راه دسترسی به بزرگترین سوله ورزشی سکودار خراسان شمالی فراهم شد
مدیر اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی فاروج گفت: یک راه ۱۲ متری برای سوله ورزشی فاروج از سوی شهرداری اختصاص پیدا کرده که فقط تعیین تکلیف بخش کوچکی از این مسیر که مربوط به وارثان مالک است، باقی مانده است.
غلامرضا گلی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در فاروج گفت: سوله ورزشی کارگران، بزرگترین سوله ورزشی سکودار استان با دوهزارو 500 نفر گنجایش است.
مدیر اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی فاروج با اشاره به اینکه ساخت این سوله از سال 90 آغاز شده است، افزود: امسال از منابع سفر هیات دولت 20 میلیارد ریال به این طرح اختصاص یافته که این رقم طی امسال و سال آینده ابلاغ می شود.
وی از ابلاغ 7 میلیارد ریال از مجموع 10 میلیارد ریال پیش بینی شده برای امسال این طرح خبرداد و گفت: تا پایان سال هم سه میلیارد ریال باقی مانده ابلاغ می شود.
گلی گفت: پیش بینی ما این است که بدون محوطه سازی، سوله تا دهه فجر تکمیل می شود و فضای سبز، پارکینگ و حفر چاه آن در سال آینده انجام می شود.
اين طرح در زميني به مساحت 12 هزار مترمربع در حال ساخت است که در زمان كلنگ زني داراي پنج ميليارد و 200 ميليون ريال اعتبار مصوب بود كه از اين مبلغ چهار ميليارد ريال ملي و 1.2 ميليارد ريال نيز از اعتبارات استاني پيش بيني شده بود. بهره برداري از اين طرح با توجه به ساخت آن در بين باغها و سرگردان بودن انجام انشعابات اين طرح در كش و قوس هاي وظايف بين دستگاهي، سال هاست كه به تاخير افتاده است.
اين در حالي است كه در شوراي مسكن اسفندماه سال 93، تعيين تكليف راه دسترسي اين مجموعه ورزشي مصوب شده بود و اداره كل كار، تعاون و رفاه اجتماعي خراسان شمالي، تخصيص اعتبار آن را مشروط به تعيين تكليف راه دسترسي كرده بود.
ساخت اين طرح در نقطه اي كه در محدوده خدمات شهري نبود و كاربري لازم در اين خصوص را هم نداشت صورت گرفته و همين امر مشكلات زيادي را براي آن رقم زد. در آن زمان مسئولان فاروج، تنها به انگيزه برگشت نخوردن اعتبار، مشكل كاربري زمين اين مجموعه را برطرف كرده و اين نقطه را وارد محدوده شهري كردند.
۱۹۰ هکتار از گستره شیروان، مناطق حاشیه نشین است
شهردار شیروان گفت: هماکنون، ۱۴ هزار و ۷۷۶ نفر از جمعیت ۵۷ هزار نفری شیروان در ۱۹۰ هکتار از گستره حاشیه این شهر سکونت دارند.
شاهرخ شاهرخی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهارداشت: این شهر ۱۲۰ هکتار بافت فرسوده با جمعیت ۱۶ هزار و ۳۷۲ نفر دارد که باید اقدامات جدی برای نوسازی این مناطق و حاشیه نشینی انجام گیرد.
شهردار شیروان، سهم شرکت بازآفرینی شهری ایران برای این شهر را ۱۶ طرح برای یک محله عنوان کرد و گفت: اعتبار اجرای این طرح ها ۱۱۳ میلیارد و ۲۶۱ میلیون ریال است.
شاهرخی افزود: توزیع برنامه استانی و عملکرد طرح اقدام ملی بر اساس نیازسنجی طرح جامع مسکن برای سال های ۹۹و ۹۸ در شیروان ساخت ۱۳۰ واحد با استفاده از ۱۱۳ میلیارد ریال تسهیلات است.
وی با اشاره به بهسازی معابر شهرک ولی عصر این شهر گفت: پروژه بازآفرینی شهری شیروان در سفر ریاست جمهوری خردادماه امسال با صرف چهار میلیارد و ۴۷۱ میلیون ریال به بهره برداری رسید.
شیروان به عنوان دومین شهر پرجمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.
در آیین تکریم و بزرگداشت کتاب، کتابخوانی و کتابدار عنوان شد؛
خراسان شمالی در زمره برترین های شاخص های کتابخوانی قرار دارد
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان شمالی گفت: خراسان شمالی در شاخص هایی همچون تعداد اعضای کتابخانه ها، امانت کتاب و سرانه فضای کتابخانه ای در زمره سه استان اول کشوری قرار دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ علی محمدجهانی، مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان شمالی امروز دوشنبه (20 آبان) در آیین تکریم و بزرگداشت کتاب و کتابخوانی و کتابدار، با بیان اینکه نهاد کتابخانه ها شاید آنطور که باید و شاید شناخته شده نیست، افزود: با همه این اوصاف، در مدت خدمت بنده در این جایگاه، 60 باب کتابخانه و 60 مرکز فرهنگی به بهره برداری رسیده و عضویت اعضای کتابخانه ها به 50هزار نفر رسیده است.
وی، با بیان اینکه خراسان شمالی در بخش تعداد اعضای کتابخانه و امانت کتاب جزو سه استان اول کشوری قرار دارد، اظهارداشت: سال گذشته در سرانه فضای کتابخانه ای هم در رتبه نخست بودیم، اما با توجه به ساخت کتابخانه ای بزرگ در یزد، در این بخش هم جزو سه استان اول قرار گرفته ایم.
جهانی، با اشاره به موفقیت استان در جشنواره روستاهای دوستدار کتاب در چهار سال متوالی که هر ساله حداقل دو روستا جزو 10 برگزیده نخست این جشنواره بوده اند، بیان کرد: امسال در حوزه کتابدار و کتابخوان هم سه برگزیده کشوری از استان خراسان شمالی به معرفی شده است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان شمالی در ادامه با اشاره به برنامه های هفته کتاب از بهره برداری کتابخانه مرزی رباط در شهر شیروان خبر داد و افزود: کتابخانه روستای خرق در فاروج، کتابخانه «نیکتا قوامی» در روستای بزنج شهر اسفراین، کتابخانه جوشقان، درق، دشت، چهاربید، قره مصلی و کتابخانه روستای تازه قلعه هم از دیگر پروژه هایی است که در این مناسبت افتتاح خواهد شد.
حسین فرخنده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی هم در این آیین گفت: طی دو سال گذشته حدود 20 کتابخانه شهری و روستایی به فضای کتابخانه ای استان اضافه شده که رستاخیز خوبی در حوزه کتاب و کتابخوانی به شمار می رود.
وی، برگزاری جشنواره روستاهای دوستدار کتاب و موفقیت روستاهای خراسان شمالی در این جشنواره ملی را یکی از دستاوردهای فرهنگی استان اعلام کرد و گفت: بنا داریم جشنواره استانی این برنامه فرهنگی را هم آذرماه سال جاری برگزار کنیم ضمن اینکه جشنواره استانی هنرمندان دوستدار کتاب هم 24 آبان ماه در روستای ارکان اجرایی می شود.
فرخنده با بیان اینکه پیشینه تاریخی ایران چه قبل از اسلام و چه بعد از اسلام نشان می دهد تمدن اسلامی ما ریشه در کتاب و قرآن دارد و برای رسیدن به اهداف و آرمان های این حوزه راه طولانی در پیش داریم، اظهارداشت: مطالعه روزانه کتاب های غیردرسی مردم ایران 32 دقیقه و روزنامه ها و سایت های خبری 80 دقیقه است و 41 درصد شهروندانی که کتاب های غیردرسی مطالعه می کنند، معمولا بیشتر از یک یا دو کتاب مطالعه ندارند.
در این آیین از کتابداران و کتابخوان های فعال استان تجلیل شد.
اعزام دومین کاروان راهیان نور دانش آموزی خراسان شمالی
مسئول بسیج دانش آموزی سپاه جوادالائمه(ع) خراسان شمالی از اعزام دومین کاروان راهیان نور دانش آموزی استان به جنوب کشور خبر داد.
حسن پورمحمدی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بجنورد، گفت: دومین کاروان راهیان نور دانش آموزی خراسان شمالی 23 آبان ماه سال جاری از شهرستان بجنورد به مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس در جنوب کشور اعزام می شود.
مسئول بسیج دانش آموزی سپاه جوادالائمه(ع) خراسان شمالی افزود: این کاروان شامل پنج دستگاه اتوبوس، متشکل از 230 دانش آموز دختر خواهد بود.
وی با بیان اینکه اعزام دانش آموزان دختر استان طی 9 مرحله و به استعداد بیش از دوهزار نفر صورت می گیرد، اظهارداشت: این اعزام ها از تاریخ 18 آبان آغاز شده و تا 20 آذر ماه سال جاری ادامه خواهد داشت.
پورمحمدی افزود: اعزام دانش آموزان پسر استان نیز به استعداد بیش از دوهزار نفر، از اول بهمن ماه سال جاری آغاز و تا 20 اسفند ماه ادامه می یابد.
مسئول بسیج دانش آموزی سپاه جوادالائمه(ع) خراسان شمالی بیان کرد: دانش آموزان در این اردوی زیارتی با حضور در یادمان های شهدا در هویزه، اروندکنار، شلمچه و دهلاویه با فرهنگ ایثار و شهادت بیشتر آشنا می شوند.
پورمحمدی خاطرنشان کرد: همراه هر اتوبوس یک راوی و یک روحانی نیز جهت انتقال مفاهیم ارزشمند دفاع مقدس و تبیین موضوعات دینی اعزام خواهد شد.
با داوری آثار رسیده؛
جشنواره هنرمندان دوستدار کتاب برگزیدگان خود را شناخت
نفرات برگزیده نخستین جشنواره استانی «هنرمندان دوستدار کتاب » ویژه هنرمندان روستاها و عشایر خراسان شمالی معرفی شدند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ داوری آثار رسیده به دبیرخانه نخستین جشنواره استانی «هنرمندان دوستدار کتاب » ویژه هنرمندان روستاها و عشایر خراسان شمالی در حضور معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجری طرح و کارشناس فرهنگی و هنری ستاد هماهنگی کانونهای مساجد استان انجام گرفت و نفرات برگزیده این جشنواره مشخص و معرفی شدند.
بر این اساس، داوران این جشنواره متشکل از «معصومه ذوالفقاری» استاد دانشگاه و از هنرمندان صنایع دستی و گلیم بافی استان و «بهشتی» استاد دانشگاه، گرافیست و عکاس، 68 اثر رسیده از 48 هنرمند این استان را ارزیابی کرده که نفرات برگزیده در بخش های مختلف آن بدین شرح اعلام شد:
* گلیم بافی و قالیبافی:
«مریم گریوانی» به عنوان نفر اول برگزیده، « عصمت رجبی» رتبه دوم و «محبوبه نعمتی» و »حسین خسروی» نیز به طور مشترک حایز رتبه سوم شدند.
* عروسک بافی:
«مرضیه نجفی» رتبه اول، «زهره فرخی» رتبه دوم و «عفت صفاری» نیز به عنوان رتبه سوم این بخش از جشنواره معرفی شد.
*نقاشی روی پارچه:
«فاطمه رضایی» حایز رتبه اول، «زهرا ایمانی» حایز رتبه دوم و «فاطمه عزیزی» و «رقیه پاکدین» نیز به تشخیص داوران به عنوان رتبه های سوم اعلام شدند.
*نقاشی روی کاغذ:
در این بخش «اشرف ارحامی» نفر اول، «مهدیه فرحدل» و «محدثه فرحدل» به طور مشترک رتبه دوم و «زهرا حسین زاده» هم رتبه سوم را کسب کرد.
*بخش آزاد:
«معصومه عباس زاده» نفر اول، «رستمی و خطی» نفر دوم و «وجیهه اسفیدانی» و «زهرا مرحمتی» نیز هر دو سوم شدند.
گفتنی است، برگزیدگان این جشنواره در مراسم باشکوهی که به همت فعالان فرهنگی و کانون فرهنگی هنری میثاق مسجد روستای ارکان از توابع شهرستان بجنورد، صبح جمعه 24 آبان ماه جاری، همزمان با میلاد سراسر نور و رحمت نبی مکرم اسلام، حضرت محمد مصطفی (صلی الله علیه وآله وسلم) و سلاله پاکش حضرت امام جعفر صادق (علیه السلام) برگزار می شود، معرفی و تقدیر خواهند شد.
عملیات عمرانی طرح های آبخیزداری در شیروان آغاز شد
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شیروان گفت: عملیات عمرانی طرح های آبخیزداری با ۱۱ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات استانی و صندوق توسعه ملی آغاز شد.
مصطفی سیامکی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهارداشت: از این میزان، ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات استانی برای اجرای عملیات گابیون بندی و خشکه چین به حجم هزار و ۵۰۰ مترمربع هزینه می شود.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شیروان گفت: همچنین ۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای عملیات آبخیزداری سنگ و ملات به حجم ۵۰۰ متر مربع سنگ و همچنین سه هزار و ۵۰۰ مترمربع در حوضه های سرچشمهٰ، زوٰ، اسطرخیٰ، نامانلوٰ، کوسه و رشوانلو هزینه می شود.
سیامکی افزود: اقدامات آبخیزداری که در بالادست حوضههای آبخیز انجام میشود شرایطی را فراهم میکند که علاوه بر جلوگیری از وقوع سیلاب و کاهش فرسایش خاک موجب بهبود شاخصهای پایداری آب و خاک و پوشش گیاهی و تقویت سفرههای آب زیرزمینی میشود.
این شهرستان دارای دو حوضه آبخیز شامل اترک با مساحت ۳۷۰ هزار هکتار و حوضه آبخیز مرزی گلیل و سرانی با مساحت حدود ۳۰ هزار هکتار است.
گستره شهرستان شیروان ۴۰۰ هزار هکتار است که ۲۹۰ هزار هکتار آن به صورت منابع طبیعی تجدید شونده و ۱۱۰ هزار هکتار جزو اراضی مستثنیات قانونی شخصی شامل زمین های زراعی، باغ ها، جاده ها و محوطه های روستا و شهرها است.
نظر شما