کار مرمت گنبد مسجد امام اصفهان (ره) در حال گذراندن مراحل پایانی خود است

زیرک گفت: مرمت گنبد مسجد امام اصفهان (ره) به دلیل وقوع برخی مشکلات مالی و اعتباری زمان‌بر شد که هم اکنون با تامین منابع مالی، مرمت گنبد در حال انجام است.

به گزارش خبرگزاری شبستان: «منصور زیرک»  اظهار داشت: مرمت مسجد تاریخی امام (ره) همواره یک دوره چندین ساله را طی می‌کند و هیچگاه بررسی، مطالعه و مرمت‌های جزئی آن به اتمام نمی‌رسد. در غیر این صورت با خطراتی مانند تخریب و فرسایش مواجه می‌شدیم.

 

مسئول مرمت‌های اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به روند خوب مرمت این مسجد گفت: خوشبختانه مشکل رطوبت ضلع جنوبی گنبد مسجد امام (ره) پس از سال‌ها برطرف شده و همچنین مشکل اختلاف تراز حیاط مسجد با خیابان پشت آن نیز رفع شده و با پایین آوردن تراز حیاط این دو منطقه همسطح شده‌اند.

 

مسئول و کارشناس مرمت‌های اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با بیان اینکه برخی مشکلات فنی همچنان در حال بررسی است، افزود: یک جبهه دیگر از مسجد همچنان دچار رطوبت و نم است که به گفته کارشناسان این مشکل ارتباط مستقیمی با نشت فاضلاب‌های اطراف دارد. فاضلاب‌های شهر اصفهان سیمانی هستند و در صورتی که آبی در آن جریان نداشته باشد، گاز‌های فاضلاب باعث فرسودگی سیمان شده و ریزش فاضلاب آغاز می‌شود.

 

او ادامه داد: برای حل این مشکل از پلی اکریل کمک گرفته‌ایم. معمولا در این نوع از کانال‌ها از پلاستیک‌های ضخیمی استفاده می‌شود که ضمن اینکه مانع نفوذ آب به سیمان شده، با گاز‌های فاضلاب واکنش نمی‌دهد. مشکل رطوبت زدگی از اصلی‌ترین مشکلات آثار تاریخی اصفهان است که امیدواریم با انجام این پروژه مرمت، این مشکل رفع شود.

 

زیرک گفت: کار مرمت گنبد مسجد در حال گذراندن مراحل پایانی خود است. این پروژه به دلیل وقوع برخی مشکلات مالی و اعتباری زمان‌بر شد که هم اکنون با تامین منابع مالی، مرمت گنبد در حال انجام است.

 

او در رابطه با مرمت کاشی‌های مسجد امام (ره) اظهار داشت: چندین سال است که کار مرمت کاشی‌های حیاط اصلی و دو مدرسه‌ای که در ضلع شرق و غرب مسجد واقع شده، در حال انجام است. آن بخش از کاشی‌هایی که تا ارتفاع ۱۰ متر از کف قابل مرمت هستند توسط میراث فرهنگی مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته‌اند، آن بخش از کاشی‌هایی که زیر گنبد واقع شده‌اند نیز ضروری است که مورد مرمت قرار گیرند که این پروژه با همکاری پیمان‌کاران انجام می‌شود.

 

مسئول مرمت‌های اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به لزوم بررسی کف‌های آجری مسجد امام (ره) گفت: بند‌هایی که بین آجر‌ها وجود دارد به دلیل اینکه در معرض سرما و گرمای مستقیم قرار می‌گیرند از بین می‌رود و آب به داخل زیرساخت‌های مسجد نفوذ کرده و باعث فرسودگی پایه‌های مسجد می‌شود. این مشکل سالانه مورد بررسی و مطالعه قرار می‌گیرد و در صورت لزوم، مورد مرمت قرار می‌گیرند.

 

منبع:تسنیم/ باشگاه خبرنگاران جوان

کد خبر 852490

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha