به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، «عباس رضایی» در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران که با حضور معاون وزیر صمت و رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور در استانداری اصفهان برگزار شد، گفت: نصب کنتورهای هوشمند بر چاهها در بالادست و پایین دست رود میتواند کمک شایانی در اجرای طرح تعادلبخشی داشته باشد ولی هزینه این کنتورها بالاست و برخی از کشاورزان توان مالی ندارند.
استاندار اصفهان با اشاره به اهمیت انسداد چاه های غیر مجاز گفت: دولت و مجلس باید در زمینه کاهش قیمت کنتورهای هوشمند کمک کنند و انسداد چاههای غیرمجاز باید با قدرت و شدت ادامه یابد البته دستگاه قضایی در این زمینه همکاریهای لازم را دارد.
رضایی با اشاره به فرهنگ سازی و آموزش پیرامون اصلاح الگوی کشت، گفت: رعایت اقتصاد کشاورزی باید در دستور کار جهاد کشاورزی استان قرار بگیرد.
وی با اشاره به اثرات فرونشست زمین، بحث انتقال آب برای جلوگیری از اثرات ناشی از فرونشست زمین و گردوغبار را به عنوان راهکاری اصلی و اساسی دانست و تاکید کرد: شهرداریها، سازمان نظام مهندسی، راه و شهرسازی و فرودگاه ملزم به رعایت اصول ایمنسازی راهها، ساختمانها و مزارع در مقابل اثرات فرونشست زمین هستند.
استاندار اصفهان افزود: فرمانداران از طریق دستگاههای اجرایی تابعه خود نسبت به پایش و اجرایی کردن طرحهای مصرف بهینه آب اقدام جدی نمایند.
رضایی با اشاره به بحث آلاینده های هوا در شهر اصفهان، خاطر نشان کرد: ناوگان حمل و نقل عمومی و فرهنگ استفاده از دوچرخه باید تقویت شود تا از این طریق میزان آلودگی هوا کاهش یابد.
وی بیابانزدایی و مالچپاشی را یکی دیگر از عوامل کاهش آلودگی هوای اصفهان دانست و خاطر نشان کرد : منابع طبیعی در راستای بیابانزدایی و مالچپاشی اقدامات لازم را انجام دهد و سازمان صمت اقدامات لازم برای کاهش انتشار آلایندههای ناشی از صنایع و کورهها را در دستور کار خود قرار دهد.
در این جلسه، «علیرضا شهیدی» هم فرونشست زمین را زلزله خاموش نامید و اظهار کرد: فرونشست زمین اثرات مخربی بر ساختمانها، راهها و زیرساختها دارد و میتواند موجب افزایش عملکرد تخریبی یک زلزله کوچک در حد زمین لرزهای بزرگ باشد.
معاون وزیر صمت و رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور افزود: یکی از دلایل فرونشست زمین بهرهبرداری بیش از حد از سفرههای آب زیرزمینی است. ۸۰ تا ۹۰ درصد آب مصرفی کشور مربوط به بخش کشاورزی است که باید برای کاهش مصرف آب در این بخش اقدامات لازم مانند اصلاح الگوی کشت صورت پذیرد.
شهیدی با اشاره به مصارف دیگر آب در بخش های صنعت و کشاورزی تصریح کرد: 6 درصد آب مصرفی کشور در بخش صنعت و چهار درصد آن در بخش شرب خانگی صرف ولی به دلیل سهم کم بخش شرب، راهکارها برای کاهش مصرف ذخایر آب زیرزمینی چندان موثر نبوده است.
وی سرمایه گذاری در برخی مسائل به صورت اضطراری را مهم دانست و تاکیدکرد: باید بتوانیم در آینده تغییری در بحث بحران آب داشتهباشیم در غیر این صورت تا ۱۵ سال آینده درغرب استان نیز پدیده فرونشست را خواهیم داشت.
معاون وزیر صمت با اشاره به پایش ملی در زمینه پدیده فرونشست زمین در کل کشور گفت: پایش ملی در ۳۰۰ دشت کشور که با پدیده فرونشست درگیرند درحال انجام است و این پایش در استان اصفهان نیز انجام میشود و سازمان زمینشناسی کشور تمام توان خود را در جهت رفع نیازهای زمین شناسی و مطالعاتی استان اصفهان به کار خواهد برد ولی در برخی موارد استان نیز باید به این سازمان کمک کند.
نظر شما