به گزارش خبرگزاری شبستان، علی اکبر ولایتی، رییس انجمن بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران در نوزدهمین اجلاس سراسری بیماری عفونی و گرمسیری از افزایش روزافزون بیماری " سل "خبر داد و گفت: مصرف دخانیات و دیابت به عنوان دو عامل تأثیرگذار در پیشرفت عارضه سل در جامعه به شمار می رود.
وی افزود: از اواخر دهه 1990 میلادی رشد روزافزون موارد سل مقاوم به یک نگرانی تبدیل شد و در آغاز قرن بیست و یکم میلادی شناسایی موارد فوق مقاوم (XTR) و موارد ابرمقاوم (XXTR) افق کنترل سل را تاریک کرد.
ولایتی پیراون میزان شیوع سل تصریح کرد: شیوع سل مقاوم در موارد جدید سل 3/3 درصد و در افرادی که سابقه درمان داشتهاند، 17/11 درصد است.
وی خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر روشهای تشخیص سل MDR و XDR پیشرفت قابل توجهای یافته است و به کارگیری روشهای سریع برای تشخیص موارد سل مقاوم و فوق مقاوم، نحوه برخورد با این بیماران را تسهیل کرده و امکان درمان مناسب آنان را فراهم آورده است.
رییس انجمن بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران در زمینه درمان بیماری سل اظهار کرد: هنوز بهترین نوع درمان برای این بیماران نامشخص و دستورالعملهای موجود بر اساس مشاهدات و مطالعات تکمرزی است، با این همه درمان سل MDR با درمان استاندارد بیمارانی که سابقه مصرف داروهای خط دوم را نداشتهاند از موفقیت بالایی برخوردار است؛ ولی بیمارانی که سابقه مصرف داروهای خط دوم را دارند نیاز به رژیمهای جدیدتر دارویی پیدا می کنند.
وی در پایان تأکید کرد: مطالعات بر پایه مدلسازی نشان داده است در صورتی که میزان موفقیت درمان سل MDR افزایش نیابد درمان موارد سل MDR به افزایش موارد XDR می انجامد.
همچنین در ادامه این همایش علی محرابی، عضو هیئت علمی دانشگاه بقیهالله تهران و مسئول مرکز تحقیقات سلامت در خصوص مباحث بیماری آنفولانزا از نوع H1 و N1 از دیدگاه پزشکی علوم پایه گفت: خوشبختانه بحث آنفولانزاH1و N1 از نوع آنفولانزای خوکی در جامعه مطرح نیست و بیشترین مبحث آمار شیوع بیماری فصلی را N2 و H3 به خود اختصاص داده است.
وی پیرامون واکسینه شدن افراد در مقابل بیماریهای فصلی یادآور شد: در حال حاضر افراد در معرض خطر در مقابل این بیماری ها واکسینه شده اند و موارد این بیماری به صورت تکگیر فصلی شایع است.
محرابی با بیان این مطلب که کودکان مبتلا به نوع بیماری فصلی نیز دچار عارضه سندروم ری میشوند، اظهار کرد: افراد مبتلا به ذاتالریه ثانویه، ذاتالریه ناشی از ویروس آنفولانزا، عارضه نارسایی کلیه و تخریب بافت عضلانی، عفونتهای مغزی و عوارض درگیری کبدی به صورت هپاتیت نیز در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.
دبیر همایش کنگره بیماریهای عفونی و گرمسیری به پی گیری شاخهای از انجمن حمایت از بیماریهای عفونی کشور در مباحث علمی اشاره کرد و گفت: یکی از این مباحث برگزاری چنین کنگرهها ، ارائه کتب علمی و راهنمایی کردن نحوه تجویز آنتی بیوتیکها و واکنش آن هاست.
وی خاطر نشان کرد: انجمن حمایت از بیماران عفونی کشور به طور متوسط در سال، چهار کارگاه و سالی یک بار کنفرانسهای میاندورهای را برگزار میکند که در این کنگره کل جامعه پزشکان متخصص عفونی و افرادی که عضو انجمن حمایت( تیم جراحی پیوند ریه، متخصصان داخلی، متخصصان قلب و عروق) حضور می یابند و به تبادل اطلاعات می پردازند.
یادآور می شود: نوزدهمین اجلاس سراسری بیماری عفونی و گرمسیری کشور چهارشنبه( هشتم دی) در دفتر مطالعات امور خارجه برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما