سطح زیر کشت مواد مخدر در افغانستان رو به افزایش است

مومنی با بیان اینکه سطح زیر کشت مواد مخدر در افغاستان رو به افزایش است، گفت: ایجاد لابراتوارها در افغانستان موجب تولید مواد مخدر صنعتی همچون شیشه شده است که هشدار جدی برای همه کشورهای دنیا است.

به گزارش خبرگزاری شبستان،  «اسکندر مومنی» در دیدار با حجت‌الاسلام شیخ مصطفی محامی نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان ضمن تبریک هفته وحدت گفت: حدود 300 میلیون معتاد در دنیا وجود دارد و سالانه 450 هزار نفر بر اثر سوء مصرف مواد مخدر در دنیا فوت می کنند.

 

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: کشورهای جهان تجربیات مختلفی را در حوزه درمان و پیشگیری از اعتیاد دارند، برخی کشورها مصرف برخی مواد مخدر را قانونی آزاد کردند که موجب انتقاد سازمان ملل از آنان شد. سازمان ملل اعلام کرد که این آزاد شدن مواد در کشورهایی همچون کانادا، امریکا، هلند، آفریقای جنوبی و مکزیک موجب افزایش تولید، قاچاق و مصرف مواد مخدر شده است.

 

وی بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران به لحاظ جغرافیایی در کنار کشوری قرار دارد که تولید مواد مخدرش طی 20 سال گذشته از 200 تن در سال 2001 میلادی به 9 هزار تن در سال 2017 میلادی رسیده و 50 برابر شده است. لذا سطح زیر کشت مواد مخدر در آن کشور رو به افزایش است.

 

مومنی گفت: یکی از خطراتی که در آن کشور شاهدیم ایجاد لابراتوارها و افزایش تولید مواد مخدر صنعتی همچون شیشه است که هشدار جدی برای همه کشورهای دنیا است.

 

وی افزود: ایران با توجه به اعتقادات خود، با تمام توان در مقابل مواد مخدر ایستاده و با آن مبارزه می‌کند، به گونه‌ای که 90 درصد تریاک جهان و 67 درصد مرفین جهان از سوی جمهوری اسلامی ایران کشف می‌شود.

 

دبیرکل ستاد بیان داشت: متاسفانه کشورهای غربی و اروپایی سهم خود را در این مبارزه ادا نمی‌کنند.

 

مومنی افزود: در کشور دو میلیون و 800 هزار مصرف‌کننده مستمر و یک میلیون و 600 هزار نفر مصرف‌کننده تفننی وجود دارد، یعنی حدود 4 میلیون مصرف کننده مواد مخدر در کشور وجود دارد.

 

وی افزود: اقدامات خوبی طی 40 سال گذشته در حوزه‌های مختلف مبارزه با مواد مخدر اعم از مقابله، درمان و پیشگیری انجام شده است که اگر آن اقدامات نبود، شرایط کشور بسیار بدتر از اکنون بود.

 

دبیرکل ستاد بیان داشت: در امریکا با آزاد شدن مصرف برخی مواد، نرخ شیوع اعتیاد در 5 سال گذشته در آن کشور، به 12 درصد رسید و همچنین جمعیت زنان معتاد در آن کشور طی این مدت، سه برابر شده است.

 

مومنی گفت: مقام معظم رهبری (مدظله العالی) موضوع آسیب‌های اجتماعی را شخصاً پیگیری می‌کنند و در جلساتی که به همین منظور با حضور ایشان برگزار می‌شود، سران قوا و برخی مسئولان حضور دارند و به 5 آسیب مهم کشور که مواد مخدر در راس آن‌هاست رسیدگی می‌کنند، زیرا مواد مخدر خودش هم زمینه ساز بروز آسیب‌های دیگر همچون طلاق، جرم زندانیان، سرقت، قتل، خشونت و.... نیز می‌باشد.

 

وی بیان داشت: در سالجاری کشفیات مواد مخدر در کشور 15 درصد افزایش داشت و بیشتر کشفیات نیز ناشی از اقدامات اطلاعاتی بود. همچنین در سالجاری تعداد درگیری‌ها و تلفات اشرار بیشتر و تعداد شهدای کشور 70 درصد نسبت به سال گذشته کمتر شد که این یعنی مبارزه دقیق‌تر و هدفمند‌تر شده است.

 

دبیرکل ستاد با اشاره به طرح یاریگران زندگی گفت: زمانی کارهایمان به نتیجه مطلوب می‌رسد که عرضه و تقاضا با هم کنترل شوند. خانواده‌ها، نهادهای فرهنگ‌ساز و گروه‌های مرجع باید پای کار بیایند تا یک نهضت و جنبشی ایجاد شود و یک نفع عمومی شکل بگیرد و مردم خودشان زمینه مشارکت اجتماعی را افزایش دهند. در این طرح نیز سعی داریم با اقدامات پیشگیرانه و همکاری نهاد های فرهنگ ساز از اعتیاد افراد جلوگیری

کد خبر 852941

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha