نرخ بیکاری فارغ التحصیلان استان تهران در رتبه ۲۲ قرار دارد

عدالتی با بیان اینکه اساسی ترین چالش استان تهران در حوزه اشتغال تامین منابع مالی است، گفت: نرخ بیکاری فارغ التحصیلان استان تهران در رتبه ۲۲ قرار دارد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «شهرام عدالتی» امروز چهارشنبه ۲۲ آبان در جلسه کارگروه اشتغال استان گفت: استان سیستان و بلوچستان با بیش از 51 درصد جمعیت روستانشین روستایی ترین استان کشور است. اگر در بازه زمانی 90 تا 98 جمعیت روستایی استان تهران را بررسی کنیم، متوجه اصول روستانشینی در استان تهران می شویم و بعد از آن ورامین و پاکدشت قرار می گیرد و مابقی شهرستان های استان تهران بیش از 50 درصد کمتر از 50 هزار نفر جمعیت روستایی دارد، به عبارتی مفهوم روستا در استان تهران با یک ادبیات نوینی مواجه شده است.

 

معاون توسعه و برنامه ریزی سازمان مدیریت استان تهران با بیان اینکه آینده اقتصادی کشور تابع عملکرد بانک ها خواهد بود، تصریح کرد: از سال 1335 جمعیت روستایی از 68.6 درصد به 25.9 درصد رسیده است و طبق نیم قرن جامعه ایران از یک جامعه روستایی به یک جامعه شهری تبدیل شده است.

 

وی اظهار کرد: تهران با هفت درصد رشد منفی یکی از استان هایی بود که طی سال های 90 تا 95 با کاهش شدید جمعیت روستایی مواجه شده است و قم با یازده درصد افزایش جمعیت روستایی پر شتاب ترین مسیر را در افزایش جمعیتی داشته است.

 

عدالتی در ادامه افزود: نرخ بیکاری جمعیت 10 سال بیشتر مناطق روستایی کشور در سال 98، استان تهران در میانه جدول قرار گرفته و 7.2 درصد بیکاری در مناطق روستایی داریم.

 

معاون توسعه و برنامه ریزی سازمان مدیریت استان تهران تصریح کرد: اگر نرخ بیکاری زنان و جوانان 15 تا 24 سال و فارغ التحصیلان دانشگاهی به تفکیک نقاط روستایی نشان دهیم، می بینیم نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی در محیط های روستایی بیشتر از شهری است، معنایش این است که اگر اقدامات لازم در برنامه ششم توسعه برای اشتغال این گروه از جوانان صورت نگیرد با مهاجرت شدید آنها مواجه خواهیم بود.

 

وی تصریح کرد: از لحاظ نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاه های استان کرمان بیشترین و تهران در رتبه 22 قرار دارد و استان سیستان و بلوچستان محروم ترین منطقه روستایی است و تهران در میانه نمودار قرار دارد.

 

عدالتی افزود: سهم شاغلان مناطق روستایی در بخش های اقتصادی به تفکیک استان در سال از جمله مواردی است که خواهشمندیم مسئولان نظامی بانکی به آن توجه داشته باشند. در حال حاضر تهران با مفهومی به نام صنعت روبرو است. هنوز استان تهران را به عنوان یک استان خدماتی می شناسند و تصور بر این است که هر چیزی در تهران از منظر اقتصادی عمومیت دارد به کل استان شمولیت دارد در حالی که این مسئله اصلا وجود خارجی ندارد.

 

معاون توسعه و برنامه ریزی سازمان مدیریت استان تهران خاطرنشان کرد: بیشترین سهم شاغلان در استان تهران در مناطق روستایی حدود 48 درصد به صنعت مربوط می شود لذا حوزه صنعت در استان تهران پیش قراول توسعه آینده این استان است.

 

عدالتی افزود: از سال 96 تا 97 طی چهار ابلاغ 80 درصد مفاد مالی قانون ابلاغ شده است. سهم استان تهران از کشور 9.7 درصد بوده در حالی که سهم جمعیت روستایی اش بیش از این میزان است لذا قرار بود استان تهران هشت درصد در کشاورزی 45 درصد صنعت و 25 درصد خدمات سهم داشته باشد و جهاد کشاورزی در این حوزه موفق بوده ولی اینکه چرا ما هنوز نتوانستیم در حوزه صنعت آن طور که باید و شاید موفق باشیم چون با یک چالش اساسی در حوزه تامین منابع مالی برای اشتغال در استان تهران مواجه هستیم.

 

عدالتی تصریح کرد: در تعداد طرح هایی که به دستگاه های اجرایی ارسال شده، تهران در رتبه 29 قرار دارد و از نظر تعداد طرح های دستگاه های اجرایی به تفکیک استان کرمانشاه اول و استان تهران در رتبه 28 قرار دارد لذا طرح های تایید شده کشوری 50 درصد است و استان تهران از میانگین کشوری پایین تر می باشد.

 

عدالتی گفت: از کلیه کارگروه اشتغال استانی ملی از مجموع طرح های دریافتی از دستگاه های اجرایی 151 هزار طرح به ارزش 17 هزار میلیارد تومان تعیین شده است.

 

معاون توسعه و برنامه ریزی سازمان مدیریت استان تهران اظهار کرد: از مجموع ارزش تسهیلات طرح های تایید شده در کارگروه اشتغال استانی و ملی سهم بخش کشاورزی حدود 69 درصد، صنعت 18 درصد و خدمات 14 درصد، این در حالی است که سهم بخش های مذکور مطابق با آیین نامه اجرایی قانون به ترتیب 25، 20 و 45 درصد می باشد.

کد خبر 853998

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha