به گزارش خبرگزاری شبستان، مجدالدین معلمی، دبیر نخستین گردهمایی کانون های شعر کتابخانه های عمومی سراسر کشور "عهد قلم" گفت: بعد از ارایه طرح کانون های شعر نهاد کتابخانه های عمومی کشور در مدت زمانی کوتاه شاهد شکل گیری 280 انجمن شعر در نهاد کتابخانه عمومی بودیم و دریافتیم که مخاطبان متعددی داریم و برای اینکه در برنامه های خود سلیقه همه مخاطبان را برآورده سازیم نیاز به کارهای گسترده تر و متنوع تر است که این همایش یکی از مقدمات این برنامه هاست.
وی با بیان اینکه سیاست های اجرایی جدی در نهاد کتابخانه های عمومی کشور اجرا شده، عنوان کرد: یکی از جدی ترین برنامه ها تشکیل کانون های شعر و ادب بود که در آستانه 9 دی تلاش کردیم نخستین گردهمایی کانون های شعر کتابخانه های عمومی را برگزار کنیم و پس از این نیز در غنابخشی این کانون ها سرمایه گذاری می کنیم.
بعد از سخنان مجدالدین دیلمی سیمین دخت وحیدی به شعرخوانی پرداخت و سپس منصور واعظی مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور به ارایه سخنانی پرداخت و گفت: 9 دی 88 سالروز حماسه بلند بصیرت مردم و میثاق با ولایت است، بنابراین باید با آن به عنوان موضوع محوری برخورد کرد و مانند دیگر سرمایه های انقلاب اسلامی آن را پاس داشت.
وی تصریح کرد: برای روشن شدن بحث 9 دی باید تحلیل مختصری درباره مساله تاریخ اسلام صورت گیرد، مثلاً مسایلی که امروز وجود دارد در دوران حکومت امام علی (ع) و پیامبر نیز مشابه آن وجود داشته است چنانکه ما می بینیم که در دوران حکومت پیامبر نیز جریان نفاق شکل گرفت و در دوران انقلاب نیز جریان نفاق به نوعی وجود داشته است که در 7 تیر 1360 با شهادت شهید بهشتی و یارانش این جریان رسوا شد.
وی خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) جریان نفاق را هوشمندانه به جامعه شناساند و فتنه چندین ساله عصر انقلاب در عاشورایی سال گذشته به طور کلی رسوا شد و همچنین در 9 دی سال گذشته جریان نفاق پیش آمده بعد از انتخابات برای مردم ما شناخته شد بنابراین روز 9 دی روز جشنی است که در آن پیچیده ترین جریان نفاق جامعه شناخته و به کنار رانده شد.
واعظی روز 9 دی را روز بصیرت خواند و گفت: جریان بصیرت که موجب کنار زدن جریان فتنه شد باید زنده نگاه داشته شود و در کانون های شعر کتابخانه های عمومی کشور نیز ما باید شاعران را ترغیب کنیم که به این مسایل بپردازند. همچنین در این کانون ها شاعران جوان باید گرد هم آیند و اشعار خودشان را بخوانند و مورد نقد و بررسی قرار دهند و از طریق این جوامع کوچک به دنیای بزرگتری راه یابند و شناخته شدند و این کانون ها باید محلی برای کشف و شناسایی استعدادها باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تاکنون 280 کانون شعر در 2 هزار و 700 کتابخانه عمومی شکل گرفته که به همین ترتیب باید افزایش یابد. البته این افزایش ها باید هم در حوزه کمی و هم در حوزه کیفی باشد و افرادی که دراین کانون ها رفت و آمد می کنند باید زمانی که از آن خارج شوند با معنویت بیشتری باشند. دراین کانون ها همچنین باید یک نشریه خاص و مخصوص شعر نیز شکل گیرد.
در ادامه علی محمد مودب به شعرخوانی پرداخت و چند غزل و رباعی را برای حاضران قرائت کرد.
پایان پیام/
نظر شما