تجربه گرایی در سینمای کوتاه ایران ضعیف است

یک منتقد سینما معتقد است از آن جا که «تجربه گرایی» از زمینه های ذاتی تولید فیلم کوتاه است، باید با فراهم کردن امکان نمایش فیلم ها از این تجربه گرایی حمایت کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، فعالان عرصه های متنوع هنر، بیش از هرچیز آرزو دارند آثارشان در میان مخاطبان دیده شود. سینماگران در این میان به خاطر تلاش گروهی برای ساخت فیلم و هزینه بالای تولید، به طور معمول نسبت به دیگران مشتاق ترند. در سال های گذشته، پیشرفت تکنولوژی امکانات تولید فیلم را افزایش داده تا شاهد رشد چشمگیر تعداد فیلم باشیم اما در مقابل محدودیت زیرساخت های اکران عمومی و همه گیرنشدن VOD ها در میان عموم مردم، چالش پیش روی فیلم سازان است. در این شرایط جشنواره های سینمایی مسیر دیگری برای دیده شدن فیلم هاست که ممکن است زمینه دریافت جایزه و شهرت را نیز برای فعالان سینما فراهم کند. اما با همه این ها باز هم فیلم هایی هستند که به دلایل مختلف از نمایش و دیده شدن بازمی مانند. اتفاقی که ممکن است برخی مشتاقان سینما را از ادامه روند فیلم سازی منصرف کند. پایگاه خبری تحلیلی فیدان که به طور تخصصی در زمینه فیلم کوتاه فعالیت می کند، به تازگی فراخوانی برای نمایش فیلم های دیده نشده ترتیب داده است. برای آگاهی از ساز و کار این فراخوان و مسائل حول آن با «فرید متین»، منتقد سینما و از اعضای تحریریه این سایت به گفتگو نشسته ایم:



به تازگی فراخوانی در سایت فیدان برای تماشای فیلم های کوتاه دیده نشده منتشر شده است. هدف از این فراخوان چیست؟

این فراخوان و برنامه های مرتبط با آن، بیش از هرچیز بر اساس ایده «توجه به تجربه گرایی» در فیلم کوتاه شکل گرفته است. از آن جا که تجربه گرایی به عنوان یکی از مهم ترین زمینه های ذاتی تولید فیلم کوتاه، در کشور ما دچار ضعف شده، ایده فراخوانی برای تماشای فیلم های کوتاه دیده نشده از سوی هادی علی پناه، سردبیر وبسایت فیدان مطرح شد.

 

براساس این فراخوان چه فیلم هایی به نمایش درمی آیند؟

جوانان بسیاری هستند که در سال های اخیر با علاقه فراوان و صرف هزینه شخصی، فیلم کوتاه ساخته اند اما به دلایل مختلف از حضور در جشنواره های سینمایی مرتبط با فیلم کوتاه بازمانده اند.

 

برای حضور در جشنواره ها چه مولفه هایی مورد نیاز است؟

جشنواره ها برای پذیرش فیلم، چارچوب های خاص خود را دارند که به چارچوب های موضوعی محدود نمی شود و ویژگی های تکنیکی فیلم را نیز در برمی گیرد. مثلا اگر کیفیت صدای فیلم تولید شده خوب نباشد، جشنواره آن را برای نمایش و داوری نمی پذیرد.

 

فیلمی که دچار مشکلات تکنیکی است و مثلا کیفیت صدای خوبی ندارد، چرا به نمایش در می آید؟

فیلم های کوتاه بسیاری داریم که به خاطر تجربه های نخستین فیلم ساز دچار مشکلات تکنیکی هستند اما ویژگی های جالب توجهی دارند و از این منظر تجربیاتی دیدنی و قابل بحث به حساب می آیند.

 

با نگاهی به سایت فیدانُ، با ترجمه نقدهای خارجی درباره فیلم های کوتاه مواجه می شویم. این رویکرد با چه هدفی صورت می گیرد؟

هر هنرمند فعال در زمینه سینما، از فیلم ساز تا نویسنده، برای آن که در جایگاه خود قدمی به پیش بگذارد، باید از دایره اطرافیان خود فراتر برود. در زمینه نقد هم وضع به همین منوال است. مطالعه نوشتار منتقدان خارجی به فیلم های کوتاه ایرانی و غیرایرانی حاوی نکات جالب توجهی است.

 

 

 

 


 

کد خبر 855591

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha