به گزارش خبرنگار شبستان، در ادامه جلسه علنی سهشنبه یک آذر دوفوریت طرح لغو استفساریه تبصره سه مواد 71 و 117 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386 از سوی نمایندگان با 137 رأی موافق، 26 رأی مخالف و 20 رأی ممتنع مصوب شد.
این طرح که پس از حاشیههای بسیار در مجلس و در پی تصویب استفساریه جنجالی مجلس و شائبه برقراری و پرداخت حقوق مادامالعمر برای مقامات سیاسی کشور از سوی 24 نماینده مجلس ارایه شد.
حجتالاسلام محمدحسن ابوترابیفرد به عنوان یکی از طراحان این طرح گفت: در روز دوشنبه گذشته مجلس مصوبهای را به رأی گذاشت تحت عنوان استفساریه تبصره سه مواد 71 و 117 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب سال 1386.
وی اظهار کرد: مصوبه مجلس در این مورد موجب طرح دیدگاهها و دغدغهها و نگرانیهایی در جامعه و اصحاب قلم و رسانه شد.
حجتالاسلام ابوترابیفرد با بیان اینکه این برداشتی که از مصوبه مجلس شده است، برداشت ناثوابی است، اظهار کرد: اینگونه در جامعه القا شده است که گویا مجلس حقوق مادامالعمری را برای مقامات سیاسی به صورت قانونی مصوب کرده است در حالی که در هیچ یک از ادوار گذشته مجلس قانونی مبنی بر اینکه مقام سیاسی اعم از نمایندگان و یا سایر مقامات حقوق مادامالعمر دریافت کنند، هرگز تصویب نشده است و چنین معنایی از بین نمایندگان حتی خطور نیز نکرده است.
وی بیان کرد: نمایندگان ملت همانند سایر کارکنان دولت مادامی که در موقعیت شغلی و استخدامی خود قرار دارند حقوق دریافت میکنند و هنگامی که در دستگاه دولتی سمتی نداشته باشند هیچ حقوقی دریافت نمیکنند و اگر به مقام بازنشستگی برسند بر اساس قانون حقوق بازنشستگی را دریافت کنند.
وی با بیان اینکه ما هیچگاه قانونی به نام پرداخت حقوق مادامالعمر برای مقامات سیاسی نداشتیم، گفت: برای آنکه شائبهها در این مورد برطرف شود و دغدغه همکاران منتفی شود پیشنهاد ما این است که طرح ما تحت عنوان لغو استفساریه با رأی قاطع نمایندگان حذف شود.
وی ادامه داد: متأسفانه پیشنهاددهندگان این استفساریه آنچه را که امضا کردهاند با آنچه که مصوب شده است دارای تفاوت اساسی میبینند و به همین دلیل بسیاری از آنها در حال حاضر مخالف این طرح استفساریه هستند و خواستار لغو آن هستند.
حجتالاسلام ابوترابیفرد بیان کرد: دغدغه جدی ما نمایندگان این است که در مسیر رفع تبعیضات و گسترش عدالت قدم برداریم.
محمدرضا خباز، در مخالفت با لغو این استفساریه گفت: استفساریه از حقوق مجلس است و تفسیر قانون کشور بر عهده مجلس است، همانگونه که تفسیر قانون اساسی بر عهده شورای نگهبان است.
وی بیان کرد: اتفاقی که افتاده است این است که تعدادی از نمایندگان برای یکنواخت عمل شدن قانون و برای اینکه در همه کشور و در بین دستگاههای دولتی قانون مصوب 1386 که در مجلس هفتم تصویب شود یکنواخت عمل شود تقاضای تفسیر کردند و آیا این تقاضای تفسیر کار عبث و بیهودهای است که عدهای اینگونه شروع به جوسازی کردند؟
خباز تصریح کرد: مجلس چه خطایی کرده بود که علیهاش اینقدر جوسازی کردند؟ نمایندگان ملت قانونی را که در مجلس هفتم تصویب شده بود به دلیل اینکه احساس کردند دستگاههای مجری متفاوت عمل میکنند و همین متفاوت عمل کردن موجب تضییع حقوق عدهای میشود استفسار کردند.
وی با بیان اینکه استفسار در مجلس کار عادی و مرسومی است، گفت: چه اتفاقی افتاده است که برخی رسانهها علیه مجلس جوسازی میکنند و برخی خبرنگاران در شأن خود عمل نمیکنند؟ این همه جنجال و قلمفرسایی علیه مجلس برای چیست؟
خباز بیان کرد: طراحان این طرح میگویند استفساریهای که هفته گذشته تصویب شده است مجلس آن را رد کند مگر مجلس خطایی مرتکب شده است که آن را رد کند؟
وی ادامه داد: آیا اگر عدهای برداشت ناثواب دارند ما باید صورتمسئله را پاک کنیم و یا اینکه برایشان توضیح دهیم؟
همچنین، اسدالله عباسی، نماینده رودسر و املش نیز در موافقت با این طرح با بیان اینکه استفساریه حق نمایندگان است، گفت: درست است استفساریه حق نمایندگان است اما چه اتفاق نامناسبی افتاده است که ما تقاضای لغو این استفساریه را داریم؟
وی با بیان اینکه چهار اتفاق نامناسب در تصویب این استفساریه در صحن علنی مجلس رخ داده است، گفت: اولا که این مصوبه مجلس استفساریه نبوده است بلکه قانونگذاری بوده است یعنی ما دایره قانونگذاری را گسترش دادیم و بندهایی اضافه کردیم که در این ماده قرار نداشتند.
وی با اشاره به درج واژه همواره در این مصوبه گفت: در کجای قانون خدمات کشوری واژه همواره بوده است که ما در تفسیر آن را اضافه کردهایم؟
عباسی ادامه داد: ما حتی برای بازنشستگی نیز در این استفساریه حق ایجاد کردیم و کسانی را که در سازمانهای غیردولتی کار میکنند نیز شامل این قانون کردهایم.
وی با اشاره به تأکید قانون اساسی بر رفع تبعیضات ناروا بین آحاد جامعه گفت: آیا ما نباید در نحوه رأیگیری و مصوباتمان در مجلس دقت کنیم که چنین اتفاقی نیفتد که بعد رسانهها مغرضانه به آن دامن بزنند و برخی نیز که خیر و صلاح نظام را نمیخواهند فضا را آلوده کنند تا بتوانند تیشه به ریشه کارهای خوب مجلس هشتم بزنند؟
وی ادامه داد: ما میتوانیم کار اشتباهی که در مجلس انجام دادهایم با رأی دادن به این طرح جبران کنیم.
حجتالاسلام رسایی در مخالفت با طرح لغو استفساریه گفت: طبیعتا همه عزیزانی که شنونده صحبتهای بنده هستند چه نمایندگان، چه مردم با توجه به پیگیریهایی که داشتهاند متوجه میشوند مخالفت بنده با این طرح از چه منظری است.
وی با بیان اینکه این طرح در حال حاضر هیچ فوریتی ندارد و هیچ تبعیضی را در جامعه برطرف نمیکند، گفت: مجلس اگر به دنبال رفع تبعیض بود باید ریشه را میزد یعنی تبصره سه ماده 71 را حذف میکرد نه اینکه طرح لغو استفساریهای را بدهد که برطرفکننده هیچ شبههای در مورد مصوبه مجلس نیست.
وی اظهار کرد: ما چرا بیخود خود را در مذان اتهام قرار میدهیم. دوستانی پشت تریبون قرار میگیرند و به تعبیر غلط از برخی از نمایندگان به عنوان وکیلالدوله یاد میکنند نه به عنوان وکیل ملت که باید به آنها گفت وکیل ملت بودن مگر به چه معنا است.
وی خطاب به نمایندگان گفت: چرا مطبوعات و رسانهها را متهم کنیم، البته درست است همه مطبوعات مخالفت نکردند و عدهای نیز به دنبال توجیه بودند ولی مطبوعاتی که مخالفت کردند مخالفتشان از نوع درست بود.
وی ادامه داد: قانون مدیریت خدمات کشوری قانون آزمایشی است که در مجلس هفتم نه در صحن علنی مجلس بلکه در کمیسیون مصوب شده است و من همین جا از مدیریت آقای حداد عادل رییس مجلس هفتم دفاع میکنم.
حجتالاسلام رسایی تأکید کرد: رأی دادن به این استفساریه فقط ظاهرسازی است و چیزی را برطرف نمیکند. بنده با اصل این تبعیضات مخالف هستم.
وی ادامه داد: با تصویب این موضوع هیچ اتفاقی در مجلس نمیافتد و تهاجمات به حق همچنان متوجه مجلس است.
مصطفی کواکبیان، نماینده سمنان نیز در موافقت با این طرح در ابتدا با بیان تذکری خطاب به باهنر گفت: در حین صحبتهای حجتالاسلام ابوترابیفرد شما به یکباره مسیر بحث را به دلیل اینکه عدهای از دوستان قصد خروج از مجلس را داشتند، عوض کردید. باور کنید اگر ما این کار را انجام میدادیم متهم به فتنه میشدیم.
وی قطع سخنان حجتالاسلام ابوترابیفرد و موضوع مطرح شده را از سوی ریاست جلسه ناصحیح عنوان کرد و ادامه داد: نباید این بحث قطع میشد.
وی در ادامه در مخالفت با خود با طرح لغو استفساریه فوق گفت: پیامبر میفرمایند همه انسانها همانند دندانهای شانه با هم برابرند و طبق آموزههای دینی ما تنها چیزی که باعث امتیاز دیگری بر دیگری میشود فضیلت علمی، جهاد و تقوا است.
وی ادامه داد: آقای خباز میگوید اگر ما این طرح را مصوب کنیم اشتباه خود را پذیرفتهایم.
وی با اشاره به سخنان رسایی و مخالفت وی با این طرح لغو استفساریه گفت: آقای رسایی اگر به دنبال عدالت هستند باید کل ماده 71 را حذف کنند زیرا در همان سال و در همان مصوبه برای رییسجمهور 18 هزار امتیاز، برای نمایندگان مجلس و معاونان رییسجمهور 16 هزار امتیاز در نظر گرفتهاند و اگر این تبعیض نیست، پس چیست.
کواکبیان بیان کرد: بحث ما فقط تبصره سه ماده 71 نیست بلکه کل ماده 71 است که باید حذف شود و دوستانی که به دنبال حذف این تبصره از این ماده بودهاند نه به دنبال رفع تبعیض بودند بلکه به دنبال چیز دیگری بودند.
وی ادامه داد: ما برای رفع شبهه و تهمتی که متوجه مجلس هست باید این استفساریه را پس بگیریم و اینقدر هم رسانهها را در این زمینه متهم نکنیم.
نماینده سمنان در خانه ملت تأکید کرد: بنده عضو هیئت علمی دانشگاه هستم و اصلا این قانون شامل بنده نمیشود اما باید این ظلم به مجلس و نمایندگان برطرف شود و این اتهام در مورد آنها که به دنبال حقوق مادامالعمر هستند، رفع شود.
وی خطاب به نمایندگانی که نقل قولهایی را در جلسه علنی امروز از شهید مدرس داشتهاند، گفت: کسانی که میخواهند مدرسگونه عمل کنند بدانند فقط در یک جا نمیشود مدرسوار بود بلکه باید در همه موارد مجلس را مدرسگونه پیش ببریم.
در مقدمه توجیهی این طرح آمده است به دلیل برداشت ناثواب از مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی با عنوان استفساریه تبصره سه مواد 71 و 117 قانون مدیریت خدمات کشوری شائبه برقراری و پرداخت حقوق مادامالعمر برای مقامات سیاسی کشور از جمله نمایندگان مجلس شورای اسلامی که تاکنون هیچگونه سابقه قانونی وجود نداشته به وجود آمده است، پس به همین دلیل و به منظور شفافسازی این مسئله در اذهان عمومی این طرح با قید دوفوریت تقدیم میشود.
در صورت تصویب نهایی این طرح، به موجب این قانون و از تاریخ تصویب آن مصوبه مجلس شورای اسلامی با عنوان استفساریه تبصره سه مواد 71 و 117 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386 لغو میشود.
پایان پیام/
نظر شما