خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی- محمد پورعلم : انجمن سینمای جوانان ایران، از جمله با سابقه ترین نهادهای سینمایی است که ماموریت آن آماده سازی جوانان علاقه مند به سینما برای ورود به سینمای حرفه ای از طریق آموزش و فراهم کردن زمینه ساخت فیلم های کوتاه و تجربی است. در این راستا، انجمن با دفاتر استانی خود که در سراسر کشور پراکنده است، به محمل جوانان مشتاق ورود به عرصه فیلمسازی بدل شده است. جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران به عنوان محلی برای نمایش دستاوردهای یکساله فیلم سازان جوان در عرصه کوتاه و تجربی، هرساله میعادگاه علاقه مندان به این گونه سینمایی است. سی و ششمین دوره جشنواره فیلم کوتاه تهران، از روز گذشته هجدهم آبان ماه آغاز به کار کرد. به همیم بهانه و البته پیش از آغاز رسمی جشنواره با «سیدصادق موسوی» مدیرعامل انجمن سینمای جوان و دبیر سی و ششمین دوره به گفتگو کرده ایم:
در راستای رویکردهای تازه سازمان سینمایی در دوران مدیریت حسین انتظامی، آیا در سیاست های اجرایی و حمایتی انجمن سینمای جوان تغییراتی ایجاد شده است؟
تاکنون ماموریت تازه ای به ما ابلاغ نشده اما همان گونه که استحضار دارید از چندی پیش مسئولیت پروژه «سینما سیار» از موسسه رسانه های تصویری به انجمن سینمای جوان منتقل شد. فعلا افزایش ماموریت ما مربوط به پیشبرد «سینماسیار» است.
وقتی به آثار فیلمسازان جوان ایرانی که به جشنواره فیلم کوتاه تهران ارسال شده می نگریم، تعداد آثار تجربی نسبت به آثار داستانی بسیار اندک و محدود است. ساختار حمایتی از این گونه سینمایی به چه صورت است؟
واقعیت این است که در حال حاضر انجمن سینمای جوان تنها نهادی است که به سینمای تجربی توجه می کند و این گونه سینمایی را مورد حمایت قرار می دهد. ما همواره به سینمای تجربه بودجه اختصاص داده ایم و ورکشاپ های فراوانی در راستای شناخت و توانمندسازی جوانان در این زمینه برگزار کرده ایم.
تحلیل شما از وضعیت گرایش به سینمای تجربی در کشور چیست؟
بر اساس بررسی های ما، به نظر می رسد فیلم تجربی در کشور ما ظرفیت لازم را دارد و تقاضا برای آن بسیار است اما چنان که باید به آن پرداخته نشده و فعالیت زیادی در این زمینه صورت نگرفته است.
با توجه به اهمیت سینمای تجربی و همچنین ماموریت انجمن سینمای جوان در راستای حمایت از این سینما، راهکارهای پیش رو برای گسترش این حوزه چیست؟
براساس تحلیلی که مطرح شد، جلساتی با معاون آموزش انجمن برگزار شد. بر این اساس، سیاست تازه ما برپایی ورکشاپ های فصلی از طریق دفاتر انجمن سینمای جوان است که به عنوان بازوی اجرایی ما در سراسر کشور فعالیت می کنند.
هدف از برپایی این کارگاه ها چیست؟
امیدواریم با برگزاری این کارگاه های فصلی، آن ها که در این حوزه فعال هستند به فعالیت خود ادامه دهند و دیگران نیز با این زمینه فیلم سازی آشنا شوند تا شاهد افزایش تولید اثر در این ژانر باشیم. حال در این میان اگر درصدی از این آثار هم از کیفیت لازم برخوردار باشد، هدف ما محقق شده است.
وقتی درباره فیلم کوتاه سخن می گوییم، در ابتدا توجهمان به انجمن سینمای جوان و حضور فیلمسازان جوان جلب می شود اما با نگاهی دقیق تر، حتی پیام های بازرگانی هم به نوعی فیلم کوتاه هستند. چگونه می توان میان فعالیت علمی و آکادمیک انجمن سینمای جوان و حضور فیلم کوتاه در حوزه های اقتصادی و تجاری پل زد؟
فیلم های بازرگانی زیرمجموعه فیلم های صنعتی قرار می گیرند و نمی توان آن سینما را با سینمای انجمن سینمای جوان یک کاسه کرد، چرا که هریک جایگاه و کارکرد خاص خود را دارند.
فضای کار و تولید ما با فضای فیلم های صنعتی به کلی متفاوت است، بنابراین عجالتا تداخلی میان این دو بخش وجود ندارد و ما فعالتی در این زمینه نداریم.
نظر شما