برخی مسائل باید در جلسات مشترک مقامات مطرح شود

کدخدایی با انتقاد از برخی اظهارات برخی مقامات درباره شورای نگهبان و قوه قضائیه گفت: انتظار است آقایان این مسائل را در جلسات مشترک‌شان مطرح کنند و بی‌جهت تردید و ناامیدی در بین مردم ایجاد نکنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، عباسعلی کدخدایی در نشست خبری پیش‌ازظهر امروز چهارشنبه (۲۲ آبان ۱۳۹۸) با خبرنگاران مشهد مقدس که همزمان با همایش سراسری هیأت‌های نظارت بر انتخابات برگزار شد، ضمن تبریک میلاد باسعادت پیامبر اکرم (ص) و امام صادق (ع)، نظرات این شورا درباره مصوبات مجلس را تشریح کرد. 

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه اعضای هیأت‌های نظارت استانی و شهرستانی کار خود را شروع کرده‌اند، گفت: از دیروز هم همایش آموزشی را در این ارتباط داریم و در این دو روز و نیم از محضر مقامات محترم کشوری برای توجیه و تبیین هر یک از دستگاه‌ها استفاده می‌کنیم تا انشاالله همه دستگاه‌های نظارت و اجرا برای برگزاری یک انتخابات پرشور و با مشارکت گسترده مردم در انتخابات آماده شوند.

کدخدایی در پاسخ به سئوالی درباره بحث استانی شدن انتخابات و برگزاری الکترونیکی انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به اینکه مصوبه استانی شدن انتخابات ایراداتی داشت و به مجلس عودت داده شده و مجلس تا الان نیز کاری نکرده است، بنابراین این موضوع برای انتخابات پیش‌رو منتفی است.

اگر امنیت دستگاه‌های أخذ رأی الکترونیکی تضمین شود، موافق برگزاری الکترونیکی انتخابات هستیم

وی با بیان اینکه تجمیع آراء و احراز هویت در انتخابات پیش‌رو به صورت الکترونیکی خواهد بود، درباره برگزاری الکترونیکی سایر مراحل انتخابات نیز گفت: در صورت تضمین امنیت سایر مراحل انتخابات از سوی نهاد‌های مسئول مانند شورای عالی امنیت ملی و وزارت اطلاعات، ما آمادگی انجام الکترونیکی این کار را داریم.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه برگزاری الکترونیکی انتخابات، یک الزام قانونی است، گفت: برگزاری الکترونیکی انتخابات سرعت و دقت بیشتر را به دنبال دارد، اما باید اشکالات امنیتی دستگاه‌های أخذ رأی الکترونیکی تضمین شود، چرا که باید امنیت آراء مردم که حق الناس است، تأمین شود.

اگر انتخابات گسترده و خوب می‌خواهیم لازمه آن اجرای صحیح قانون است

کدخدایی در پاسخ به سئوال دیگری درباره اظهارات رئیس‌جمهور مبنی بر لزوم زمینه‌سازی حضور همه جناح‌ها در انتخابات از سوی شورای نگهبان اظهار داشت: هم رئیس‌جمهور و هم بقیه مقامات با قوانین آشنا هستند آنچه برای ما مهم است پاسداری از حق مردم و تأمین این وظیفه است و این مهم تنها با اجرای دقیق قانون ممکن است.

وی تأکید کرد: اگر انتخابات گسترده و خوب می‌خواهیم لازمه آن اجرای صحیح قانون است.

قائم مقام دبیر شورای نگهبان با بیان اینکه پاسداری از حقوق و آزادی‌های مردم باید در مجرای قانون و اجرای صحیح قوانین انجام شود، افزود: شورای نگهبان و هر نهاد دیگری اگر دنبال برگزاری انتخابات صحیح و سالم و حضور همه سلایق هستند راهی جز اجرای قانون به صورت دقیق و صحیح نداریم.

گلایه از مجلس و دولت به علت عدم توجه به ابلاغیه سیاست‌های کلی انتخابات

کدخدایی ابراز داشت: از مجلس و دولت گلایه داریم؛ چراکه بعد از ابلاغ سیاست‌های کلی انتخابات شاهد تصویب قوانین فرعی در مجلس نبودیم و دولت هم لایحه‌ای ارائه نکرد؛ در صورت اصلاح قوانین مرتبط با بررسی صلاحیت‌ها و نظارت مشکل حل خواهد شد.

