیروان ادیان مختلف در خاورمیانه تأکید کرد: وظیفه ما است که با افراط گری ها در بین ادیان مقابله کنیم و دینداران را به مسیر اعتدال دعوت نمایم. بنابراین، جمهوری اسلامی ایران با آغوش باز از این گفتگوها استقبال کرده و ادامه این گفتگوها را در کل منطقه پیگیری می کند.


وی با اشاره به حوادث اخیر در خاورمیانه افزود: اندیشمندان و دینداران مسلمان و مسیحی باید در مقابل افراط گرایان بایستند و زمینه ساز ایجاد فضای گفتگو برای آینده خاورمیانه ای دینی ، آزاد و مستقل باشند تا خاورمیانه بعنوان قلب تپنده آسیا عمل کند و آسیا نیز به عنوان قاره قرن 21 به ایفای نقش خود بپردازد.


در ادامه این نشست دینی،محمد رضا دهشیری معاون آموزشی و پژوهشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز با تاکید بر حکمت و خردورزی و اهتمام ادیان به صلح و مبارزه باظلم ، خطر دامن زدن توطئه دشمنان اسلام و مسحیت در آغاز پروژه اسلام هراسی و جنگهای صلیبی را یاد آور شد.
 

سپس حجت الاسلام محمدحسن مظفری رئیس مرکز گفتگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با معرفی شورای اسلامی- مسیحی کویت گفت: این شورا یکی از نهادها جامعه مدنی در کشور کویت است. در شرایطی که دنیای هر روز شاهد درگیری ها و خشونتها و اخبار ناخوشایندی است،ما شاهد حضور صمیمانه علمای مسیحیان و مسلمانان در کنار هم هستیم تا از این منظر در برابر امواج خشونت بار و غیر انسانی در منطقه خاورمیانه اقدامات عملی داشته باشیم .
 

وی افزود: با توجه به تحولات اخیر خاورمیانه، این شورا اقدامات مهمی جهت انسجام بیشتر بین مجموعه های دینی و پیروان ادیان انجام داده است که یکی ازاین اقدامات، تلاش های دکتر المحمید در برگزاری روز جهانی قدس و اهتمامی است که وی به آرمان فلسطین دارند.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی،مظفری یادآور شد: این شورا در برابر نگرشهای قدرت های جهانی و افراط گرایان که می کوشند مردم منطقه را مسیحی و مسلمان خطاب و به درگیری تحریک کنند ، در تلاش است که همزیستی و همگرایی بین مردم منطقه را افزایش دهد، به همین دلیل مرکز گفتگوی ادیان از این شورا دعوت کرد هیئتی را به ایران اعزام کرده تا با آنان برای رفع مشکلات و اختلافات منطقه چاره اندیشی کنیم.


گفتنی است پنج تن از شخصیتهای مذهبی کاتولیک کشور کویت با هدف تعمیق و گسترش همکاری مذهبی دوکشور در ایران به سر می برند و سلسله ملاقاتهای را با شخصیتهای فرهنگی و مذهبی و همچنین بازدید از اماکن تاریخی و مذهبی جمهوری اسلامی ایران از جمله برنامه های این هیات مذهبی است.
 

پایان پیام/

کد خبر 85677

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha