خبرگزاری شبستان، گروه سیاسی _ فرزانه تهجا: هفته وحدت فاصله میان ۱۲ ربیع الأول که سالگرد ولادت بیامبر اکرم (ص) بنا بر روایات أهل سنت تا ۱۷ ربیع الأول که تاریخ ولادت رسول الله محمد صلى الله علیه و آله بنا بر روایات موجود در شیعه است، از سوی امام خمینی(ره) نامکَذاری شده است. اختلافی که بین روایات اهل سنت و شیعیان درباره روز میلاد پیامبر اکرم(ص) وجود دارد، بهانه ای شد که حضرت امام خمینی(ره)، بنیانگذار فقید انقلاب اسلامی ایران،با درایت و هوشیاری فاصله بین این دو تاریخ را بعنوان «هفته وحدت» اعلام کنند. اما قطعا این نامگذاری اهداف بسیار مهمی را در دنیای اسلامی دنبال می کند تا هر ساله در میان مسلمانان جهان بر آن تاکید شود، پیام هفته وحدت این است که با دست اتّحاد و ذهن هوشیار، در سایه دستورات پیامبر خدا(ص) و عترت پاک آن حضرت، مجال از تفرقه افکنیِ و توطئه های بیگانگان بگیریم و با تکیه بر اخلاق و سنت نبوی در برادری و اخوت میراث نبی اکرم (ص) را گرامی بداریم و قدردان این سنت الهی باشیم تا زمینه سقوط و اظمحلال در میان کشورهای اسلامی از میان برود.
پیام هفته وحدت این است که در سایه قرآن و سنت و سیره رسول اکرم صلی الله علیه و آله، وحدت و یکرنگی خود را حفظ کنیم. در سایه امامت و ولایت، صراط مستقیم حرکت کنیم و جز در مقابل خدا و رسولش(ص) برای کسی سر خم نکنیم. در همین رابطه گفتگویی با «حجت الاسلام عبدالعلی گواهی»، معاون آموزش دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی کل قوا در مورد هفته وحدت و توطئه افکنی های دشمنان در میان کشورهای اسلامی به شرح زیر ارایه می شود.
وحدت را چگونه توصیف می کنید؟
پیامبر اکرم فرموده اند از فرمان الهی اطاعت کنید و گوش به فرمان رهبر خود باشید زیرا اطاعت از رهبری مایه وحدت امت اسلامی است. وحدت پدیده عجیبی است و در کلام رهبری تاکید شده است که هر جا ملت ها دست به دست یکدیگر بدهند و این حضور آنها ادامه یابد و با سختی ها مبارزه کنند، ممکن نیست قدرت های بین المللی همچون آمریکا و امثال آن بتوانند کاری از پیش ببرند، پس وحدت موضوع بسیار مهمی است. فاصله میان 12 ربیع الاول و هفدهم ربیع الاول که شیعه به آن معتقد است و روز تولد رسول اکرم (ص) است به عنوان هفته وحدت نامگذاری شده است.
هفته وحدت بر چه محوری قرار دارد؟
هفته وحدت بر محور پیامبر اکرم (ص) است. در این هفته میثاق ها و پیمان ها محکم تر می شود. در حقیقت خون ها در این هفته جوشش بیشتری به یکدیگر دارند و با هم پیوند می خورند و پیوند آن بسیار عمیق است و امروز شاهدیم که به برکت انقلاب اسلامی هفته وحدت نامگذاری شد. این هفته، هفته مبارکی است. شور، شعور و فداکاری، اخوت و صمیمیت را در میان مردم ایجاد می کند.
ثمره وحدت چیست؟
هفته وحدت فضای کشور را به سمت و سویی می برد که هرچه بدخواهان به دنبال از بین بردن وحدت میان مسلمانان هستند تا بتوانند آن را از بین ببرند، به فضل الهی توفیقی نیافتند و جامعه اسلامی به سمتی حرکت کرد که وحدت اسلامی در آن تحقق یافته است و در سایه سار همین وحدت پیروزی های فراوانی به دست آورده ایم.
اصل اول وحدت چگونه تعریف می شود؟
اصل اول وحدت یکتاپرستی است که اصل دوم آن ایمان و اعتقاد به پیامبر اکرم (ص) عنوان شده است و اصل سوم نیز اخوت و برادری تعریف شده است.
وحدت چه اثراتی در جامعه اسلامی برجای می گذارد؟
اثرات وحدت را می توانیم در ابعاد مختلفی مورد بررسی قرار دهیم. اولین تاثیر وحدت مبارزه با استکبار جهانی و استعمار خارجی و برچیده شدن سفره بیگانگان و سلطه آنان است که در تاریخ انقلاب اسلامی به خوبی دیده می شود. از تاثیرات دیگر وحدت، آزادی خواهی و استقلال طلبی است. سومین اثر آن مبارزه با استبداد داخلی و چهارمین اثر آن وحدت اسلامی است که می توان از تاسیس دارالتقریب بین المذاهب کشورهای اسلامی در قاهره نام برد و قبل از آن تاسیس تشکل رجال الترغیب است.
از اثرات دیگر وحدت می توان به ایجاد امنیت و آرامش در این حوزه اشاره کرد. حفظ قدرت و هیمنه از دیگر اثرات وحدت است که مسلمانان با ایجاد وحدت در میان خود می توانند قدرت و هیمنه پربارتری داشته باشند و در صورت درگیری و عدم وحدت قوای فکری و جسمی مسلمانان به تحلیل می رود.
عوامل ایجاد وحدت چیست؟
از عوامل ایجاد انسجام و وحدت می توان به برادری و برابری اشاره کرد و این همان توصیف پیامبر اکرم (ص) است که مسلمانان را در برابر دیگران همچون دستی واحد توصیف می کند و از جماعت مسلمانان تنها کسانی خارج می شوند که دشمن آنها هستند. حسن خلق از دیگر عوامل انسجام و وحدت شمرده می شود. در ابعادی دیگر به مدارا کردن اشاره شده است که پیامبر اکرم(ص) در این باره می فرمایند: خداوند به من امر کرده است که همچون ادای واجبات با مردم با مدارا و نرمش رفتار کنم.
همزیستی و زندگی مسالمت آمیز از دیگر عوامل ایجاد وحدت است و پیامبر اکرم در این باره می فرمایند با یکدیگر قطع رابطه، حسد، دشمنی و قطع رابطه نکنید و برای هیچ کس از مسلمانان جایز نیست که بیشتر از سه روز با برادر دینی خود قهر باشد.
محبت کردن و احترام از دیگر عواملی است که رسول اکرم بر آن تاکید کرده و همواره توصیه داشتند که هر کس به برادر دینی خود احترام بگذارد، گویا به خداوند احترام کرده است. از عوامل دیگر وحدت، خیرخواهی و نصیحت است تا مسلمانان نکات مهمی را به یکدیگر گوشزد کنند و خیرخواه یکدیگر باشند.
طبق آیات و روایات اصلاح امور از مسایل مهم در میان مسلمانان عنوان شده است که این موضوع از دیگر عوامل ایجاد وحدت به شمار می رود.
چه عواملی وحدت را از بین می برد؟
از عوامل افتراق در وحدت به چند نکته اشاره شده است. سخن چینی، جست و جوی اسرار مردم، تعصب بی جا، دشنام و تحقیر، آلودگی باطنی، فتوای کفر و شرک، آزار و اذیت هستند. این آثار موجب می شود تا رحمت الهی از جامعه مسلمانان دور شود و هلاکت آنان را در پی دارد. وحدت موجب افزایش نزول الهی، اقتدار، سربلندی و قدرت مسلمانان را در پی دارد.
چه شیوه ای را در مواجه با توطئه های دشمنان در از بین بردن وحدت باید بکار ببریم؟
دشمنان نمی توانند وحدت میان کشورهای اسلامی را ببینند و شاهد این باشند که کشورهای اسلامی یکپارچه 30 میلیون نفر از مسلمانان در یک روز و در ایام خاص همچون ایام اربعین در عراق حضور می یابند. جمعیتی از شیعه، سنی، کرد، ترک و سایر اقوام و حتی ادیان دیگر در این اجتماع حضور می یابند و این موضوع برای آنها نگران کننده است و اتفاقاتی که در منطقه افتاده است، نشان می دهد که دشمن می خواهد شهد و شیرینی وحدت و انسجامی را که میان مسلمانان به وجود آمده است را از بین ببرد.
دشمن چه آسیبی از وحدت میان مسلمانان می بیند؟
با توجه به اینکه دشمن در این برهه از زمان نیز تیرش به سنگ خورده است و نتوانسته اهداف خود را محقق کند مانند سال ها و دوره های گذشته که به کرات دشمن از این موضوع آسیب دیده و تمام توان خود را در این منطقه هزینه کرده تا بتواند در منطقه آشوب کند، به لطف پروردگار با بیداری رهبران کشورهای اسلامی و مراجع تقلید و مردم مسلمان لبنان، عراق و ایران موجب شد تا تیر آنها به سنگ بخورد و ناامیدانه از منطقه رخت ببندند./
نظر شما