طلاب به طمع ثروت و قدرت درس نمی‌خوانند/  طمع ریشه بسیاری از رذایل اخلاقی است

آیت‌الله رشاد با بیان‌اینکه طمع تنها یک رذیلت نیست بلکه ذیل آن رذایل دیگری هم جمع شده و جلوه می‌کند، گفت: طلاب برای پولدار شدن یا رسیدن به قدرت و ثروت درس نمی‌خوانند چراکه مردم به علما و روحانیون به خاطر ثروت و قدرت احترام نمی‌گذارند.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، آیت‌الله «علی‌اکبر رشاد» در جلسه درس اخلاق که در حوزه علمیه امام رضا(ع) برگزار شد، گفت: اهل تقوا در دین قوی، اهل احتیاط و سنجیده عمل کردن هستند.

 

رئیس شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه استان تهران با بیان اینکه ایمان اهل ایمان در یقین ریشه دارد، تصریح کرد: اهل تقوا برای کسب علم حریص هستند علمی که سبب حلم آنها است، هنگامی که غنی باشند اسراف و تبذیر ندارند، در عبادت مقابل عظمت معبود عظیم خاضع و خاشع هستند.

 

وی بیان کرد: یکی از موانع رشد، درخشش و موفقیت این تصور است که افراد رشد کرده از استثنائات، نوادر یا نوابع روزگار هستند در حالی که اکثر انسان‌ها نابغه هستند اما استعداد برخی انسان‌ها به جهت عوامل طبیعی یا حکام ظلم و جور تضیع می‌شود.

 

آیت الله رشاد ابراز کرد: امام راحل با اینکه به مقامات بسیار بالایی در عرفان و معرفت رسیده بودند اما هیچ‌گاه دنبال خودنمایی یا شهرت نبودند.

 

تولیت مدرسه علمیه امام رضا(ع) با بیان اینکه از اوصاف متقین گریز از طمع است، تاکید کرد: برخی رذایل آشکار و برخی پنهان هستند، طمع رذیلت پنهانی است اما چشم‌چرانی، خشونت و غضب برای بسیاری آشکار است.

 

آیت‌الله رشاد درباره طمع برخی حاکمان و دولت ها به قدرت، اموال، نفوس و حقوق مردم، اظهار کرد: گاهی برخی از مسئولان قبل از انتخابات از احساس مسئولیت، شرایط خطیر امروز، ایثار و گذشت چنان سخن می‌گویند که انسان را منقلب می‌کنند اما پس از رسیدن به قدرت به تمام معنا رنگ عوض می‌کنند. گاهی بر خود فرد هم مشتبه است که طمع ریاست و جاه یا احساس مسئولیت داشته و برای انقلاب و اسلام است.

 

وی با بیان اینکه شهرت محل طمع است، ابراز کرد: برخی روان‌شناسان و روان‌کاوها اصرار دارند که شهوت نقطه ثقل هم و غم همه است اما برخی می‌گویند جاه، مال و شهرت اینگونه است، به عنوان مثال در میدان فوتبال گاهی نفر دو گل بزند خود را می‌کشد و برخی برای همین موضوع سکته کردند و مردند.

 

رئیس شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه استان تهران افزود: همه این موارد به طمع تعلق دارد؛ طمع تنها یک رذیلت نیست بلکه ذیل آن رذایل دیگری هم جمع شده و جلوه می‌کند؛ طلاب برای پولدار شدن یا رسیدن به قدرت و ثروت درس نمی‌خوانند.

 

 آیت‌الله رشاد با بیان اینکه مردم به علما و روحانیون به خاطر ثروت و قدرت آنها احترام نمی‌گذارند، اضافه کرد:‌ یکی از پرسش‌های طلبه چرایی درباره طلبه شدن است، اگر نیت و هدف او درست است آن را تقویت کند اگر به طمع شهرت و جاه طلبی است همان موقع باید اصلاح کند وگرنه به دیوی تبدیل می‌شود که از عهده آن برنمی‌آید. این همه فِرَق که توسط برخی طلاب تاسیس شده در اثر همان جاه‌طلبی است.

 

تولیت مدرسه علمیه امام رضا(ع) در پایان خاطرنشان کرد: انسان از خطا و خلاف در امان نیست؛ زیرا در انجام بسیاری از اعمال صالح ما، عناصر و نیات فراوانی دخیل هستند که شاید فردای قیامت به خاطر آنها عقاب ‌شویم بنابراین متقین هیچ‌گاه به عمل صالح خود اتکا نمی‌کنند و همواره در حالت خوف و رجا به سر می‌برند.

 

 

کد خبر 854216

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha