خبرگزاری شبستان-اصفهان: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در سال ۱۳۶۴، انجمن با حمایت معاونت امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فعالیت خود را از سر گرفت و با هدف تشویق نوجوانان و جوانان ایرانی به هنر عکاسی و فیلمسازی و با گشایش تدریجی بیش از ۵۰ نمایندگی و دفتر در سراسر کشور، اقدام به جذب علاقه مندان به فراگیری رشته های کارگردانی، فیلمنامه نویسی، عکاسی، تصویربرداری، تدوین و برگزاری آزمون سراسری و دوره های یکساله فیلمسازی نمود.
از سوی دیگر انجمن سینمایی کشور در فاصله سالهای ۷۶- ۱۳۶۸ همه ساله ۴ جشنواره منطقه ای را در نقاط مختلف کشور برگزار نموده است.
برپایی ۲۶ دوره جشنواره ملی و بین المللی فیلم کوتاه تهران، ۳ دوره جشنواره فیلم های مستند میراث فرهنگی یادگار، دو دوره جشنواره مفاهیم قرآن در فرهنگ ایران ( تا پایان سال ۱۳۸۳)، یک دوره جشنواره فرهنگ ایران زمین و جشنواره فرهنگ و صنعت (تا پایان سال ۱۳۸۳) یک دوره جشنواره سرزمین زیتون (۱۳۸۸) نیز از دیگر دستاوردهای انجمن در این زمینه بوده است.
سی و ششمین جشنواره فیلم کوتاه تهران نیز امسال به دبیری سیدصادق موسوی با هدف تقویت جایگاه فیلم کوتاه به عنوان جریانی مستقل و اندیشمند در سینمای کشور، شناسایی و معرفی استعدادهای سینمایی، روز آمد کردن دانش و مهارتهای سینمایی، تقویت چرخه اقتصادی فیلم کوتاه با ایجاد زمینههای بازاریابی داخلی و خارجی و گسترش و جذب مخاطبان فیلم کوتاه ۱۹ تا ۲۴ آبانماه امسال در پردیس سینماگالری ملت تهران برگزار خواهد شد.
امسال درمجموع 1648 اثر به دبیرخانه سی و ششمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران ارسال گردید. در میان ۱۰۲۱ فیلم کوتاه داستانی، ۲۹۷ فیلم کوتاه مستند، ۱۳۳ فیلم کوتاه پویانمایی و ۱۹۷ فیلم کوتاه تجربی ارسالی، در نهایت ۲۷ فیلم کوتاه تجربی برای رقابت در جشنواره امسال پذیرفته شدند.
یکی از این آثار، فیلم کوتاه «گلولههای تعمید» به نویسندگی و کارگردانی زیور حجتی است که با حمایت دفتر تخصصی سینما وابسته به سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان تولید شده که 19 و 21 آبان ماه در این جشنواره به نمایش در خواهد آمد.
در ادامه، گفتوگوی ما را با کارگردان و تهیه کننده فیلم کوتاه «گلوله های تعمید» بخوانید.
لطفا خودتان را برای خوانندگان ما معرفی کنید؟
زیور حجتی هستم. دارای مدرک کارشناسی فلسفه غرب از دانشگاه اصفهان و کارشناسی ارشد فلسفه دین از دانشگاه تهران و سینما و فلسفه را به عنوان موضوع پایاننامه خودم انتخاب کردم.
با توجه به اینکه تحصیلات شما در زمینه فلسفه است، چگونه وارد دنیای ساخت فیلم شدید؟
من در سال 90 در دوره کامل فیلمسازی انجمن سینمای جوان اصفهان و همچنین دوره کارنامه در تهران شرکت کردم. بعد از آن در سال 96 یک کارگاه فیلمهای تجربی که توسط دفتر تخصصی سینما سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان برگزار شد، شرکت کردم.
در واقع فیلم کوتاه «گلولههای تعمید» سومین تجربه جدی فیلمسازی من پس از فیلمهای «آدمک چوبی، سایه من» و «فنگشویی وارونه» است که اولی سال گذشته در بخش داستانی جشنواره فیلم کوتاه تهران به نمایش درآمد.
ایده ساخت فیلم کوتاه «گلولههای تعمید» کجا و کی به ذهن شما رسید؟
در کارگاه فیلمهای تجربی در سال 96 قرار شد فیلمنامههای منتخب ارائه شده از امتیاز حمایت دفتر تخصصی سینمای سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان برای تولید برخوردار شوند که فیلم نامه من انتخاب شد و بیشترین امتیاز را در این کارگاه کسب کرد.
من نیز کار فیلمبرداری از«گلوله های تعمید» را در سال 97 آغاز کردم و فیلم در زمستان همان سال آماده شد تا اینکه امسال در بخش تجربی جشنواره فیلم کوتاه تهران پذیرفته شد.
مضمون فیلم کوتاه «گلولههای تعمید» چیست؟
«گلولههای تعمید» یک فیلم 12 دقیقه ای است با مضمون مواجهه یک انسان با خود که روایت تجربی از این انسان در موقعیتهای گوناگون در فیلم به تصویر می کشد. این فیلم دیالوگ ندارد و کاملاً متکی به تصویر است، تنها یک بازیگر در آن به ایفای نقش میپردازد و فضای فیلم ذهنی و رئال است.
آیا می خواهید فعالیت خود را در عرصه فیلم کوتاه ادامه دهید؟
این عرصه بسیار غیرقابل پیشبینی است و هیچ چیز در آن با حساب دو دو تا چهار تا پیش نمیرود و به نظر من عاقلانهتر این است که تلاش کنی و ببینی چه شرایط و موقعیتی پیش میآید.
بسیاری از فیلمهای کوتاهی که در حال حاضر ساخته میشوند کیفیت به مراتب بهتری از فیلمهای بلند دارند و باید بر اساس شرایط و فیلمنامه خوب تصمیم گرفت. برای من مهم این است که روند تلاش و پیگیری خود را ادامه دهم و ببینم خدا چه میخواهد.
فضای فعالیت در عرصه فیلم کوتاه در شهر اصفهان را چگونه می بینید؟
بچههای اصفهان پس از تهران بسیار فعال هستند و مجموعهای مانند پاتوق فیلم کوتاه اصفهان حتی در تهران هم وجود ندارد. افراد با استعداد در اصفهان زیاد هستند. فقط حمایتها کم است و فضا باید به شکلی باشد که این افراد علاقهمند انگیزه پیدا کنند.
من از مجموعه دفتر تخصصی سینما و مدیر این دفتر برای حمایت از ساخت فیلمم تشکر می کنم زیرا فیلمهای تجربی نگاه خاصی دارند و امیدوارم این حمایت ها تداوم داشته باشد. چون حمایت این دفتر از ساخت اینگونه فیلمها در واقع حمایت از ایده های نو است و سبب پیدایش ایده های جدید و جذاب در حوزه فیلم سازی می شود./
نظر شما