شتاب توسعه سواحل مکران/ ۱۲۰ هزار گواهینامه برای دریانوردان ایرانی صادر شد

مرزبان با بیان اینکه کنوانسیون حقوقی دریای خزر گامی بزرگ جهت استفاده کشورهای حاشیه خزر در بهره‌گیری از منابع ابن دریاست گفت: توسعه سواحل مکران شتاب گرفته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از انزلی، «علی‌اکبر مرزبان» امروز(یک‌شنبه، ۱۹ آبان) در مراسم روز گرامیداشت دریانوردی در اداره کل بنادر و دریانوردی گیلان در انزلی گفت: ایران اسلامی با داشتن پنج هزار و ۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی که هزار کیلومتر آن در شمال است متاسفانه طی سالیان گذشته بهره چندانی نبرده است.

 

مدیرکل امور دریانوردان و سازمان‌های تخصصی سازمان بنادر و دریانوردی کشور با اشاره به توجه وبژه مقام معظم رهبری به حوزه دربا افزود: امروز توجه به صنعت دربانوردی در ابعاد مختلف بیش از پیش شده و توسعه سواحل مکران شتاب گرفته است.

 

وی در ادامه به کنوانسیون حقوقی دریای خزر اشاره و آن را گامی بزرگ جهت ایجاد رژیم حقوقی خاص برای استفاده کشورهای حاشیه خزر در بهره‌گیری از منابع ابن دریا دانست و بیان کرد: این کنوانسیون در صورتی اجرایی می‌شود که سند الحاق پنج کشور ساحلی دریای خزر تسلیم کنوانسیون شود که سند جمهوری اسلامی ایران در مجلس در حال بررسی است.

 

مرزبان با بیان اینکه تنها ۲۰ درصد این کنوانسیون بعد از عضوگیری قابلیت اجرایی دارد افزود: اجرای صددرصد کنوانسیون نیازمند تصویب حدود ۱۸ موافقت‌نامه است.

 

وی در ادامه با اشاره به دریانوردان از فعالیت یک میلیون و ۶۰۰ هزار دریانورد بر روی کشتی‌های جهان خبر داد و گفت: سهم کشور ما بسیار ناچیز است درحالیکه ۲۵ درصد بازار دریانوردان دنیا اختصاص به فیلیپینی‌ها دارد.

 

«حمیدرضا آبایی» نیز در ادامه این مراسم با تاکید بر یکپارچگی فعالیت‌های دریایی اظهار داشت: باید فعالیت دریانوردان در صنعت کشتیرانی مورد توجه قرار گرفته و مباحث آموزشی به دریانوردان فرا داده شود.

 

مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در لیست سفید سازمان بین‌المللی دریانوردی قرار دارد افزود: صنعت دریانوردی خیلی مورد پذیرش دریانوردی مونث قرار نگرفته و سازمان بین‌المللی دریانوردی در تلاش است امسال در خصوص توانمندسازی بانوان در صنعت دریایی با شعار «توسعه دریایی کشور با ایجاد فرصت‌های شغلی برابر» اقداماتی انجام دهد.

 

وی با اشاره به سند توسعه سازمان ملل مبنی بر توانمندسازی و ظرفیت‌سازی برای حضور زنان گفت: موسسات آموزش دریانوردی می‌توانند با ایجاد شرایط و تسهیلات لازم حضور بانوان را در عرصه حمل و نقل دریایی فراهم کنند.

 

آبایی با بیان اینکه ۴۵ فروند کشتی ایرانی در دریای خزر ثبت شده که ۴۰۰ تن دریانورد در آن مشعول به کار هستند افزود: ۱۲۰ هزار گواهینامه برای دریانوردان ایرانی صادر شده است‌.

 

وی با بیان اینکه ایران در ۳۰ پروتکل و کنوانسیون جهانی با هدف مبادله اطلاعات و انتقال دانش و تجربیات عضو است ابراز امیدواری کرد هیچ دریانورد خارجی در ناوگان دریایی ایران اسلامی کار نکرده و از پتانسیل‌های داخلی در راهبری ناوگان دریایی استفاده کنیم.

 

آبای یبه توسعه توسعه فعالیت‌های بندرانزلی و حمل و نقل دریایی در سال‌های اخیر اشاره و بیان کرد: باید مراکز تولیدی در کنار مراکز بار قرار گیرند تا بتوانیم در صادرات مجدد نقش‌آفرینی کنیم.

 

در ادامه این مراسم از ۶۰ دریادل متشکل از فعالان و کارشناسان بخش‌های مختلف دریایی و دریانوردی استان تقدیر به عمل آمد.

 

گفتنى است، روز جهانی دریانوردی طبق سنوات گذشته باید در هفته نخست مهرماه برگزار می‌شد، اما با توجه به اینکه در سال جارى این روز مصادف با ایام محرم و صفر بود، این مراسم  ۱۹ آبان برگزار شد.

 

کد خبر 852561

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha