به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «علیرضا نصرآبادی» امروز (28 آبان) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان اظهار کرد: با توجه به این که عرصه های منابع طبیعی و بالاخص مراتع به عنوان اصلی ترین و محوری ترین مساله برای استمرار حیات و بقای کره خاکی و پشتوانه محیط زیست بشر بوده لذا در برنامه ریزی های اصولی و ملی، بهره برداری بهینه از آن همواره مطرح است و بایستی در جهت اصلاح، احیا وبهره برداری بهینه از آن گام برداریم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری خراسان جنوبی با بیان اینکه بیش از 96 درصد مساحت استان را عرصه های منابع طبيعی اعم از جنگل ها، مراتع و پدیده های بیابانی تشکیل می دهد، گفت: درسال جاری 2 میلیارد و 480 میلیون ریال از محل اعتبارات ملی، 4 میلیارد و 250 میلیون ریال از محل اعتبارات استانی و مبلغ 21 میلیارد ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای عملیات بیولوژیک بیومکانیک و مدیریت مراتع استان مصوب شده است.
وی ادامه داد: در این راستا طرح مديريت پايدار مراتع كشور از محل اعتبارات ملی با هدف تعيين محدوده عرفی، تعيين ظرفيت مرتع و شناسايی بهره برداران واقعی دارای حق استفاده از مراتع و به منظور صدور و اعطای پروانه چرای دام انجام شده که تا کنون 618 سامانه مرتعی با سطحی بالغ بر 8 میلیون و 45 هزار هکتار با 29 هزار و 680 خانوار بهره بردار ممیزی شده و 13 هزار و 539 فقره پروانه چرا صادر شده است.
نصرآبادی افزود: درحال حاضر تهیه طرح های مرتعداری با همکاری کارشناسان عضو سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان انجام شده که در زمینه تهیه طرح های مرتعداری تعداد 189 فقره طرح مرتعداری با سطحی بالغ بر یک میلیون و 993 هزار هکتار با 7 هزار و 936 خانوار بهره بردار تهیه شده و از این تعداد 122 فقره با مساحت یک میلیون و 144 هزار هکتار به بهره برداران واگذار شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری خراسان جنوبی با بیان اینکه در سال جاری 500 هزار هكتار از عرصه های منابع طبيعی و آبخيزداری استان جهت بهره برداری و تعليف دام مرتعداران ذيحق استان از اول آبان ماه آزادسازی شده، گفت: حدود 250 هزار واحد دامی متعلق به 9 هزار خانوار مرتعدار و دامدار روستايی و عشايری، در 115 منطقه در سطح استان به مدت 80 تا 90 روز از اين مراتع بهره برداری خواهند کرد.
نصرآبادی با اشاره به اختصاص 783 میلیار ریال اعتبار مقابله با بیابانزدایی به خراسان جنوبی در سال جاری، عنوان کرد: این اعتبار مربوط به اجرای عملیاتی شامل بحث نهالکاری، مالچ پاشی، مدیریت هرزآب، تعمیم ترسیب کربن و سایر فعالیتهای بیابانزدایی است.
وی ادامه داد: عملیات مالچ پاشی در محدوده مسجد شکر در تپههای ماسه ای فعال در محور آسفالته و مسیر ریلی راه آهن طبس- یزد با اعتبار حدود 400 میلیارد ریال در سطح 771 هکتار اجرا می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری خراسان جنوبی با بیان اینکه اجرای عملیات بیولوژیک نهالکاری روی مالچ در سطح 386 هکتار و بذرپاشی تپههای ماسه ای برای تثبیت بیولوژیک تپههای مذکور نیز پیش بینی شده است، افزود: همچنین 333 میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی کارگروه ملی مقابله با گرد و غبار کشور تصویب شده و کلیه عملیات اجرایی پیش بینی شده در کانونهای بحرانی فرسایش بادی و مناطق غبارخیز انجام خواهد گرفت.
نصرآبادی با تاکید بر اینکه 36 میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات تملک دارییهای سرمایهای ملی به پروژه شماره 4 (برنامه كنترل بيابانزايی آسيا و اقيانوسيه) پروژه تعمیم ترسیب کربن و RFLDL اختصاص یافته است، گفت: اعتبارات طرح تثبیت شنهای روان و مدیریت مناطق بیابانی و طرح مربوط به تعمیم ترسیب کربن از محل اعتبارات تملک دارییهای سرمایه ای استانی 14 میلیارد ریال است.
وی با اشاره به اینکه در استان یک میلیون و 700 هزار هکتار طرح مطالعه شده در حوزه بیابان وجود دارد، بیان داشت: از سال 93 تاکنون تعداد کانون های فرسایش بادی استان از 28 مورد به 38 کانون افزایش یافته است و به دنبال حرکت شن های روان و خشکسالی چند ساله علی رغم تلاش های انجام شده اما همچنان رشد کانون های بحرانی را داشته ایم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری خراسان جنوبی از اجرای طرح ملی نهضت فضای سبز در استان خبر داد و افزود: بر اساس این طرح 107 هزار اصله نهال با مشارکت بسیج مردمی، دستگاه های اجرایی، نهادهای دولتی و غیردولتی قبل از 14 آذرماه در سطح 900 هکتار از اراضی استان کاشته میشود تا فضای سبز استان افزایش یابد.
نظر شما