به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، رضا اردکانیان در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 28 آبان و در پاسخ به سوال محمد مهدی برومندی، نماینده مرودشت در مورد علت عدم تصفیه فاضلاب و استفاده از منابع پساب در صنعت و اینکه چرا آب خام سدها به صنعت تخصیص داده نمی شود، گفت: عملکرد جمهوری اسلامی ایران در موضوع سرمایه گذاری برای جمع آوری، تصفیه و استفاده مجدد از فاضلاب عملکرد شاخصی است و نرخ رشد این موضوع قابل توجه است.
وزیر نیرو اظهار داشت: زمانی که جمعیت ما 40 درصد جمعیت فعلی بود یعنی در سال 57 ما فقط تعداد چهار تصفیه خانه داشتیم. امروز در دنیا موضوع جمع آوری و تصفیه فاضلاب یکی از شاخص های توسعه یافتگی است و در حال حاضر تعداد تصفیه خانه های 230 تصفیه خانه است.
اردکانیان ادامه داد: در نیمه دوم امسال 29 تصفیه خانه با سرمایه گذاری بالغ بر 1366 میلیارد تومان افتتاح خواهد شد و باید تاکید کنیم که تعداد 62 تصفیه خانه فاضلاب در دولت های یازدهم و دوازدهم به مدار آمده است.
وزیر نیرو همچنین در پاسخ به این سوال که چرا علت عدم اقدام برای انتقال آب دریای عمان به استان های کویری کشور گفت: از همان زمانی که این سوال مطرح شده است یعنی در سال 96 بحث استفاده از آب شور دریای عمان در دستور کار قرار گرفت و 17 استان مشمول این طرح شدند. خوشبختانه مطالبات در کارگروه مطرح و مورد تصویب قرار گرفت.
اردکانیان تاکید کرد: ما علاوه بر سایر منابعی که داریم برای جبران کمبود منابع مان برای صنعت و به ویژه کشت گلخانه ای اجازه برداشت 8.3 میلیارد متر مکعب آب از دریای عمان و خلیج فارس را دادیم که از این محل دو میلیارد و 73۰ میلیون متر مکعب در این زمینه آب شیرین استصحال می شود که این آب شیرین برای استان هایی نظیر کرمان، یزد و خراسان رضوی مورد استفاده قرار می گیرد.
وزیر نیرو در ادامه بیان کرد: تمامی اقدامات ما چه در بحث آب شیرین کن و چه در بحث تصفیه فاضلاب و چه تعرفه های تشویقی و چه اتخاذ الگوی صحیح مصرف آب تامین آب است.
وی در مورد اقدامات وزارت نیرو برای باروری ابرها گفت: موضوع باروری ابرها موضوعی است که در وزارت نیرو آن را دنبال کردیم و به همین منظور یک فروند هواپیما به کمک سازمان هوافضای سپاه در این زمینه تدارک دیده شد و تاکنون پنج پرواز به همین منظور در استان های فارس، زنجان، اصفهان، یزد، قزوین انجام شده است و چهار پرواز نیز در استان های چهارمحال و خراسان انجام شده است. موضوع مواد طراحی و تولید مواد اولیه باروری ابرها برای اولین بار در کشور انجام شده است.
وزیر نیرو در مورد برنامه ریزی مناسب برای مقابله با بحران خشکسالی گفت: مهار آب های مرزی و استیفای حقابه های مرزی برای اجرای طرح های توسعه منابع آب و خاک در وزارت نیرو انجام شده و با پشتیبانی دولت و اجازات رهبری برای استفاده از منابع صندوق توسعه ملی این طرح ها انجام شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون 13 سد افتتاح و امکان آب گیری 14 سد دیگر فراهم شده است، گفت: در سال 96 کارگروه ملی سازگاری با کم آبی در وزارت نیرو و متشکل از وزرای نیرو، صنعت، کشاورزی و کشور و دو معاون رییس جمهور تشکیل شد و در استان ها نیز کمیته های این کارگروه شکل گرفت.
وی ادامه داد: حدود 12 استان برنامه هایشان را در قالب این گروه برای مقابله با کم آبی نهایی کردند و در برخی استان ها این برنامه در حال تخصیص اعتبارات است. در استان لرستان که استان آسیب دیده از سیل سال 97 بود، مراحل تکمیل و بازبینی و مهار سیلاب و حقابه ها انجام شده است، انشاءالله تصمیم های مناسب در این زمینه ابلاغ خواهد شد./
نظر شما