به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجتالاسلام «غلامرضا عادل» امروز سه شنبه (21 آبان) در نخستین همایش کارکرد وقف در توسعه انسانی با تاکید بر وقف علمی اظهار داشت: در سازمان اوقاف شعاری با عنوان «همه واقف باشیم» مدنظر است که در این راستا به مردم توصیه می کنیم که هر کس به اندازه توان و جایگاه خودش در زمینه وقف ورود پیدا کند.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امورخیریه کشور با بیان اینکه در انجام کارهای خیر بدانید که اصل نیت است، افزود: حجم کار در اعمال خیر زیاد اهمیت ندارد و هر کسی از جمله دانشجو، استاد، بازاری و یا یک کشاورز نیز می توان در حد توان خودش یک واقف باشد.
وی با اشاره به اینکه اگر کسی بتواند فرد دیگری را به سوی کار خیر ترغیب کند در ثواب آن کار شریک است، ادامه داد: این موضوع سبب می شود تا همه مردم در کار خیر ورود پیدا کنند و بعد از یک زمان طولانی نتیجه این جریان را می توانیم در جامعه مشاهده کنیم.
حجت الاسلام عادل با توجه به اینکه با تلنگر یا قلم و بیان می توانیم مردم را به سمت وقف هدایت کنیم، گفت: وقف از آیات و روایات بهره زیادی داریم و لفظ وقف در هیچ جای قرآن کریم موجود نیست اما مضمون وقف در قرآن کریم وجود دارد.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امورخیریه کشور بیان کرد: ما انسان ها در دنیا معمولا به دنبال انجام کارهایی هستیم که سود داشته باشد و هر چه سود بیشتری داشته باشد ارجح تر و در اولویت قرار دارد و سود تضمین شده و قابل انتقال از این دنیای فانی به آن دنیا معمولا سرمایه هایی است که تاریخ مصرف ندارند مانند وقف که یک نوع صدقه جاریه محسوب می شود.
وی با تاکید بر اینکه بدانید که یک کار خیر باید از روی کرامت انجام شود، ادامه داد: نباید این کار خیر را با منت گذاشتن خراب و اجر آن را ضایع کنیم و بدانید که لازمه کرامت این است که چیزی را انفاق کنیم که برای خودمان ارزش بیشتری از مابقی دارد.
وقف دولتی نیست/ تاثیرگذاری مثبت وقف بر روی موضوعات اقتصادی و اجتماعی
حجت الاسلام عادل با بیان اینکه مردم با پرداختن به موضوع وقف از برکات دنیوی و اخروی بسیاری برخوردار خواهند شد، گفت: وقف برای جامعه نیز برکاتی زیادی را به دنبال دارد که یکی از آن ها تاثیرگذاری مثبت وقف بر روی موضوعات اقتصادی و اجتماعی کشور است.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امورخیریه کشور اظهار داشت: برخی افراد در داخل فکر می کنند که وقف یک کار دولتی است اما این طور نیست با اینکه سازمان اوقاف و امور خیریه وابسته به دولت است اما وقف را مردم و خیرین انجام می دهند و ربطی به دولت ندارد.
وی در ادامه بیان کرد: مردم و خیرین به سمت وقف می آیند تا باری را از روی زمین بردارند و امروز می بینیم که بارهای بسیاری بر روی زمین باقی مانده که نیازمند ورود خیرین و مردم به حوزه وقف برای رفع این مشکلات است.
لزوم ورود وقف به نیازهای روز جامعه
حجت الاسلام عادل با تاکید بر اینکه مردم و خیرین باید وقف هایی متناسب با نیاز روز جامعه داشته باشند، افزود: نیازهای مهم و به روز جامعه شامل حوزه جوانان، ازدواج، مسکن، اشتغال و علم و پژوهش است که در این زمینه ها باید مردم و خیرین ورود پیدا کنند و وقف هایی را در این راستا داشته باشند.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امورخیریه کشور با اشاره به اینکه استعدادهای بسیاری در کشور وجود دارند که به خاطر مسائل مالی و نبود امکانات شکوفا نمی شوند، ادامه داد: در این راستا از خیرین و افرادی که که تمکن مالی دارند درخواست داریم که وقفیاتی در این زمینه داشته باشند و به حوزه علم و پژوهش ورود پیدا کنند تا شاهد شکوفایی این استعدادها در کشور باشیم.
وی با بیان اینکه سازمان اوقاف بحث پشتیبانی از موضوعات دانش بنیان را نیز در دستور کار دارد، گفت: در این راستا شرکتهای دانش بنیان که تولید موتورسیکلتهای برقی و ایمپلنتهای دندانی را بر عهده داشتند مورد حمایت سازمان اوقاف قرار گرفتند و این شرکتها در ارزآوری و اشتغال بسیار فعال هستند.
حجت الاسلام عادل در پایان با توجه به اینکه مرکز رسیدگی به مدارس وقفی در کشور را راه اندازی کردیم، اظهار کرد: ۶هزار رقبه در حوزه آموزش و پرورش کشور داریم و دانشگاه تهران دارای بیش از 45 وقف است و از ابتدای امسال شاهد به ثبت رسیدن 700 وقف مختلف در سراسر کشور بودیم.
نظر شما