مردم در مقایسه با دولت و مجلس در شناخت ابعاد دفاع مقدس پیشتاز بودند

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس با انتقاد از کم کاری ها در معرفی ابعاد مختلف هشت سال جنگ تحمیلی که به گفته وی دولت و مجلس در آن دخیل بودند، گفت: مردم ما از زمان آغاز جنگ در معرفی ارزشهای این دوران پیشتار بودند.

به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم اختتامیه برترین کتاب سال دفاع مقدس شب گذشته با حضور محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور، غلامعلی حدادعادل رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.

 

غلامعلی حدادعادل رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ابتدا با اشاره به کم کاری پژوهشگران و مولفان در حوزه معروفی و ترویج فرهنگ هشت سال دفاع مقدس گفت: دفاع مقدس واقعیتی است که به خوبی معرفی نشده است. هرچقدر درباره این دوران بگوییم به حقیقت دفاع مقدس دست نمی یابیم، چراکه دفاع مقدس منبعی است که هرچه کاویده‌شود، باز تمام شدنی نیست.

 

وی افزود: گمانه زنی ها درباره انگیزه دشمن از حمله به ایران بسیار است اما آنچه که مهم است، این است که یک ملت با دست خالی در برابر جنگی قرار گرفت که هرکسی به یک طریقی به دشمن کمک می‌کرد.

 

حداد عادل جنگ تحمیلی را به واقعه کربلا تشبیه کرد و عنوان داشت: مرثیه‌خوانان در مراسم خود وقتی می‌خواهند کربلا را برای مردم ترسیم کنند می‌گویند: حضرت سیدالشهدا را کماندار با تیر و نیزدار با نیزه نشانه می‌رفتند و هرکس با هرچه در دست داشت به ایشان حمله‌ور می‌شد. در  هشت سال جنگ تحمیلی همچین رویدادی رخ داد. یکی با دلار‌های نفتی، دیگری با مین و بقیه نیز با هواپیماهای پیشرفته با ایران جنگیدند.

 

رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی با اشاره به حملات دشمن به شهر دزفول بیان کرد: در دوران جنگ تنها 180 موشک به شهر دزفول اصابت کرد و هنرنمایی رزمنده های ما در این شهر توسط شاعران هنرمندانه گفته شده است. این سرمایه‌ای است که باخون پاک بیش از 200 هزار شهید به دست آمده است.

 

حدادعادل ادامه داد: این دفاع مقدس است که کشور را زنده و سبز نگه داشته است. بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در حفظ و نگهداری ارزش‌های دفاع مقدس وظیفه‌ای را ایفا می‌کند و به زودی شاهد افتتاح موزه دفاع مقدس خواهیم بود؛ همانطور که برخی از کشورهای مستعمره انگلستان مانند استرالیا پس از جنگ خود دارای موزه جنگ بوده و به فداکاری‌های جنگ خود افتخار می‌کند.

 

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هنر و کتاب ما باید در امر ترویج فرهنگ دفاع مقدس کمک کنند گفت: بعد از سال‌های اول جنگ و بعد از پذیرش قطعنامه، چندین هزار کتاب در حوزه هنری و در بنیاد حفظ آثار و در جاهای دیگر نوشته شده که همه آنها ارزشمند هستند.

 

حدادعادل در پایان اظهار داشت: برگزاری یادواره‌های شهدا در محله‌ها و مساجد توسط مردم یاد و خاطره شهدا را زنده نگه داشته است. مردم در این حوزه کار خودشان را به درستی انجام دادند و اگر قصوری باشد به گردن مجلس و دولت است.

 

پایان پیام/

کد خبر 85369

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha