به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ترک پرس، دومین همایش بین المللی اقتصاد اسلامی با عنوان «بازار مالی اسلامی بین واقعیت و وظیفه» به همت آکادمی سرمایه گذاری و اقتصادی اسلامی اروپا (EAIFE) و با همکاری جمعیت موصیاد، انجمن فعالیت های بین المللی (IBF)، دانشگاه علوم اسلامی و فنـآوری غازی عنتاب و دانشگاه لبنانی جنان از روز جمعه (17 آبان 1398) در استانبول آغاز شد.
«اشرف دوابه» رئیس آکادمی سرمایه گذاری و اقتصاد اسلامی اروپا در این همایش، گفت: مسلمانان نیازدارند، اقتصاد اسلامی را به یک واقعیت ملموس تبدیل کنند تا در قلب اقتصاد بازارهای مالی قرار بگیرند.
داوبه افزود: نخستین سنگ بنای اقتصادی اسلامی با ظهور و گسترش بانک های و موسسه های مالی اسلامی گذاشته شد تا راه برای تاسیس بازارهای مالی اسلامی در کشورهای متعدد اسلامی باز شود.
در همین حال، «علی قره داغی» دبیرکل اتحادیه علمای مسلمین، گفت: باید از از استانبول خواسته شود تا به عنوان پایتخت اقتصاد اسلامی باشد، زیرا از ویژگی های تاریخی و جغرافیایی برخوردار است.
قره داغی افزود: اقتصاد اسلامی اگر در یک کشور مسلمان باشد، می تواند به صورت درست توسعه یابد. اقتصادی اسلامی یک طرح یکپارچه است و تنها برای بانک ها یا بازارهای مالی اسلامی نیست.
وی ادامه داد: اقتصادی کمونیستی سقوط کرده است. پس از شوک ها و پس لرزه های شدید که به اقتصاد سرمایه داری وارد آمد، سرمایه داران به آن به طور مداوم سرمایه تزریق می کنند، زیرا در صورت سقوط، هیچ جایگزینی برای آن وجود ندارد. در اینجا این پرسش مطرح است که اقتصاد اسلامی کجاست؟ چرا کاری انجام نمی شود که جایگزین بهتری برای کمونیسم و سرمایه داری باشد؟
دبیرکل اتحادیه علمای مسلمین گفت: پیشنهاد یک طرح یکپارچه درباره اقتصادی اسلامی به اجلاس عربی اسلامی که پس از بحران مالی جهانی 2008 برگزار شد، ارایه شد، اما تاکنون بررسی نشده است.
قره داغی تاکید کرد: پیشنهاد ریاست ترکیه پس از بحران جایگزینی لیره ترکیه به جای دلار آمریکا ارایه شد. باید برای خروج از زندان اقتصاد جهانی سرمایه داری جسارت داشته باشیم و دست بسته در این زندان باقی نمانیم.
وی همچنین خواستار تشکیل کمیته قانونی اقتصادی - شرعی با همکاری کشورهای اسلامی برای رسیدن به یک جایگزین و تاسیس صندوق ها و بانک ها و موسسه های مالی به عنوان صندوق بین المللی پول و بانک بین المللی و موسسه های سرمایه گذاری جهانی شد.
نظر شما