تغییر رویکرد از سخت‌افزاری به مغرافزاری در حوزه کتاب و کتابخوانی ضروری است

سعادتی بر لزوم بهره‌گیری از شیوه‌های نوین در بستر وب و تکنولوژی روز برای ترویج فرهنگ کتابخوانی تاکید کرد و گفت: در کنار کتاب باید برای برخی مخاطبان فصلی، از شیوه‌های نوین ارائه محتوا بهره گرفت.

 خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد، «سعید سعادتی» با اشاره به رویکرد کانون های مساجد در زمینه کتابخوانی گفت: ما امروز در عصر فناوری اطلاعات و دگرگونی‌های فرهنگی و اجتماعی قرار داریم و از سوی دیگر ذائقه نسل جوان و نوجوان به جهت تکثر برنامه ها و فراوانی گزینه‌های پیش رو،  تنوع‌طلب شده و با انباشت اطلاعات مواجه است، بنابراین انتخاب‌های این نسل بسیار حساس و نزدیک به هم است به همین جهت در حوزه کتاب و کتابخوانی نیز مانند سایر محصولات فرهنگی ویکرد ما، باید از «رویکرد سخت‌افزاری» به رویکرد «مغز افزاری» تغییر یابد.

 

معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانونهای مساجد کشور افزود: اگر در گذشته توجه نهادهای فرهنگی و متولیان حوزه کتاب و کتابخوانی، بیشتر معطوف به زیرساخت‌ها، مباحث‌ کمّی مانند ساخت کتابخانه، تجهیز کتابخانه‌ها،  افزایش تیراژ کتاب و توزیع کتاب‌های اهدایی به کتابخانه ها و لحاظ استانداردهای فیزیکی برای آنها بود، امروز با توجه به اقتضائات موجود به نظر می‌رسد در کنار توسعه زیرساخت‌ها باید نگاهی هم به کتابخوان‌ها داشته باشیم.

 

وی با اشاره به ضرورت استفاده از شیوه های نوین در این عرصه تصریح کرد: باید شبکه کتابخوان‌ها را راه‌اندازی کرد و با توجه به ذائقه نسل امروز کتاب‌هایی که از نظر قالب و مدل ارائه، مدل‌های جالب و متناسب با تکنولوژی روز هستند را انتخاب نمود مانند کتاب‌های صوتی، پادکست، یا تولید اپلیکیشن‌هایی‌در حوزه‌کتاب‌که هم قابلیت دسترسی سریع و آسان را داشته باشند و هم با صرف کمترین هزینه و زمان در دسترس قرار بگیرد.

 

سعادتی بر لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در بستر وب و تکنولوژی روز تاکید کرد و افزود: هرچند هیچ چیز جای کتاب را نمی گیرد اما در کنار کتاب باید برای برخی مخاطبان که مخاطبان موسمی هستند از شیوه های نوین ارائه محتوا بهره گرفت که در این راستا ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور امسال با توجه به راه اندازی پورتال بچه‌های مسجد، سعی‌کرده است از فضای مجازی برای توسعه کتابخوانی استفاده کند. نمونه آن نیز مسابقه کتابخوانی از کتاب ارزشمند حماسه حسینی شهید مطهری است که با همکاری بنیاد شهید مطهری در بستر فضای مجازی منتشر شد. این امر باعث شد که هم تعداد مخاطبان افزایش پیدا کند و هم فراگیری مخاطب ما در پهنه جغرافیایی کشور افزایش یافت.

 

معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانون های مساجد گفت: در بحث نگاه مغزافزاری به حوزه کتاب، یکی از موضوعات مهم، تولید کتاب‌های مفید و خوب است. در این زمینه به دنبال استعدادیابی در حوزه نوجوانان و جوانان در حوزه داستان نویسی و آموزش آنها هستیم که برای این منظور در استان یزد به شکل پایلوت یک دوره آموزشی برای مخاطبان کودک و نوجوان با عنوان خاطره‌گویی و نویسندگی در حال برگزاری است. این دوره آموزشی با حضور یکی از برجسته‌ترین اساتید و شرکت ۶۰  نفر شرکت‌کننده برگزار می شود.

 

وی تصریح کرد: در بحث نمایشنامه ‌هم ‌امسال با همکاری معاونت فرهنگی حوزه هنری به دنبال تولید نمایشنامه‌هایی در حوزه کودک و نوجوان هستیم تا بتوانیم از آن‌ها به عنوان خوراک محتوایی برای گروه‌های تئاتر بچه‌های مسجد استفاده کنیم. در رشته شعر نیز به دنبال شناسایی استعدادهای نوجوان و جوان هستیم.

 

سعادتی افزود: بحث دیگر در این زمینه این است که ما نخبگان اجتماعی و افراد دغدغه‌مند در حوزه کتاب و کتابخوانی را داریم که در محیط خود مرجعیت اجتماعی دارند مانند ائمه جماعات، مبلغان و معلمان. در این عرصه هم به دنبال ساماندهی و انگیزه بخشی این گروه های مرجع هستیم تا با بهره‌مندی از تجربیات آنها و با همکاری دفتر کتابخوانی وزارت ارشاد، جشنواره مروجان کتاب را برگزار کنیم و در قالب این جشنواره از افراد دغدغه مند در این عرصه کمک بگیریم.

 

وی در پایان تاکید کرد: ما با این رویکرد می توانیم نگاه مغز افزاری داشته و در کنار توسعه زیرساخت‌ها، به دنبال جذب کتابخوان و ایجاد کانون کتابخوانان مسجدی باشیم. و در مراحل بعد آنها را با هم مرتبط کرده و شبکه‌سازی کنیم که این مسئله در دستور کار قرار دارد.

کد خبر 855004

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha