شهر خلاق، رویکرد فرهنگی در توسعه شهری است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با اشاره به اینکه شهر خلاق مرکز نوآوری، خلاقیت و تبدیل ایده به ثروت محسوب می شود، گفت: شهر خلاق، رویکرد فرهنگی در توسعه شهری است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، فاطمه کرباسی امروز در آیین افتتاحیه اولین کارگاه شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر استان در شهرستان ابهر اظهار کرد: براساس تفاهم نامه منعقده در خصوص شهرهای خلاق ، دبیری موضوع به ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذار شده است.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان ادامه داد: خلاق به معنای آفریننده، نوآفرینی و نوآور و در بخش تعریف زبان شناسی؛ امکان ساختن صورت های جدید بدون استفاده از قواعد رایج است.

 

وی با اشاره به اینکه شهر خلاق، مرکز نوآوری، خلاقیت و تبدیل ایده به ثروت است، یادآور شد: شهر خلاق رویکرد فرهنگی در توسعه شهری است.

 

به گفته کرباسی، بین رشد، پیشرفت و توسعه تفاوت وجود دارد؛ رشد همان ارتقای فیزیکی، پیشرفت، ارتقای فیزیکی در کنار آموزش و توسعه همه جانبه است و بخش انسانی قضیه را هم دربر دارد.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با اشاره به اینکه شهر باید محیطی جذاب برای پرورش استعدادها، نوآوری و ایده ها باشد، گفت: شهرها باید بتوانند از ایده های افراد خاص آن شهر و خلاقیت افراد عام برای حل مسائل اساسی و توسعه شهر بهره ببرند.

 

وی با اشاره به اینکه شهر خلاق باید گروه های اجتماعی با فرهنگ های مختلف را در خود پذیرا باشد تا شانس ظهور خلاقیت را افزایش دهد، تصریح کرد: خلاقیت انسانی مهمترین منبع اقتصادی محسوب می شود از اینرو توجه کشورها در قرن بیست و یکم به خلاقیت انسانی و تبدیل ایده به ثروت معطوف شده است.

 

کرباسی با اشاره به اینکه استان زنجان به عنوان ششمین استان کشور، میزبان شبکه شهرهای خلاق است، گفت: این استان دارای ارزش سرمایه اجتماعی بالایی است؛ به گونه ای که به عنوان دومین استان در داشتن سرمایه اجتماعی بالا، شادترین استان کشور، قطب خیرین و بهشت خیریه ها، رتبه اول در اهتمام به مسائل دینی و معنوی و براساس آمار وزاتخانه در تعصب به نظام و دین جزو رتبه های برتر کشور محسوب می شود.

 

وی افزود: اعتماد و مشارکت جزو مهمترین شاخص در شبکه شهرهای خلاق به شمار می رود که استان زنجان در این شاخص از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان ادامه داد: برای داشتن یک شهر خلاق مدیران سه شرط اساسی باید داشته باشند که مدیران استان زنجان حائز ویژگی انعطاف پذیری، نوآوری و خطر پذیری و رهبری از اصول خلاقیت هستند.

 

وی افزود: با توجه به تعاریف لغوی شکبه عبارت از چند موسسه وابسته به یکدگیر است که تشکیل شبکه شهرهای خلاق یک استان وکشور موجب نوآوری و ایجاد خلاقیت و اشتغال در منابع انسانی خواهد شد.

 

کرباسی خاطرنشان کرد: در پی ارسال طرح هایی که با امضا شهرداری و مدیران فرهنگ و ارشاد به معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، درخواست شهر زنجان به عنوان پایتخت غزل ایران، پایتخت صنایع دستی فلزی و پایتخت رویدادهای بین المللی عکاسی کشور اعلام شده است.

 

همچنین شهر ارمغانخانه به عنوان بخش تعزیه میدانی، شهر نیک پی بخش تجسمی، شهر ابهر بخش موسیقی دستگاهی، شهر قیدار بخش شعر و داستان ترکی، شهر خرمدره بخش داستان گویی عاشیقی، شهر زرین آباد بخش هنرهای صنایع دستی، شهر سلطانیه بخش هنرهای تجسمی و خوشنویسی، شهر ماهنشان بخش تجسمی و ادبیات و شهر آببر بخش مد و لباس و هنرهای تجسمی معرفی شده است.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: امید می رود در داوری نهایی این امتیاز برای استان کسب شود و هر شهر خلاقی که تایید می شود در سطح ملی و بین المللی به عنوان قطب این موضوع هنری که موجب اشتغالزایی و شکوفایی خلاقیت آن شهر در سطح ملی و بین المللی می شود، تعیین می گردد.

کد خبر 851778

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha