ابرچالش بیکاری  با توسعه مهارت آموزی قابل مهار است

اوسط هاشمی گفت: امروز نرخ فارغ التحصیلان عالی از حیث بیکاری بالاست و ما برای مهار ابرچالش بیکاری باید نهضت مهارت آموزی در کشور را تقویت کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، «علی اوسط هاشمی» در اولین نشست خبری خود با اصحاب رسانه با بیان اینکه اگر امروز کشور ایران به صورت جزیره امنی در خاورمیانه طوفان زده قرار گرفته است به واسطه قرار گرفتن در دایره رحمت پیامبر است، افزود: سازمان فنی و حرفه ای باید مهارت را در ابعاد مختلف به سطح جامعه بکشاند.

 

رییس سازمان فنی و حرفه ای کشور افزود: ما برای ارتقای جامعه نیازمند مهارت در ابعاد مختلف آن هستیم. مهارت همه جانبه اندیشیدن یک رسالت در مسیر انسانیت است و در کنار آن نیازمند مهارت های مختلف دیگری می باشیم مانند مهارت زیستن با هم، مهارت گفت و گو، مهارت حکومت داری، مهارت در مدیریت و مهارت ارتباطات که هر کسی باید در حوزه یادگیری مهارت های مختلف تلاش کند.

 

وی افزود: مهارت فرد را به یک مرحله از توانمندی سوق می دهد که هم سهم خود را در جامعه ایفا کند و هم پاسخگوی نیازهای شخصی خود باشد.

 

وی با انتقاد از اینکه امروزه کمتر سخن از نیاز به مهارت های مختلف در جامعه به میان می آید، گفت: گویا ما در مرحله ای از رشد و بی نیازی از هم هستیم و در حوزه کسب مهارت به بی نیازی رسیده ایم در حالی که ارزش مهارت در دنباله دار بودن آن می باشد و هر فعلی که پایان ندارد، نیازمند غواصی و کشف است تا انسان به روز باشد.

 

اوسط هاشمی با تاکید بر اینکه اساس کار ما بر پایه آموزش هایی است که امروز حاصل سرعت عجیب تکنولوژی و دانش است، گفت: امروزه شاهد سرعت بالای تکنولوژی و دانش می باشیم به صورتی که در برخی از مواقع ممکن است منتج به سقوط برخی از مشاغل شود.

 

رییس سازمان فنی و حرفه ای کشور خاطرنشان کرد: تحریم ها و فشارهای ظالمانه در کنار خشونت ها ما را تشویق نکرده و ما به ارزش های خود پایبند بوده و بر آنها اصرار داریم.

 

هاشمی با تاکید بر اینکه ایران پیشتاز مهارت می باشد، گفت: ایران با این تمدن و آثار ناب آن که نشان آن در تمامی موزه های ایران و جهان قابل رصد و پیگیری است، دارای سابقه مهارت در دنیا می باشد اما سوال اینجاست که چگونه می توانیم مهارت را به اوج برسانیم که در این بخش باید بگویم هم ما باید خود را به روز کنیم و هم نیازمند یاری رسانه ها هستیم.

 

وی تاکید کرد: این گونه نیست که نتوانیم 10 سال یا 20 سال آینده را پیش بینی کنیم چرا که برخی از کشورها 10 سال یا 20 سال از ما جلوتر هستند و ما باید بر مبنای آنها خود را مجهز کنیم؛ خودمان را بازسازی کرده و قوانین را به گونه ای تغییر دهیم که در راستای فردای بهتر باشد.

 

وی با تاکید بر اینکه مباحث مهمی در حوزه های اقتصاد و اجتماع می باشد، گفت: اکنون نیازمند پاسخ به این پرسش هستیم که چرا سهم مهارت در نگاه توسعه ای پایین است و از الان باید پرسشگرانه و مطالبه گرانه به این موضوع نگاه کنیم که چرا نگاه به مهارت کمرنگ است و بیکاری ابرچالش کشور می باشد در حالی که ما شاهد پتانسیل ها و ظرفیت های بالایی در کشور هستیم.

 

رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای گفت: امروز نرخ فارغ التحصیلان عالی از حیث بیکاری بالاست و نیازمند نقد هستیم البته نقدی که بتواند منتج به بازنگری در ساختار نظام آموزشی شود.

 

اوسط هاشمی با بیان اینکه در چهل سال اخیر جهت گیری ما معطوف به نظام آموزشی بوده است، گفت: ما از این جهت گیری نتیجه گیری رضایتمندی کسب نکردیم و آموزشی امروز برای کشور لازم است که ما را به نقش آفرین اول در مسیر توسعه تبدیل کند.

 

وی با بیان اینکه ما به یک استراتژی بلندمدت در سازمان آموزش فنی و حرفه ای فکر می کنیم، گفت: ما نیازمند این هستیم که با سرعت پیشرفت تکنولوژی و دانش به پیش برویم و جامعه نیز نیازمند تغییر جهت است و ارزش مهارت باید به گونه ای ارتقا پیدا کند که منجر به تغییر گردد، تغییری که آرمان و آرزو در آن صرفا پزشک شدن و مهندس شدن نباشد و ارزش زایی محدود به مدرک گرایی نباشد.

 

وی افزود: مهارت شأن محلی تا بین المللی دارد و رسانه ها نقش پررنگی در تغییر رفتارها در این حوزه دارند.

 

وی با بیان اینکه سازمان فنی حرفه ای 550 مرکز ثابت و 650 آموزشگاه را دارد، افزود: در حال حاضر یازده و 734 آموزشگاه آزاد در کشور وجود دارد، هرچند همه آنها فعالیت لازم را ندارند اما سازمان فنی حرفه ای درصدد است تا این بخش را مدیریت کرده و بخشی از فعالیت ها را به آنها واگذار نماید.

 

اوسط هاشمی گفت: سازمان فنی حرفه ای هم اکنون دارای شش هزار مربی می باشد ولی ارزش آنها پایین تر از نیروهای اداری است که نیازمند بازنگری و اصلاح است.

 

وی افزود: جایگاه مهارت در بودجه باید مشخص باشد و نقش مهارت در اشتغال پایدار باید معلوم شود. ما هم اکنون روی بودجه کار کرده ایم و باید درصدی از منابع ستاد مبارزه با مواد مخدر و ستاد مبارزه با قاچاق کالا به مهارت آموزی اختصاص یابد.

 

وی با بیان اینکه ما باید به سمت توجه به مرزنشینان و روستانشینان برویم، گفت: به دنبال تقویت مهارت آموزی در این حوزه ها هستیم هرچند مهارتی که در آنجا منجر به اشتغال گردد.

 

رییس سازمان فنی و حرفه ای کشور افزود: باید بخشی از ارزش کالاهای وارداتی به کشور به مهارت آموزی اختصاص یابد و در کنار آن نیز شرکت های داخلی برای ارتقای مهارت نیروهای آموزشی سازمان فنی حرفه ای کالاهای تولیدی خود را برای ما ارسال نمایند.

 

وی افزود: سهم مالیات در مهارت باید دیده شود تا بتوانیم راه درست را به پیش ببریم چرا که بودجه این سازمان کافی نیست و در کنار آن باید از محل صندوق توسعه ملی برای مهارت آموزی برای یک بار هم که شده، بودجه در نظر گرفته شود.

وی با بیان اینکه تاکنون هشت هزار و 500 معتاد توسط سازمان آموزش فنی و حرفه ای دوره های آموزشی را طی کرده اند، گفت: برخورد با پدیده اعتیاد نیازمند اراده ملی می باشد. قبلا این سازمان به بی سوادان مهارت آموزی را یاد می داد در حالی که هم اکنون به افرادی که تحصیل کرده اند در حال مهارت آموزی هستیم که باعث بالا رفتن سرعت یادگیری مهارت می شود.

 

وی افزود: ارزش سواد از نظر یونسکو تماما از جنس مهارت می باشد و ما نیازمند افزایش سواد رسانه ای و یارانه ای در کشور می باشیم.

 

 

 

 

کد خبر 852855

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha