گزارش ۲۶۰ مورد سالک در استان سمنان

دانایی گفت: از ابتدای سال جاری در شهرهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی سمنان ۲۶۰ مورد بیماری سالک گزارش‌شده است.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان از سمنان،« نوید دانایی» در دیدار با استاندار سمنان با بیان اینکه در هفت ماهه امسال 260مورد ابتلا به سالک در شهرهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی سمنان مشاهده‌شده است گفت: در مدت مشابه سال قبل این رقم 209 مورد بوده است.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان از مشاهده بیشتر این بیماری در سه استان کشور ازجمله سمنان خبردادوگفت: پشه موجود در تالاب‌ها ناقل این بیماری به یک نوع موش است که سپس مجدداً از طریق نیش پشه به موش حامل این انگل به پشه دوم چرخه آن کامل می‌شود لذا پس از تماس پشه با انسان، این بیماری به انسان منتقل می‌شود.

 

وی انجام اقدامات پیشگیری از این بیماری را ضروری خواند وافزود: دانشگاه علوم پزشکی بیشترین اهتمام را به مبارزه با این بیماری دارد اما باید در نظر داشت به‌واسطه چرخه زیستی انگل این بیماری، هرگاه شاهد ازدیاد حشرات و موش‌ها باشیم این بیماری نیز افزایش می‌یابد.

 

دانایی بابیان اینکه در هنگام ترسالی و افزایش بارندگی‌ها و درنتیجه افزایش تالاب‌ها، بیماری سالک نیز افزایش می‌یابد، تأکید کرد: لانه کوبی جوندگان یکی از اقدامات مقابله با این بیماری است که از اردیبهشت تا اواسط تیرماه هرسال انجام می‌شود اما همکاری کشاورزان در این امر مورد انتظار است.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان درمان بیماری سالک را از طریق تزریق گلو کانتیم و یا انجام سرما درمانی امکان‌پذیر عنوان وبیان کرد: خوشبختانه بیماری سالک در سطح استان سمنان کاملاً تحت کنترل است و به‌هیچ‌وجه جای نگرانی نیست اما به‌هرحال با توجه به‌پیش‌بینی‌های هواشناسی برای سال آینده، لازم است تا در اردیبهشت سال آینده، عملیات لانه کوبی جوندگان به‌صورت جدی‌تر به انجام رسد.‌

 

بیماری سالک همان لیشمانیوز پوست، نوعی عفونت انگلی تک سلولی است که از طریق نیش پشه ها منتقل می شود. در واقع با نیش پشه ها و ورود عفونت به بدن انسان انواع درگیری های پوستی، مخاطی یا حتی احشایی ایجاد می شود که البته در کشور ما نوع بیماری که درگیری پوستی ایجاد می کند، شایع است.

 

بیماری سالک جزو بیماری هایی است که اگرچه راه های پیشگیری به نسبت ساده ای دارد، عوارض ناشی از درمان نکردن آن تا آخر عمر باقی می ماند.

 

 این بیماری ممکن است در جوامع شهری یا روستایی بروز کند واین بیماری مشکلات پوستی ایجاد می کند.

 

کد خبر 852393

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha