خبرگزاری شبستان: جریان موسوم به اصلاحات که این روزها تحرکات پنهانی را برای انتخابات مجلس نهم آغاز نموده است با تاویل اینکه انتخابات نهم مجلس معادل بازی مرگ و زندگی برای این جریان است، استراتژی بازیابی قدرت در فضای سیاسی کشور را با طراحی طرح "تصاحب کرسی های سبز برای سبزها" پیش روی خویش قرار داده است.
این جریان با ابراز علاقه مندی برای ورود به عرصه سیاسی کشور، سعی دارد با اظهار نظرهای مبهم و همراه با توبه از رفتارهای گذشته، تاثیر خاصی بر فضای سیاسی جامعه بگذارد و افکار عمومی را برای ورود خود در عرصه انتخابات آماده کند. البته لازمه ی این امر به نوعی تقسیم کاری است که به مهره های پشت پرده این جریان محول گشته است.
ازاین رو با نگاه عمیق به شرایط کنونی و گذشته این جریان به این واقعیت می توان اشاره نمود که پس از کم فروغ شدن تحرکات جنبش به اصطلاح سبز و عدم تأثیر حمایتهای غربی از این جریانات، در مقطع کنونی و با نزدیک شدن به ایام انتخابات، متناقضاتی در رفتار و گفتار این افراد و جریان های منتسب به آنان در حال صورت گرفتن است. چنانچه که در سخنان چند وقت اخیر لیدرهای این جریان، نقاط مبهمی در چگونگی ورودشان به انتخابات مجلس و کسب کرسی های آن کاملا مشهود است.
اما اینک سوالی که در نزد افکار عمومی مطرح گشته، این است که جریان موسوم به اصلاحات با اتخاذ کدام استراتژی پا در عرصه انتخابات خواهد گذاشت؟
گفتنی است، این جریان بی گمان با استراتژی فشار از پائین برای ایجاد شکاف های عمیق در جامعه و همچنین امتیاز گیری در بالا زمینه را برای بازگشت هاشمی به صدر صحنه سیاست و نیز قرائت مجدد تز "آشتی ملی" فراهم کرده است.
اما ورود انتخاباتی آقای هاشمی به رغم تکذیبیه های نمادین هفته گذشته که با پوشش وسیع رسانه ای صورت گرفت، با استقبال گسترده رسانه های وابسته به اصلاح طلبان مواجه شده است و باید اذعان نمود بخشی از این جریان که هرگز مایل به کنارهگیری از قدرت نیستند با کنار گذاشتن ظاهر سازی های سیاسی پروژه " تصاحب کرسی های سبز برای سبزها" را با محوریت صحنه گردان اصلی جریان اصلاح طلبی یعنی هاشمی و صحنه آرایی خاتمی، موسوی خوئینی ها وتاج زاده کلید زدند.
اما اعلام برائت افرادی نظیر موسوی خوئینی ها و خاتمی از جریانات سال 88 در آستانه انتخابات مجلس بدون شک برای به دست آوردن اقبال عمومی و کسب آراء بیشتر برای جریان موسوم به اصلاحات و همچنین ورود مجدد به بدنه حاکمیت است. البته پرواضح است کسانی که به آراء ملت توهین می کنند و نظام را به خیانت در آراء متهم می کنند هیچ اعتقادی به مردم سالاری دینی و جمهوری اسلامی ندارند و در انتخابات آینده هم نظیر گذشته فلسفه حضور آنها کسب کرسی های قدرت است.
البته با توجه به اغماء سیاسی این جریان پس از 9 دی 88، انتخابات نهم مجلس شورای اسلامی معادل بازی مرگ و زندگی آنها محسوب می شود و منطقی است که این جریان این گونه دست به دامن مهره های پشت پرده خود بشود زیرا تنها انگیزه ی حیات سیاسی برایشان آن است که با تاثیرگذاری بر فضای سیاسی کشور با تمامی قوا پا به عرصه حضور بگذارند.
در این بین موسوی خوئینی ها که وظیفه جبران فقدان رهبری این جریان را بر عهده دارد با توجه به در پیش بودن انتخابات مجلس نهم رویکردی متفاوتی را به نسبت حوادث پس از انتخابات را در پیش گرفته است تا به زعم خود بتواند نیروهای موسوم به اصلاحات را برای راهیابی به مجلس نهم هدایت کند.
او که فعالیت خود را در فضای مجازی افزایش داده است، با راه اندازی سایت شخصی خود و فعالیت گسترده در این فضا، سعی در ترمیم وجهه اصلاح طلبان برای حضور در انتخابات نهم مجلس دارد.
اخیرا نیز برخی از منابع خبری از قول او بیان داشته اند که موسوی خوئینی ها با تاکید بر لزوم برنامه ریزی اصلاح طلبان برای نهمین دوره انتخابات مجلس، از شناسایی و مذاکره با برخی چهره ها برای قرار گرفتن آنها در لیست های انتخاباتی سخن به میان آورده و تاکید کرده است که این افراد دارای سابقه مثبتی بوده و احتمالا توان عبور از فیلتر شورای نگهبان را دارند.
وی که با تذبذب خاص خویش از برخی مواضع پیشین خود عدول کرده و در یادداشتی به عنوان سخنگوی ۱۴ میلیون نفری که به موسوی و کروبی رای داده بودند، نوشت: مخالف شعار جمهوری ایرانی در برابر جمهوری اسلامی هستیم و نیز مخالف شعار علیه رهبری، ولی چرا این شعارها و یا آتش زدن عکس امام و امثال این امور را به پای جریان اصیل اصلاح طلب! می گذارند و چرا امکان هر گونه تکذیب و دفاع را از اصلاح طلبان سلب می کنند؟
همچنین سید محمد خاتمی نیز در ادامه پروسه ننگ زدایی از جریان موسوم به اصلاحات و در تکمیل این پازل سیاسی در واقع سعی کرده که با برگزیدن سیاست مبهم هم زمینه ورود اصلاحطلبان به عرصه انتخابات نهم مجلس را فراهم کند و هم با مرز بندی صریح با جریان فتنه زمینه حضور خویش را در انتخابات ریاست جمهوری آینده پی ریزی کرده باشد.
وی در این راستا با استناد به مواضع هاشمی رفسنجانی در ارتباط با طرح آشتی ملی که به نوعی راهبرد اصلی اصلاح طلبان در چنین مقطعی است به پا خواسته و حتی به برخی از اعضای افراطی این جریان حمله کرده و از میرحسین موسوی نیز خواست که توبه کند.
همچنین خاتمی با پی گیری مداوم این طرح در پی پروسه فراموش سازی تمامی فتنه گری ها و آشوب های 88 عنوان نموده است: "اگر ظلمی شده که شده است، همه بیاییم عفو کنیم و به آینده نگاه کنیم و اگر به نظام و رهبری ظلم شده است، به نفع آینده از آن چشم پوشی شود و ملت هم از ظلمی که بر او و فرزندانش رفته است، می گذرد و آن وقت همه به آینده بهتر رو خواهیم آورد."
خاتمی در پرده دوم این سناریو نیز با پیش دستی به مقابله در برابر شکست احتمالی بر آمده و در تازه ترین اظهارنظر خود در سخنانی دو پهلو در دیدار با اعضای انجمن فرهنگ و سیاست دانشجویان دانشگاه شیراز گفت: "خوشبختانه بسیاری از بزرگان و احزاب و گروه ها هم بر همین امور تأکید می کنند. اگر برگزارکنندگان بی طرف باشند، نیروهای نظامی و امنیتی دخالت نکنند، همه جریان ها بتوانند نامزد داشته باشند، نمایندگان مردم و احزاب و گروه ها بتوانند از مرحله رأی گیری تا اعلام نتایج ناظر باشند، آنگاه است که انتخابات پرشور و تعیین کننده برگزار خواهد شد. انقلاب و نظام مال ما است نه در انحصار ما."
خاتمی در ادامه تناقض گویی های خود در جایی دیگر برای شرکت در انتخابات مجلس شرط می گذارد و بیان می کند که این بار اگر شرایط فراهم نباشد، حتما در انتخابات شرکت نمی کنیم.
البته لازم به ذکر است که رفتار و تحرکات سیاسی اخیر این جریان بیانگر آن است که با توجه به سابقه حضور در صحنه سیاسی، اصلاح طلبان هیچ گاه از فرصت های انتخاباتی صرف نظر نمی کنند و مجلس را راه ورود جدی به عرصه سیاست می دانند.
اما این اظهار نظرهای متناقض خاتمی نشان می دهد که جریان موسوم به اصلاحات با اتخاذ سیاست قهر و آشتی سیاسی یقینا قصد حضور در انتخابات مجلس نهم را دارد زیرا ایشان چندی پیش در جلسه ای که با حضوربرخی سران اصلاح طلب برگزار شد، ضمن اعتراف به بی اعتباری حضورشان در نظام، گفت: در انتخابات پیش رو اگر اصولگرایانی که ارادت عجیبی نسبت به رهبر انقلاب دارند به مجلس راه یابند در این صورت تا ۱۰ سال آینده باید فاتحه اصلاحات را خواند و ما باید کاری کنیم که بتوانیم در داخل نظام باقی بمانیم!
البته چند وقتی است که خاتمی و دوستانش تلاش کرده اند نشان دهند که به هیچ عنوان در انتخابات مجلس شرکت نمی کنند اما اخبار متواتری از اظهارات خاتمی و دوستانش منتشر شده که در آنجا نیز بر حضور حداکثری در انتخابات مجلس نهم تاکید کرده اند.
اما مهره بعدی این جریان که با موتور روشن و چراغ خاموش در حال حرکت است و به هیچ وجه حاضر نیست انتخابات مجلس نهم را از دست بدهد، مصطفی تاج زاده از مجرمان فتنه ۸۸ است که در بازی ای آلوده به نفاق و بهره کشی های سیاسی، ضلع سوم و مهم این پازل را تشکیل داده و به دنبال آماده سازی بدنه فتنه برای در اختیار قرار دادن آن در سبد انتخاباتی سید محمد خاتمی در امروز و آینده است.
وی که در رسانه های جریان فتنه در قبال رویکرد اصلاح طلبان به نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی رویکرد تحریم را پیشنهاد می داد اخیرا در دیدار با محمدسلامتی دبیرکل سازمان منحله مجاهدین انقلاب با تغییر رویکرد 180 درجه ای بر حضور پرشور در انتخابات تاکید نمود.
تاجزاده در این دیدار ضمن استفاده از ظرفیت انتخابات برای ساماندهی مجدد نیروهای اصلاح طلب به پیام موسوی به خاتمی مبنی بر تحریم انتخابات و مخالفت خاتمی با این پیام اشاره کرد و با توجه به استدلال سلامتی بر حضور مجدد اصلاح طلبان در انتخابات تاکید کرده است.
وی همچنین خطاب به سلامتی گفته است ما تا می توانیم باید مانع از فهمیدن اختلاف میان خاتمی و موسوی توسط بدنه سبزها شویم. اگر این اختلاف را بدنه بفهمد دیگر نمی توانیم جنبش را پای سبد انتخاباتی خاتمی در آینده بیاوریم.
گفتنی است با توجه به این شواهد موجود و برای پوشش این اختلافات و نیز فعال ساختن بدنه فتنه گران جهت کانالیزه کردن آن به سوی خاتمی، سناریوی جدیدی به لیدری تاج زاده کلید خورده است و بر اساس این سناریو قرار است بدنه فتنه در این انتخابات و در انتخابات سال 92 به سمت خاتمی هدایت شوند.
البته این در حالی است که تاج زاده همچون خاتمی و موسوی خوئینی ها با تبعیت از هاشمی موافق حضور در انتخابات مجلس باقی بماند و با ترس از شکست در انتخابات و ریزش حامیان باقی مانده از نقش خود شانه خالی نکند.
گفتنی است ایراد اظهارات متناقض و حرکت بر اساس معیارها و اصول انقلاب اسلامی از سوی این افراد در حالی مطرح می گردد که آمال این جریان ایجاد وضعیت مناسب برای برگشت به صحنه سیاست است.
در واقع، ادعای همراهی با امام و انقلاب در روزها و ماههای نزدیک به ایام انتخابات به مانند در انتخابات دهم ریاست جمهوری به اکاذیب سیاسی چندی پیششان شبیه است و در مقطع حاضر نیز این افراد نه تنها در صحبتهای خود هرگونه رفتار مخالف آرمان های انقلاب را رد می نمایند بلکه با مظلومنمایی دروغین در پی جلب نظر سیاسی دیگران هستند.
پایان پیام/
رضا باقرپور
پروژه " تصاحب کرسی های سبز برای سبزها" با محوریت هاشمی و صحنه آرایی خاتمی، موسوی خوئینی ها وتاج زاده کلید خورده است.
کد خبر 85330
نظر شما