دستان سخاوتمندی که دانایی را بنا می‌کند/ مشارکت ۷۰ بانوی خیر هرمزگانی در امر مدرسه‌سازی

بانوان خیر مدرسه ساز هرمزگانی که با بذل و بخشش دارایی ها و زیورآلات خود در امر مدرسه سازی مشارکتی فعال دارند، طی آیین باشکوهی مورد تجلیل قرار گرفتند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بندرعباس، همایش تجلیل از بانوان خیر مدرسه ساز هرمزگان با شعار « بانوی ایرانی، مدرسه مهربانی » با حضور مدیرکل و معاون مشارکت های مردمی اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس هرمزگان، معاون نوسازی اداره کل آموزش و پرورش، رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز استان و رئیس شورای بانون خیر مدرسه ساز هرمزگان برگزار و از 70 بانوی خیر و نیک اندیش تجلیل شد.

 

مهندس « سجاد جلال زاده نانگی »، معاونت مشارکت های مردمی اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس هرمزگان ضمن قدردانی از همه کسانی که در کار خیر سهیم هستند، گفت: با توجه به عمق محرومیت های بجا مانده پیش از انقلاب در حوزه تعلیم و تربیت بویژه در هرمزگان، اگر ورود جدی خیرین نیک اندیش نبود شاید هنوز در بسیاری از مناطق مشکلات مرتبط به بخش زیرساخت آموزش و پرورش با مشکلات اساسی روبرو بودیم.

 

وی از ورود خیرین به امر مدرسه سازی به عنوان جهاد علمی و آموزشی یاد کرد و افزود: امروزه پس از چهار دهه از عمر بابرکت انقلاب اسلامی و به لطف مشارکت فعال افراد خیر و نیکوکار، بخش زیادی از مشکلات حوزه سخت افزاری بخش تعلیم و تربیت در کشور و به تبع آن در هرمزگان مرتفع شده است.

 

معاونت مشارکت های مردمی اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس هرمزگان به برنامه های آتی حوزه معاونت مشارکت های مردمی این اداره کل اشاره و عنوان کرد: برنامه های جلی مشارکت مردم در امر مدرسه سازی با رویکردی جدید اجرا خواهد شد.

 

وی از برگزاری چهار جشنواره تا پایان سال در استان هرمزگان به عنوان یکی از محورهای رویکرد جدید یاد کرد و گفت: این جشنواره ای در گستره استانی، منطقه ای، و مدرسه ای پیش بینی شده است.

 

جلال زاده افزود: جشنواره استانی در مرکز استان و اولین جشنواره های منطقه ای نیز آذر ماه در بخش جناح شهرستان بستک و دومین جشنواره منطقه ای هم دی ماه سال جاری به میزبانی شهرستان میناب برگزار خواهد شد.

 

مهندس « نوید احمدی »، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس هرمزگان نیز به نقش بانوان در حوزه های مختلف اشاره کرد و گفت: پس از پیروزی انقلاب زنان جایگاه واقعی خود را در جامعه پیدا کردند و گواه این مدعا حضور فعال بانوان در عرصه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و ... است.

 

وی با اشاره به اینکه دو سوم از دانشجویان دانشگاه های کشور را بانوان تشکیل می دهند، افزود: بخش زیادی از معلمان و مدیران آموزش و پرورش در کشور بانوان هستند که در امر تربیت نیرو و کادرسازی برای آینده نظام مشارکت دارند.

 

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس هرمزگان در ادامه به تشریح سابقه مدرسه سازی در این استان پرداخت و خاطرنشان کرد: مدرسه سازی خیری در هرمزگان ریشه در تاریخ دارد و مدارس مصطفویه و محمدیه در شهرستان بستک و خنجی در بندرلنگه نمونه ای از عملکرد خیران هرمزگانی در امر مدرسه سازی است.

 

وی با اشاره به وجود 670 مدرسه متشکل از سه هزار تخریبی در هرمزگان، تصریح کرد: 441 مدرسه تخریبی با مشارکت خیرین در حال ساخت و مقاوم سازی است.

 

احمدی با توجه به تحریم های ظالمانه دشمن و شرایط اقتصادی کشور برای نوسازی، توسعه و تجهیز این تعداد کلاس درس نیازمند همراهی بیش از پیش خیرین نیک اندیش هستیم.

 

وی نقش بانوان در امر مدرسه سازی را بسیار موثر دانست و تصریح کرد: بانوان در کنار مشارکت در امر مدرسه سازی، مشوق پدر، شوهر، برادران و فرزندان خود نیز برای انجام کار خیر نیز می باشند.

 

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس هرمزگان از نیت خیر، پیدا کردن فرد متمول و مجاب کردن او برای شرکت در کار خیر مدرسه سازی به عنوان مهمترین رسالت همه افراد تاثیرگذار در جامعه در قبال کمک به نوسازی مدارس تخریبی و غیراستاندارد نام برد و بیان کرد: کافی است که ما بانی کار خیر باشیم و خود خداوند کمک می کند که آن کار به پایان برسد.

 

احمدی با اشاره به برداشته شدن برخی از چالش هایی که در گذشته پیش روی خیرینی که تمایل به مشارکت در امر مدرسه سازی داشتند، گفت: اداره کل نوسازی مدارس با یافتن راهکارهای مناسب، شرایط را برای همکاری خیرین سهل و آسان کرده است تا خیر در انجام کار معطل نماند.

 

وی با بیان اینکه محل احداث و یا نوسازی و مقاوم سازی مدارس در استان را اداره کل آموزش و پرورش به اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس اعلام می کند، افزود: سپس اداره کل نوسازی در صورت وجود ظرفیت خیری از آن برای ساخت و یا مقاوم سازی استفاده خواهد کرد.

 

« مرتضی آخش جان »، معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش هرمزگان  نیز به قانون عمل و عکس العمل اشاره کرد و گفت: افراد خیر و نیکوکار در انجام امور خیر با خداوند وارد معامله می شوند.

 

وی افزود: خیرین، افرادی هستند که با بذل بخشی از دارایی خدادادی به توسعه و آبادانی و اعتلای جامعه کمک می کنند که پاداش دنیوی و اخروی به همراه دارد.

 

معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش هرمزگان  با اشاره به وجود مدارس تخریبی و غیراستاندارد در استان، تصریح کرد: اعتبارات دولتی به تنهایی کفاف ساخت و تعمیر همه این مدارس را نمی کند.

 

وی عنوان کرد: دستان سخاوتمند و قلب های مهربان خیرین نیکوکار است که با نثار بخشی از اموال و دارایی خود به آبادانی جامعه کمک می کند.

 

« سید عبدالله هاشمی »، رئیس مجمع خیرین مدرسه هرمزگان نیز نقش بانوان در انجام امور خیر و عام المنفعه را اساسی دانست و گفت: بانوان ایران اسلامی همواره دوشادوش مردان و شاید گاهی نیز جلوتر از آنان در کارهای خیر و خداپسدانه مشارکت داشته اند.

 

وی با اذعان به اینکه در کار خیر، هرچه بیشتر مردم هر منطقه ای ورود پیدا کنند، آن منطقه آبادتر می شود، یادآور شد: اگر امروز شاهد هستیم که همه نیروهای متخصص در حوزه های مختلف در شهرستان های بستک، بندرلنگه و پارسیان از بومیان این شهرستان هستند، نتیجه کار خیری است که خیرین این منطقه در 100 سال پیش انجام داده اند.

 

رئیس مجمع خیرین مدرسه هرمزگان با اشاره به اینکه در شهر یزد، بسیاری از نانواها بخشب از درآمدشان را به نیت از سوی والدینشان برای مشارکت در امور خیری نظیر مدرسه سازی، ساخت خانه بهداشت و ... اختصاص می دهند و این می تواند الگوی خوبی برای سایر نقاط کشور ازجمله هرمزگان باشد.

 

وی در ادامه با انتقاد از اینکه برخی از روستاها با داشتن 12 نفر دانش آموز اصرار دارند که مدرسه ای در روستایشان بنا شود، اظهار کرد: احداث مدرسه در روستایی که دانش آموز ندارد ظلم به حوزه آموزش و پرورش است و بهترین روش احداث مدارس شبانه روزی و تجمع دانش آموزان روستاهای اطراف در آن مدرسه است.

 

هاشمی به وجود مدارس تخریبی در جزایر قشم و کیش اشاره و تصریح کرد: بسیاری از خیرین به گمان اینکه مناطق آزارد در امر مدرسه سازی فعال هستند از ورود به نوسازی و مقاوم سازی مدارس این دو منطقه سرباز می زنند در حالی که مدارس این دو جزیره وضع خوبی ندارند.

 

وی با اشاره به تفاهم نامه مشترک مجمع خیرین مدرسه ساز هرمزگان، اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان و استانداری، بیان کرد: در قالب این تفاهم نامه احداث 50 مدرسه از تعهدات مجمع خیرین، 100 مدرسه اداره کل نوسازی و 50 مدرسه نیز از تعهدات استانداری است که مجمع خیرین هم اکنون در حال ساخت 70 مدرس در سطح استان ات.

 

« سید خدیجه هاشمی »، رئیس شورای بانوان خیر مدرسه ساز هرمزگان نیز از وجود 70 بانوی خیر مدرسه ساز در این استان خبرداد و گفت: هر ساله حدود 30 درصد از تعهدات خیرین مدرسه ساز هرمزگانی توسط بانوان خیر انجام می شود.

 

وی که 20 سال از سابقه فعالیتش در امر مدرسه سازی می گذرد، افزود: شورای بانوان خیر مدرسه ساز از سال 82 در هرمزگان آغاز به کار کرد.

 

یکی از بانوان خیر مدرسه ساز جزیره قشم که با راه اندازی گروه 20 نفره بانوان خیر موفق به ساخت مدرسه ای در این جزیره شده بود به بیان تجارب خود در جلب مشارکت های مردمی و احداث این پروژه پرداخت و از آمادگی مشارکت 30 درصدی در رابطه با ساخت مدرسه ای جدید طی سال جاری در قشم خبرداد.

 

بیان تجربه بانوی خیری که مدیریت مدرسه ای را در یکی از روستاهای اهل سنت نشین غرب شهرستان بندرعباس برعهده دارد در زمینه چگونگی جلب کمک های مردمی و ساخت مدرسه و تربیت نیروهایی که امروزه خود ا فرهنگیان در منطقه ای هستند که پیش از این شرایط برای ادامه تحصیل آنها فراهم نبوده است از دیگر بخش های این همایش بود.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 855344

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha