به گزارش خبرگزاری شبستان ازمشهد، نجمه خدادادی، مدیر کل نهاد کتابخانه های عمومی خراسان رضوی صبح امروز(1 اذر) در جمع خبرنگاران گفت: در 6 ماهه اول سال 90 کتابخانهها در استان خراسان رضوی با رشد در حوزههای مختلف مانند زیربنای کتابخانه، تعداد اعضا، تعداد کتابخانه و غیره روبرو بوده است.
وی افزود: سرانه مطالعه در استان که شامل کتب غیر درسی، قرآن، ادعیه و مطالعه در فضای مجازی است، 72 دقیقه است که این سرانه در حال حاضر برابر با 73 دقیقه و 20 ثانیه است.
خدادادی ارتباط با سایر افزایشها در حوزه کتابخوانی و کتابخانهها افزود: تعداد کتابخانههای عمومی استان در سال 89، 163 بوده و در حال حاضر 175 کتابخانه است، همچنین تعداد نسخههای کتابهایی که در کتابخانههای عمومی موجود است تا پایان سال 89 یک میلیون و 500 هزار جلو بوده و اکنون این تعداد به یک میلیون و 700 هزار جلد رسیده است.
وی تعداد کتب اهدایی سازمان کتابخانهها به مساجد و سایر ارگانها در کل استان در سال 89 را حدود 20 هزار جلد کتاب عنوان کرد و افزود: در سال جاری این تعداد به حدود 88 هزار جلد رسیده است و همچنین تعداد کتب جذب شده در کل سال 89 در حدود 250 هزار جلد بوده که در 6 ماهه اول امسال به 681 هزار جلد افزایش پیدا کرده است.
مدیر کل نهاد کتابخانههای عمومی استان خراسان رضوی افزایش آماری در همه زمینههای مربوط به کتابخانه و کتابخوانی را مثبت ارزیابی نمود و اظهار داشت: با توجه به همه این افزایشها در مدت زمان کوتاه شش ماهه، باز هم در همه این حوزهها نیاز به افزایش چه از لحاظ بودجه و چه از لحاظ خدمات احساس میشود.
خدادای ضمن اشاره به سند چشم انداز کشور افزود: همچنین در ارتباط با سرانه عضویت در کتابخانههای استان بر اساس جمعیت آن تا پایان سال 1404، 35 درصد است که هماکنون تقریبا تنها سه درصد از جمعیت استان عضو کتابخانههای عمومی هستند و با وجود رشد خوبی که تاکنون در حوزه کتابخانهها وجود داشته است اما باز هم فاصله بسیار زیادی با سند چشم انداز مشاهده میشود و این گمان را ایجاد میکند که سند چشم انداز در حوزه کتابخوانی و کتابخانهها چندان واقع بینانه عمل نکرده است.
مدیر کل نهاد کتابخانههای عمومی استان خراسان رضوی با اشاره به امضای تفاهمنامه استانداری در رابطه با تاسیس 91 باب کتابخانه اظهار داشت: طی امضای تفاهمنامه میان استاندار خراسان رضوی و دبیرکل نهاد کتابخانههای، مقرر گردیده است، تعداد 91باب کتابخانه روستایی در استان احداث ومورد بهرهبرداری قرار گیرد.
خدادادی افزود: امیدواریم با اجرای این طرح تعداد کتابخانهها و فضاهای مرتبط در روستاها و حاشیه شهرها افزایش یافته و به سمت تحقق سند چشمانداز در این حوزه نزدیک شویم.
پایان پیام/
نظر شما