«محسن گلابی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان با اشاره به رعایت ایمنی وسائل گاز سوز در فصل سرما گفت: متاسفانه هر سال شاهد گازگرفتگی با گاز منوکسیدکربن در فصل سرما هستیم. گاز منواکسید کربن یکی از خطرناکترین گازهای است که در اثر بد سوختن وسایل گرمایشی نفت سوز، گازوئیل سوز و گازسوز تولید می شود.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان ضمن هشدار به شهروندان افزود: زمانیکه شعله وسایل گرمایشی با رنگ آبی نمی سوزد یعنی در سر راه مسیر خروجی گاز مشکل وجود دارد و باید دودکش بخاری بررسی شود.
وی خاطر نشان کرد: در مواقعی که قطر دریچه کولر از دودکش بخاری بزرگتر باشد، مکش انرژی از طریق دریچه کولر انجام می شود. همچنین این حالت برای خانه های با آشپزخانه باز که دارای هود است، نیز وجود دارد که باید به این مورد هم دقت شود.
گلابی با اشاره به نوسانات گازها در هوای اتاق گفت: در زمانی که اکسیژن فضا کم می شود میزان گاز منواکسید کربن بالا می رود و نصب سنسور حساس به گاز مونواکسید کربن یکی از راهکارهای تشخیص و جلوگیری از مسمومیت ناشی از این گاز است.
وی مشکلاتی شبیه به علائم سرماخوردگی را از جمله علائم مسمومیت با مونواکسید کربن مطرح کرد و افزود: علائمی مثل سرگیجه، تهوع و خواب آلودگی که بیشتر از چهار ساعت طول بکشد نیاز به مراجعه به مراکز درمانی دارد و در غیر این صورت با به خواب رفتن فرد امکان مرگ وجود دارد.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان رعایت توصیه های ایمنی را یکی از عوامل کاهش مرگ و میر ناشی از مسمومیت با گاز مونواکسید کربن در فصول سرد سال مطرح کرد و تصریح کرد: بازدید و بررسی لوله های بخاری برای اطمینان از مسدود نبود مسیر، عدم استفاده از یک لوله برای چند وسیله گرمایشی و استفاده از لوله های غیر استاندارد و عدم استفاده از وسایل پخت و پز برای گرمایش فضا از جمله اقدامات و توصیه های ایمنی برای شهروندان است.
وی خاطر نشان کرد: شومینه در صورت داشتن نشان استاندارد هم بهتر است بیشتر از چند ساعت در فضای خانه برای گرمایش مورد استفاده قرار نگیرد و از آن به عنوان وسیله ای جهت گرمایش دائم استفاده نشود./
نظر شما