به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «سید وحید عقیلی» صبح امروز (دوشنبه 20 آبان) در مراسم رونمایی از کتاب «اینترنت و سواد مجازی» که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: کتاب اینترنت و سواد مجازی 500 رفرنس خارجی دارد. این کتاب دارای 150 رفرنس داخلی است که 17 تای آنها از کتاب های دکتر عاملی است. به فصل ششم کتاب که می رسیم، معنای تصنیف را متوجه می شوید. تصنیف و تالیف متفاوت است. کتاب اینترنت و سواد رسانه ای برایم ارزشمند است. در عرض دو هفته گذشته آن را خواندم و دیدم کتاب جالبی است. بسیاری از تعابیر کتاب را برای اولین بار دیدم.
رییس پژوهشکده ارتباطات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات خاطرنشان کرد: انقلاب سوم انقلاب اینترنت است. ما در انقلاب چهارم هستیم که مجازی است. در زمانه ای هستیم که در مورد مفاهیم تجدید نظر می شود. انقلاب چهارم هوش مصنوعی است. تا سال 2030 آورده هوش مصنوعی یازده تریلیون دلار است که شش تریلیون دلار در فضای مجازی درست می شود. امروزه در فضایی قرار گرفتیم که کاملا مجازی است. انقلاب چهارم مصادف با فیزیک کوانتوامی شده است. کتاب اینترنت و سواد مجازی جنبه آموزشی دارد. تکنولوژی آن قدر وارد زندگی شده که نمی توانیم آن را قبول نکنیم.
وی با بیان اینکه مفهوم سواد مجازی مفهوم بسیار عامی است، تصریح کرد: سواد مجازی دربردارنده 18 نوع سواد است. خوانش کتاب اینترنت و سواد مجازی مشکل است بخصوص پنج فصل اول آن. برای اینکه بتوانیم این کتاب را درک کنیم باید زمینه های مطالعاتی داشته باشیم. دکتر عاملی کتابی با عنوان فلسفه تکنولوژی دارند که شدیدا خواندن آن را توصیه می کنم. به طرز باورنکردنی در فضای مجازی همه چیز وجود دارد تولید فرهنگ، هنر، اقتصاد، دیپلماسی، علوم شناختی و هوش مصنوعی در این فضا موجود است.
گفتنی است، کتاب اینترنت و سواد مجازی نوشته حجت الاسلام سید سعیدرضا عاملی و ابراهیم محسنی آهویی مشتمل بر شش فصل و 361 صفحه با قیمت 41 هزار تومان توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به چاپ رسیده است.
نظر شما