نیازمند برنامه ای مدون برای کاهش  آلودگی هوای تهران هستیم

هر سال با شروع فصل زمستان و پاییز تهران با پدیده آلودگی هوا مواجه می شود، آلودگی ای که به نظر می رسد دستگاههای مرتبط با آن برنامه مدونی برای مقابله با آن را ندارند.

خبرگزاری شبستان، سرویس اجتماعی، هادی دهقانی: چند سالی است که با آغاز فصول سرد سال آلودگی هوا و غلظت آلاینده ها در تهران و کلانشهرها به شدت افزایش می یابد، معضلی که باعث می شود تا مدیران شهری تصمیمات مقطی را برای از بین بردن آلودگی هوا اتخاذ کنند که تعطیلی مدارس و زوج و فرد کردن حرکت خودروها از آن جمله می باشد. 

 

سازمان حفاظت از محیط زیست، شهرداری، راهنمایی و رانندگی و استانداری از جمله سازمانها و نهادهایی هستند که با ایجاد یک ساختار منسجم و برنامه بلند مدت می توانند، بدون ایجاد خلل در زندگی روزمره مردم این معضل را برای همیشه کاهش دهند و یا از بین ببرند.

 

مهم ترین عامل که از ایجاد یک سازمان قوی برای کاهش آلودگی هوا وجود دارد را شاید در نداشتن عزم جدی سازمانها دانست که تمایل چندانی برای انجام کار تیمی ندارند و هر سازمان یا از زیر بار مسئولیت خود شانه خالی می کند و یا اینکه تک بعدی و به تنهایی به دنبال حل بخشی از مسئله می باشد.

 

یکی از بهترین راهکارها برای برون رفت از وضعیت کنونی استفاده از تجربیات سایر کشورها می باشد پکن که زمانی در صدر شهرهای آلوده جهان قرار داشت با ایجاد یک برنامه مدون و سرفصل های مشخص توانست در رتبه بندی شهرهای آلوده جهان جایگاه ۱۲۲ را به خود اختصاص دهد که باعث شد تا برای سایر کشورها و شهرها به عنوان یک الگو مطرح شود.

 

پلیس راهور نتوانسته مصوبه ممنوعیت تردد کامیون‌ها را اجرا کند

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان: «نوشین سرور» در گفتگو با رادیو تهران افزود: بر اساس مطالعات انجام شده خودروهای دیزلی سنگین و نیمه سنگین در شهر تهران مسبب تولید آلاینده‌های اکسیدهای گوگرد و اکسیدهای ازت و مهم‌ترین آن ذرات معلق هستد و هنگامی‌که بر اساس پیش‌بینی هواشناسی وضعیت هوا ساکن می‌شود، کمیته اضطرار آلودگی هوا تشکیل و  ممنوعیت تردد خودروهای سنگین دیزلی مصوب و اجرایی می‌شود که روز 19 آبان مقرر شد از روز دوشنبه‌شب تا پایان هفته تردد کامیون‌ها در تهران ممنوع است.

 

رئیس مرکز کنترل ترافیک تهران تصریح کرد: باوجود کنترل میدانی پلیس راهور در چند مقطع ورودی شهر مانند بزرگراه آزادگان و بزرگراه شهید خرازی، شب گذشته به دلیل تردد زیاد کامیون‌ها، پلیس راهور موفق به اجرای مصوبه به‌صورت کامل نشد و متاسفانه در بزرگراه‌های صدر، امام علی(ع)، بابایی و زین‌الدین در مانیتورینگ تصویری شاهد عبور خودروهای دیزلی بودیم و آمار سازمان راهداری نیز مؤید این مطلب است.


سرور با تاکید بر این که قطعاً این کار به‌صورت دستی قابل انجام نخواهد بود، افزود: نیاز است که پلیس محترم راهور VIN (یا همان مشخصات کارت خودرو) را در اختیار شهرداری قرار دهد تا به‌صورت سیستمی و توسط دوربین‌های پلاک خوان اعمال جریمه صورت پذیرد. تاکنون باوجود درخواست‌های پی‌درپی شهرداری این کار مهم انجام نگرفته است.


وی از رانندگان کامیون‌ها و خودروهای سنگین دیزلی درخواست کرد همان‌طور که در جاده‌ها یک راننده حرفه‌ای هستند به‌عنوان وظیفه ملی خود، مصوبات کمیته‌ی اضطرار آلودگی هوا را رعایت کنند چرا که این هوایی است که همه‌ی ما در آن نفس می‌کشیم.


سرور تاکید کرد: تحقیقات نشان می‌دهد که آلودگی هوا مانند کشیدن سیگار به ریه‌ی ما صدمه می‌زند و امید به زندگی را کاهش می‌دهد. این رفتار حرفه‌ای برای رانندگان خودروهای سنگین که شامل کامیون‌های عبوری یا ساکن تهران در بخش پروژه‌های ساختمانی هستند یک مطالبه‌ی شهروندی بوده که مستلزم احترام و رعایت همگانی است.

 

بالا بردن کیفیت خودروهای تولیدی، بنزین با کیفیت تر، ایجاد کمربند سبز و ارتقای فضای سبز و افزایش ناوگان حمل و نقل عمومی و جلوگیری از حرکت خودروهای دودزا و دارای مشکلات فنی قطعا می تواند در زمان کوتاه بخشی از مشکلات را از بین ببرد، اما آنچه که قطعی است نباید گذاشت آلودگی هوا به یک معضل همیشگی تبدیل شود و منتظر باد و باران بود چرا که آلودگی هوا با سلامتی شهروندان ارتباط دارد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 855309

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha