جایگاه مناسب مساجد در انتقال مفاهیم دینی به نسل جوان

مساجد به عنوان خانه خدا و پایگاه های مذهبی و فرهنگی در محله ها جایگاه و کارکرد گسترده ای دارند که نباید آنها را دست کم گرفت.

خبرگزاری شبستان - شیراز:

اینجا بلوار پاسداران و خیابان باغ حوض است که مسجد «حجت القائم» (عج) در آن قرار دارد، در این مسجد که در یکی از شلوغ ترین محله های شیراز واقع شده است، اقدامات فرهنگی، خیر خواهانه و ... نیز برگزار می شود که در ارتقاء فرهنگ مذهبی و مرتفع ساختن برخی مشکلات ساکنان محله و حتی محله های اطراف نقش بسزایی دارد.

یکی از تاکیدات اصلی در این مسجد، برگزاری نماز جماعت است که باعث می شود، فرصت گرد هم آمدن ساکنان محله برای برگزاری فریضه دینی به قداست و بزرگی نماز، آن هم به صورت جماعت فراهم بیاید. بعد از اقامه نماز نیز فرصت بحث و گفتگو پیرامون مشکلات و مسائل محله و مردم، مسائل مذهبی و ... فراهم می شود.

مسجد و فرصت همدلی

«حاج مراد» که نماز مغرب و عشاء را همواره به صورت جماعت در مسجد «حجت القائم» (عج) می خواند با اشاره به جایگاه و اهمیت مساجد در محله ها به خبرنگار ما می گوید: مسجد خانه خداست و چه جایی بهتر از خانه خدا برای دست یابی به آرامش می توان پیدا کرد؟

این ساکن محله ادامه می دهد: ترویج فرهنگ اقامه نماز به صورت جماعت را امروز باید به نسل جوان انتقال دهیم و مساجد بهترین مکان برای ارائه ارزش های دینی به شمار می روند تا نوجوانان و جوانان در یک محیط آرامش بخش و معنوی با فریضه های دین خود به خوبی آشنا شوند.

وی اضافه می کند: برگزاری رویدادهای فرهنگی در مساجد نیز فرصت جمع شدن ساکنان محله از هر جنس و گروهی را در یک محیط سالم فراهم می کند و در این مسجد نیز به برگزاری برنامه های فرهنگی اهمیت خوبی داده می شود.

مکانی برای خیر رسانی

اینکه در مساجد، صندوق های قرض الحسنه راه اندازی می شود، اقدام خوبی است که می تواند مشکل مقطعی برخی از ساکنان محله را برطرف کند.

«محمد رضا قنبریان» با اشاره به ایجاد صندوق قرض الحسنه در مسجد«حجت القائم» (عج) عنوان می کند: این صندوق قرض الحسنه به منظور کمک به نیازمندان و مستضعفان راه اندازی شده است و مبلغ یک میلیون تومان را به صورت وام بدون بهره به متقاضیان دارای شرایط پرداخت می کند.

مسئول صندوق قرض الحسنه این مسجد می افزاید: اقساط این وام یک میلیون تومانی، ماهانه یکصد هزار تومان است و علاوه بر این وام، مواد غذایی مثل برنج، روغن، قند، شکر و ... میان نیازمندان از طریق این مسجد توزیع می شود.

وی با اشاره به نیاز حمایتی از این مسجد می گوید: از نظر امکانات آب برق و گاز مشکلی نداریم اما برای خادم مسجد نیاز به محل سکونت مناسبی است که بتواند در آن سکونت کند.

برنامه هایی برای بانوان

مساجد به عنوان پایگاه و مکانی امن برای بانوان، همواره مورد توجه بوده‌اند و نزدیکی مساجد به محل سکونت باعث می شود تا بسیاری از بانوان بتوانند در کلاس هایی که در مساجد برگزار می شود به سهولت شرکت کنند.

«زهرا خانم» با اشاره به برگزاری کلاس های آموزش قران در مسجد «حجت القائم» (عج) می گوید: این کلاس های پربار صبح روزهای پنج شنبه برای خانم ها در این مسجد برگزار می شود.

وی که از ساکنان همین محله است، ادامه می دهد: روزهای یکشنبه و سه شنبه نیز در این مسجد، کلاس های «مهدویت امام زمان» برگزار می شود که اقدام فرهنگی و مذهبی مطلوبی به شمار می رود.

خانه خدا

در میان فضای خوب و معنوی این مسجد با امام جماعت مسجد نیز به گفتگو نشستیم که مسجد را خانه خدا معرفی می کند و بر قداست و آداب ورود به مسجد با آراستگی و پاکیزگی تاکید دارد، حجت الاسلام «سید مرتضی شیرازی»، مساجد را نقطه اتصال زمین با آسمان می داند و می گوید: انسان در مسجد در حداقل زمان می تواند خود را در خانه خدا به خدا وصل کند.

امام جماعت مسجد «حجت القائم» (ع) ادامه می دهد: در میان برنامه های مساجد، برگزاری نماز جماعت از اهمیت بسزایی برخوردار است و اگر مسجدی برنامه های مذهبی و فرهنگی متعددی داشته باشد اما نماز جماعت خوبی برگزار نکند به جایگاه ویژه خود دست پیدا نمی کند.

پایگاه بسیج و کانون ها در مساجد

یکی از مراکزی که در انتقال مفاهیم ارزشمند دینی و مذهبی کارکرد ویژه دارند، پایگاه های بسیج و کانون ها در مساجد هستند. پایگاه ها و کانون هایی که در کنار برنامه های مذهبی، جشن ها، سوگواری ها و ... برنامه های تفریحی و کلاس های مختلف برگزار می کنند.

حجت الاسلام شیرازی نیز در این خصوص می گوید: هیات امنای مساجد نباید با برگزاری برنامه های تفریحی در مساجد تا جایی که شان مساجد حفظ می شود، مخالفت کنند زیرا این برنامه ها جاذبه خوبی برای روی آوردن نوجوانان و جوانان به مساجد فراهم می کند و در ضمن، نسل جدید را به شرکت در نماز جماعت نیز تشویق می کند.

سه شنبه های مهدویت

یکی از برنامه های موثری که در مساجد برگزار می شود، «سه شنبه های مهدویت» است و کانون های فرهنگی مساجد در این حوزه نقش موثری ایفا می کنند.

امام جماعت مسجد «حجت القائم» (ع) با تاکید بر بحث «سه شنبه های مهدویت» اظهار می کند: این برنامه فرصتی است تا اقشار جوان ما با جایگاه ویژه امام زمان مهدی موعود (عج) به عنوان مصلح کل آشنا شوند.

حجت الاسلام شیرازی تاکید می کند: در مساجد، امروز باید بیش از پیش بر موضوع مهدویت کار کنیم تا انقلاب ما به عنوان مدافع مهدی موعود (عج)، به بهترین شکل برای معرفی جایگاه ویژه این امام بزرگ و منجی بشر، اقدام تمام و کمالی به انجام برساند.

رضایت جوانان

با چند جوان که برای شرکت در نماز جماعت به این مسجد که صحبت کردم نیز متوجه شدم، برگزاری برنامه های فرهنگی و تفریحی تا چه اندازه توانسته است در جذب آنها به سوی مسجد محله تاثیر مطلوب داشته باشد. امروز این نوجوانان و جوانان در یک مکان مناسب برای شرکت در مراسم مذهبی و فرهنگی حضور موثری دارند و در کنار خانه و خانواده خود به معنویاتی وصل می شوند که آنها را در مسیر درستی هدایت می کند تا به بیراهه نروند و سرمایه جوانی خود را در مسیر نادرست هدر ندهند.  

 

گزارش: مریم شمالیان

 

 

کد خبر 854965

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha