فرا رفتن «فرم» از «کارکرد» در بازنمایی عکاسانه

نمایشگاه گروهی عکس «انتزاع» با کیوریتوری فاروق مظلومی افتتاح شد.

 به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، در میان نمایشگاه های هنری گروهی که در کشور ما برگزار می شود، عموما با مجموعه هایی روبرو می شویم که بدون در نظر گرفتن موضوعی واحد و مشترک میان آثار، تنها محصول گردهمایی تعدادی از هنرمندان است. در سال های اخیر اما با تقویت کیوریتوری در فضای هنرهای تجسمی ایران، نمایشگاه های گروهی به محل نمایش مجموعه های منسجم تر بدل شده است که می توان از طریق آن به تماشای رویکردهای متنوع هنری حول موضوعی واحد ایستاد.

 

نمایشگاه عکس «انتزاع» که عصر روز گذشته بیست و چهار آبان در مجموعه فرهنگی هنری سروا افتتاح شد، نمونه ای از این گونه نمایشگاه های گروهی است که مفهوم «انتزاع» را دستمایه گردهمایی آثار عکاسان قرار داده است.



«فاروق مظلومی» کیوریتور مجموعه انتزاع است. این منتقد هنری در استیتمنت نمایشگاه آورده است: «تعریف عکس انتزاعی از عکاسی انتزاعی دشوارتر است؛ چرا که یک عکس انتزاعی حتی می تواند محصول لحظه ای لرزش عکاس یا دوربین باشد. عکاسی، بازنمایی اشیا و وضعیت هایی است که وجود دارند یا محصول واسازی همین بازنمایی است. واسازی در معنای شالوده شکنی و ساخت گشایی. آن چه که عکاسی انتزاعی را از عکاسی عمومی جدا می کند نحوه بازنمایی است که اشیا را بدون توجه به کارکرد آن ها صرفا به عنوان یک فرم نشان می دهد. در این نوع عکاسی گاهی حتی فرم های مشخص مثلا لحظه دویدن آن چنان پرقدرت و فعال هستند که به دویدن و انسان توجه نمی شود و فقط فرم و فیگور حاصل از این وضعیت دیده می شود. مثل این می ماند که شما که یک لیوان آب را فقط یک استوانه ببینید. در مجموعه عکس انتزاع به عکس هایی توجه شده است که عکاس ها با تکه تکه کردن جهان پیش رویشان یک قطعه مشخص را در لنز دیده اند که این نگاه ویژه با چشم غیرمسلح به لنز هرگز ممکن نبود. این عکس ها نوعی دیگرگونه دیدن جهان پیرامون و رجعت از این جهان حبس بنیاد به رستگاری آزادی در هنر است.»

 

«مهدی بندری» از هنرمندان این نمایشگاه است که با مجموعه عکس های انتزاعی خود از طبیعت را به نمایش درآورده است. او که دانش آموخته رشته عکاسی است، آثار خود در این نمایشگاه را نوعی بازسازی تجربه بزرگان عکاسی می داند.

 

 

«یاسمین اخلاق دوست» دیگر هنرمند حاضر در «انتزاع» است که آثارش در نگاه اول، تاویل های متنوعی را در ذهن مخاطب ایجاد می کند. او که با دو عکس در نمایشگاه شرکت کرده، آثارش را نمودی از نگاه درونی هنرمند به جهان پیرامون او می داند.

 



از دیگر آثار حاضر در نمایشگاه می توان به عکس های «عسل کاظمیان» اشاره کرد؛ عکس هایی که با میزانسن های خاص خود مخاطب را درگیر می کنند. او که سال هاست به فعالیت هنری مشغول است، عکس هایش را آثاری فرم گرا می داند.

 

                                                                        

 

گفتنی است مجموعه عکس های امیر اصغرزاده، عسل کاظمیان، یاسمن اخلاق دوست، احسان طوطیان، مهدی بندری، نازنین داودی، عاطفه کریمی، تارا تفرشی و مریم معصومی نژاد تا 29 آبان ماه در گالری سروا پیش روی مخاطبان است.

کد خبر 855045

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha