محمدرضا عطایی فر، کارگردان نمایش «سکوتی با سه نقطه» با بیان اینکه این نمایش نامه به فضای پس از جنگ می پردازد، به خبرنگار شبستان گفت: معمولاً نمایش نامه های من ضد جنگ است، این نمایش نامه به روزهای پس از جنگ پرداخته است، این نمایش تلاش دارد اتفاقات و حوادثی که به افراد که به نوعی با جنگ مرتبط هستند را به تصویر بکشد.
وی افزود: هنرمندی که در حوزه تئاتر دفاع مقدس کار می کند باید حقایق جنگ و جنگ هشت ساله را به هر شکلی که می تواند ارایه دهد، شکل ارایه اثر دفاع مقدسی باعث می شود ظرفیت انتقاد در جامعه بالا برود و همچنین منجر به تغییر نگاه مسئولان به این مقوله می شودد و در نتیجه همین نگاه انتقادی باعث رشد تئاتر دفاع مقدس می شود که این رشد بر جذب مخاطبان تاثیر بیشتری خواهد داشت.
عطایی فر شعارزدگی را مهمترین آسیب به استقبال مخاطبان از آثاری با موضوع دفاع مقدس خواند و یادآور شد: اگر در ساخت آثار نمایشی با مضمون دفاع مقدس نگاهی داشته باشیم که سرشار از حقیقت باشد و دور از شعارزدگی که مهمترین آسیب به استقبال تماشاگر است و در هر مقوله تئاتری شعار بیشتر آسیب را به اصل کار می زند، اجازه دهیم خود مقوله تئاتر دفاع مقدس مسیرش را پیدا کند ، احتیاجی نیست که سفارش تولید اثر بدهیم. تئاتر دفاع مقدس همانند دیگر مضامین تئاتر، دینی اجتماعی، طنز، باید مسیرش را پیدا کند نه اینکه با سفارش، زیرا سفارش خلاقیت و استقبال عمومی از اثر نمایشی را از بین می برد و این مهمترین آسیب به تئاتر دفاع مقدس است، از این رو احساس می کنم از شعار نمی توان به شعور رسید از شعور است که می توان به شعار رسید.
این کارگردان تئاتر پذیرش تولید کار سفارشی از سوی هنرمندان تئاتر را به دلیل مشکلات مالی هنرمندان این حوزه ذکر کرد و گفت: ما در کشوری زندگی می کنیم که تئاتر دارای بیماری مزمنی است که تنها دوایی که دارد جشنواره است، باید هنرمند را دعوت کرد و اجازه داد با هر مضمونی که می خواهد اثری را ارایه دهد و به پیش ببرد، که این کار می تواند در جذب مخاطبان تاثیرگذار باشد.
عطایی فر باز تولید آثار نمایشی را نوعی عقب گرد به گذاشته خواند که خلاقیت فردی و جمعی هنرمند را از بین می برد از آنجا که تئاتر هنری است که ظرفیت ارایه سبک و خلاقیت جدید را در خود دارد.
کارگردان نمایش «سکوتی با سه نقطه» که قرار است این اثر نمایشی را در چهارمین روز جشنواره تئاتر مقاومت به صحنه برود در مورد عوامل اجرایی این نمایش گفت: این نمایش کاری از گروه جوان است که پس از یک سکوت 6 ساله به صحنه تئاتر کشور آمده است. یعقوب صباحی، روزبه اختری، مائده هاشمی، ساغر عزیزی، بازیگران این نمایش، الهه کمائیان، طراح صحنه، حامد پوراسفندیانی، دستیار کارگردان و برنامه ریز، علی نخعی، منشی صحنه و سمیرا بابایی طراحی گریم این اثر را بر عهده دارند.
وی درباره داستان نمایش سکوتی با سه نقطه نیز اظهار داشت: این نمایش داستان رزمنده ای را روایت می کند که سالها پس از اسارت به کشور برمی گردد و در بازگشت به میهن با همسر بیمارش مواجه می شود و ... .
گفتنی است، محمدرضا عطایی فر تاکنون نمایش های «سایه سکوت»، «هفت پرده» و « حراج عشق» را با مضمون دفاع مقدس به صحنه برده است.
همچنین از وی در سالهای گذشته نمایش های «غربت»، «پلاک 13»، «ماریا»، «افسانه بانوی سرخ» و «خاکستر برگ پاییز» به اجرای عمومی درآمده است.
پایان پایان/
نظر شما