به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری شبستان، با افزایش قیمت بنزین، میان معلم هایی که در مناطق محروم و دور افتاده تدریس می کنند، نگرانی هایی به وجود آمده است. برخی از این معلم ها حتی به صورت رسمی هم استخدام آموزش و پرورش نیستند و ضمن جبران کسری نیروی نظام تعلیم وتربیت در مناطق دور افتاده حقوق های پایین آن هم با چند ماه تاخیر دریافت می کنند. حالا باید هزینه سنگین تامین بنزین را هم به دوش بکشند.
علاوه بر این افزایش قیمت بنزین و مشکلاتی که برای معلم ها به وجود می آید، میتواند هزینههای رفت و آمد دانشآموزان روستایی به مدرسه را با افزایش همراه کند که اگر تدبیری نشود با بازماندگی از تحصیل دانش آموزان هم رو به رو می شویم.
این موضوع نیز در شبکه های اجتماعی هم بازتاب داشته است و برخی از معلم های مناطق دور که روزانه مسافت های طولانی را طی میکنند تا به مدرسه برسند، نسبت به بنزین سه هزار تومانی گلایه کرده اند و گفته اند که باید تمام حقوق خود را برای رفت و آمد هزینه کنند.
یکی از معلم های خرید خدمات آموزشی اهل سیستان و بلوچستان به خبرنگار شبستان می گوید: با تاخیر هایی که در پرداخت های حقوق داریم، در خیلی از مواقع پول بنزین را قرض می کنم اکنون که بنزین گران شده است نمی دانم چکار باید کنم. چون حقوق ما اصلا بالا نیست و حقوق چندین ماه ما به اندازه حقوق یک کارمند است.
این درحالی است که مشکل بنزین سرویس مدارس حل شده است و «علی عباس پور» مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش گفته است: افزایش قیمت بنزین به هیچ عنوان باعث افزایش هزینه سرویس مدارس نمی شود.به محض دریافت خبر سهمیهبندی با مراجع تصمیم گیر جلساتی را در وزارت کشور برگزار کردیم قرار شد، سهمیه ویژه به صورت نقدی به حساب رانندگانی که در سرویس مدارس فعال هستند، براساس مجوزهای صادر شده و طی مراحل قانونی واریز شود.
این درحالی است که هیچ تدبیری برای افزایش سهمیه بنزین معلم های مناطق دور نشده است. گویا صدای معلم های مناطق محروم و دور افتاده برای رسیدن نیز به گوش مسئولان هم دچار محرومیت شده است.
ایجاد مشکل برای هزار نفر راهبر آموزشی در مناطق عشایری
در همین ارتباط، «محمدرضا سیفی » با بیان اینکه سه هزار راهبر آموزشی وجود دارد که نقش کلیدی آن ها سرکشی به مدارس است به خبرنگار شبستان گفت: آنها پل ارتباطی بین آموزش و پرورش مناطق با مدیران مدارس هستند که به صورت دورهای و منظم از مدارس عشایری و روستایی در مناطق محروم و دوزبانه سرکشی میکنند.
مدیرکل توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: هزار نفر در مناطق عشایری فعالیت و به مدارس سرکشی میکنند، این گروه با افزایش قیمت بنزین دچار مشکل می شوند و باید برای آن چارهاندیشی شود. از همین رو معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش وپرورش به وزیر آموزش وپرورش نامه ای ارسال کرده اند تا ایشان افزایش سهمیه بنزین معلم های عشایری را پیگیری کنند.
وی بیان کرد وزیر آموزشوپرورش هم تأکید دارد که برای معلمان عشایری در مناطق محروم، روستایی و مرزی از طریق دولت سهمیه ویژهای در نظر گرفته شود تا خللی در روند آموزش ایجاد نشود.
افزایش سهمیه بنزین معلم های مناطق دور در گرو درخواست وزیر
با وجود پیگری وزارت آموزش و پرورش تاکنون خبری مبنی بر افزایش سهمیه این دسته از فرهنگیان نشده است و این درحالی است که «محمد باقر نوبخت» به خبرنگار شبستان درباره افزایش سهمیه بنزین به معلم های عشایری گفت: به وزیر آموزش وپروش ماموریت داده شده است تا هر موردی را که در خواست آموزش و پرورش است را اعلام کند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: پس از اعلام و ارزیابی خواسته توسط وزیر آموزش و پرورش می توانیم تامین کنیم.
به هرروی؛ به نظر می رسد باید تدابیری ویژه ای برای این دسته از معلم ها صورت گیرد تا از بار مالی آن ها که برای تعلیم و تربیت آن هم در مناطق دور افتاده زحمت می کشند وخدمت می کنند کاسته شود.
نظر شما