با تخلفات انتخاباتی مجازی و حقیقی برخورد خواهد شد

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه شورای نگهبان برای برخورد با تخلفات تبلیغاتی نامزد‌های انتخاباتی در فضای مجازی چگونه عمل خواهد کرد، گفت: تخلفات تبلیغاتی فرقی نمی‌کند در فضای مجازی باشد یا جای دیگر، در هر صورت برخورد می‌شود.

سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: با توجه به هماهنگی که با قوه قضائیه صورت گرفته، قرار شده است که موارد تخلف از طریق هیأت‌های نظارت و شورای نگهبان برای رسیدگی به قوه قضائیه ارسال و برخورد لازم صورت گیرد.

انتقاد از اظهارات برخی مقامات درباره شورای نگهبان و قوه قضائیه

کدخدایی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیت‌الله جنتی که در سخنانی به بحث حاشیه‌سازی انتخاباتی دولت اشاره کرده‌ است، آیا مصداقی هم در این زمینه گزارش شده است؟ تصریح کرد: الان در موقعیتی هستیم که نیازمند آرامش و ایجاد امید در مردم و وحدت هستیم.

وی با انتقاد از برخی اظهارات برخی مقامات درباره شورای نگهبان و قوه قضائیه خاطرنشان کرد: انتظار است آقایان این مسائل را در جلسات مشترک‌شان مطرح کنند و بی‌جهت تردید و ناامیدی در بین مردم ایجاد نکنند.

شورای نگهبان باشگاه سیاسی نیست تا سهمی برای گروه‌ها و احزاب درنظر بگیرد

کدخدایی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه اخباری از برگزاری نشست بزرگان اصلاح‌طلب با شورای نگهبان حکایت دارد، آیا این نشست‌ها برگزار شده و احزابی مثل اعتماد ملی یا اعتدال و توسعه و کارگزاران نیز جلسه داشته‌اند؟ تصریح کرد: شورای نگهبان باشگاه سیاسی نیست و مرجع قانونی است بنابراین نظرات همه گروه‌ها و جناح‌ها از هر دو طیف را می‌شنود.

وی ادامه داد: شورای نگهبان هیچ مانعی برای شنیدن نظرات و پیشنهادات گرو‌ه‌های مختلف ندارد و در چارچوب قانون از این نظرات استفاده می‌کند.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سئوال که آیا با این مذاکراتی که احزاب و گروه‌ها با شورای نگهبان دارند، سهم خاصی برای اصلاح‌طلبان و اصولگرایان در انتخابات در نظر گرفته شده است؟ خاطرنشان کرد: ما (شورای نگهبان) باشگاه سیاسی نیستیم که بخواهیم سهمی را برای گروه‌ها و احزاب در نظر بگیریم.

در بررسی صلاحیت‌ها، عملکرد نمایندگان ملاک است

عضو حقوقدان شورای نگهبان در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا بیان اظهارات کذب و تخلفات نمایندگان مجلس در طول نمایندگی در بررسی صلاحیت‌شان تأثیر دارد، گفت: عملکرد همه نمایندگان در طول دوره نمایندگی از طریق مراجع چهارگانه و گزارش‌های مردمی رصد می‌شود و در صورت انطباق با ماده (۲۸) و (۳۰) ممکن است موجب عدم صلاحیت نمایندگان شود.

کدخدایی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه اظهارنظر نمایندگان تأثیری در بررسی صلاحیت‌شان دارد؟ گفت: عملکرد نمایندگان برای ما ملاک است.

وی ادامه داد: اظهارات نمایندگان در جهت انجام وظایف نمایندگی‌شان هیچ وقت مشکلی ندارد، اما اظهارات کذب مورد بررسی قرار می‌گیرد.


سخنگوی شورای نگهبان با تأکید براینکه صرف انتقاد از شورای نگهبان موجب عدم صلاحیت نخواهد بود، گفت: در بررسی صلاحیت‌ها آنچه قانون به ما اجازه داده است بر اساس ماده (۲۸) و (۳۰) قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی عمل می‌کنیم./

کد خبر 854175

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha