وزارت جهاد کشاورزی برای پرداخت یارانه کشت و نکشت دچار مشکل است

حجتی با اشاره به اقدامات وزارت جهاد کشاورزی برای بهره وری از آب گفت: اگر ما بتوانیم یارانه کشت و نکشت را به کشاورزان پرداخت کنیم، قطعا می توانیم بهره وری بهتری از منابع آب داشته باشیم اما برای این یارانه دچار مشکل هستیم.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، محمود حجتی در ادامه جلسه صبح امروز دوشنبه 27 آبان در پاسخ به سوال احد آزادیخواه، نماینده مردم ملایر در مورد علت فقدان برنامه عملیاتی و اجرایی برای کشت محصولات کشاورزی که به صورت غیر استاندارد آب مصرف می کنند، گفت: امروز همه در مورد بهره وری آب، راندمان، نوع محصول و ایجاد ارزش افزوده آب نگران هستند و این نگرانی هرچه باشد، قابل قبول است.

 

وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: ما در وزارت جهاد کشاورزی شاید عمده ترین و مهمترین موضوعی که بر روی آن کار کرده ایم و به آن پرداخته ایم مسایل مربوط به آب، چگونگی استفاده از آن بود.  آنچه در ارتباط با افزایش راندمان آب و آبیاری و بهره وری از آب در بخش کشاورزی در طول شش سال گشته انجام شده است در کشور بی نظیر بوده است. از نظر بهره وری ما در سال 92 برای یک متر آب 840 گرم ماده خشک استحصال می کردیم. امروز این عدد به 1450 گرم رسیده است یعنی متجاوز از شش درصد به صورت سالیانه ما بهره وری در آب داشتیم.

 

وی تاکید کرد: از نظر راندمان آب که ما با آن سر و کار داریم، انتقال آب و چگونگی انتقال آن سیستم نوین آبیاری از آن است از 38 درصد به 44 درصد در سال 97 رسانده ایم.

 

حجتی بیان کرد: برای افزایش راندمان آب ما در حال حاضر دو میلیون و 100 هزار هکتار از مزارع مان را با روش های نوین آبیاری می کنیم که این عدد در سال های گذشته یک میلیون هکتار بود. و طرح هایی که وزارت جهاد کشاورزی در دستور کار قرار داده است حاکی از این است که افزایش بهره وری را داشته باشیم. اگر هم بحث های گلخانه ای مطرح می شود، دغدغه ما افزایش بهره وری آب است. در سال 92 هشت هزار هکتار ما کشت گلخانه ای داشتیم که در حال حاضر به بیست هزار هکتار رسیده است و اقبال خوبی در سطح کشور برای کشت گلخانه ای وجود دارد، گرچه ما هنوز خیلی عقب هستیم.

 

وی ترویج کشت محصولات کم آب را از دیگر اقدامات وزارت جهاد کشاورزی برای بهره وری از آب عنوان کرد و گفت: در حال حاضر با ترویج کشت محصولات کم آب می بینیم که در بسیاری از نقاط کشور سطح استفاده از آب در هر هکتار کمتر شده است، بر فرض مثال سالیان گذشته در همدان برای هر هکتار سیب زمینی 12 هزار متر مکعب آب استفاده می شد که این عدد در حال حاضر به شش هکتار متر مکعب در آب رسیده است و تولیدات سیب زمینی ما از 29 تن به 43 تن رسیده است.

 

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به افزایش نرخ ارز بیان کرد: با توجه به افزایش نرخ ارز ما نتوانستیم ساختار کشت را آن گونه که باید مدیریت کنیم چرا که اعمال مدیریت باید از طریق کمک های دولتی انجام شود، بر فرض مثال امسال نظر ما این بود که بخشی از اراضی امسال کشت گوجه فرنگی نداشته باشند و مرتب نیز به کشاورزان یادآوری شد اما امسال تولیدات گوجه فرنگی ما یک میلیون و 200 هزار تن نسبت به سال گذشته افزایش داشت و ما ناچار شدیم 320 هزار تن از آن را به ناچار از کشاورزان خرید کنیم که بازار تنظیم شود.

 

وی تصریح کرد: ما معتقدیم در این اراضی باید چغندر تولید می شد که ما نیاز به واردات شکر نداشته باشیم. راهکار ما این است که از نظر ترویجی و آموزشی باید وارد شویم و به گونه ای به کشاورز این آموزش داده شود که اگر چغندر قند به جای گوجه فرنگی بکارد و سود کمتری عایدش شود، دولت به وی کمک خواهد کرد البته ما در این زمینه نیز مشکل داریم و آن این است که نمی توانیم یارانه نکشت و یا یارانه کشت بدهیم و به همین دلیل نمی توانیم به کشاورز این قول را بدهیم که اگر بر فرض مثال گوجه فرنگی بکارد و چغندر بکارد، یارانه نکشت را به وی بدهیم./

کد خبر 855630

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha