خبرگزاری شبستان، رفسنجان- مریم رضایی کمال آبادی: وقف یکی از سنت های حسنه است که برای امور مختلف انجام می شود و بسیار ارزشمند است به طوری که امام صادق(ع) وقف را صدقه جاریه نامیده است؛ برخی از مسلمانان با وقف اموال و املاک خود راه نیکوکاری و کمک به هم نوع خود را انتخاب می کنند.
*** نخستین وقف کشور برای امام صادق(ع)در رفسنجان
احمد تقی نژاد اهل منطقه نوق رفسنجان برای نخستین بار در کشور جهت نشر معارف امام صادق(ع) یک پنجم از درآمدش را وقف کرده است؛ او 47 سال سن دارد و می گوید در خانواده مذهبی متولد و تربیت اسلامی شدم؛ زندگی ام را با این کلام که «عالم محضر خداست»سپری کرده و ذره ای حق الناس نکردم.
وی برای برکت بخشی به زندگی خود، از همان نوجوانی هرچه را که کار می کرد و در زندگی درآمد داشته قسمتی را برای امامان خرج می کرد و این راه را همچنان ادامه می دهد.
تقی نژاد فردی عادی است اما زندگی اش سرشار از معنویت و خلوص نیت است و با دلی پر از عشق به امامان معصوم و انجام عمل صالح به سمت الی الله حرکت می کنند؛ با تواضع و فروتنی می گوید از همان بچگی در آیین هایی که برای مناسبت های مختلف شهادت و ولادت امامان معصوم و یا قرائت زیارت نامه های مخصوص شرکت می کردم و در زمان نوجوانی نیز برای اینکه ارادت خود را بیشتر به امامان نشان دهم با خدای خود عهد بستم هر آنچه را که از کار عایدم شد یک پنجم آن را صرف اشاعه مکتب امام جعفرصادق (ع) کنم.
وی با بیان اینکه از سال 76 وقف برای امام صادق (ع) را انجام دادم و تاكنون يك پنجم از زندگی و اموال خود را برای نشر فرهنگ امام صادق (ع) وقف كردم؛ افزود: پس از ازدواجم مقداری از طلاجات همسر و وسایلی که در منزل بلا استفاده می آمد فروختیم و برای امام صادق (ع) زمین کوچک کشاورزی را خریداری کردیم.
این واقف با اشاره به اینکه عشق به خدا و ائمه اطهار را نمی توان وصف کرد و به هر میزان كه معرفت انسان نسبت به معشوق بيشتر باشد عشق به وصال در او شعله ورتر می شود؛ تصریح کرد: در زمینی که تهیه کردم شروع به پسته کاری کردم و بااین نیت که از درآمد پسته این زمین، این اراضی را توسعه داده و درآمد بیشتری را در راه نشر فرهنگ آن امام همام هزینه کنم فعالیتم را بیشتر کردم.
وی ادامه داد: تشکیل کاروان امام صادق(ع) يكي از این کارها بود؛ از آنجا كه بزرگان و مراجع تقليد حركت دسته های عزاداری را در روز شهادت امام صادق (ع) مورد پسند می دانستند، كاروان اقامه عزای آن حضرت در چهارم آبان سال 1387 هجری شمسی مصادف با سالروز شهادت آن حضرت راه اندازی کردیم که در این آیین نیز مسئولان استانی و شهرستانی و قشر عظیم مردم ولایی نیز شرکت کردند.
تقی نژاد این حرکت را با عنوان كاروان صادقيه رفسنجان (راهيان ولايت) تشكيل داد و گفت: اين كاروان هر سال در روز شهادت امام جعفر صادق(ع) از روستای حسن آباد صادق الائمه (ع) نوق رفسنجان تا جوار آستان مقدس امامزاده سیدجلال الدين اشرف (ع) اين مسير را پاي پياده به راه می افتد و در ادامه مسیر به عزاداری می پردازند.
وی خاطرنشان کرد: در این مسیر یادی نیز از افراد و طلابی که در دوم فروردین سال 1342 در مدرسه فیضیه قم به درجه رفیع شهادت رسیدند، می شود؛ این شهدا در حال عزاداری برای امام صادق(ع) بودند که توسط مأموران رژیم سفاک پهلوی به شهادت می رسند.
وی افزود: اين كاروان هر ساله برنامه دارد و 353 خادم معنوی گمنام به نام مقدس امام صادق (ع) دارد كه اين خادمين ضمن انجام فعالیت های توسعه و نشر فرهنگ امام صادق (ع) با خود عهد بسته اند تا زماني كه زنده اند برای امام صادق (ع) و برای سلامتی آقا امام زمان (عج)، رهبری و مراجع عظام شيعه روزانه زيارت نامه های مختلفی را از جمله زیارت حضرت زهرا (س)، ، زيارت عاشورا، زيارت آل ياسين، زيارت فاطمه معصومه (س) و جزء خواني قرآن، زيارت امام رضا (ع)، فرستادن هزاران صلوات و آيه الكرسی، اهدای ثواب نماز و روزه های مستحبی انجام دهند.
این محب امام صادق علیه السلام تصریح کرد: امروزه دشمن با جنگ نرمی که علیه مسلمانان راه انداخته ما نیز جهت جلوگیری از آسیب این پدیده دشمن، باید طوری عمل کنیم که دشمن مأیوس شود؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز مقابله با تهاجات فرهنگی را مورد تأکید قرار داده و فرمودند دشمن سعی دارد اعتقادات و ایمان مسلمانان را تخریب کند که می طلبد با برنامه ریزی هوشمندانه پا به مبارزه در این میدان گذاشت لذا در همین راستا در فضای مجازی سه پايگاه اينترنتی كاروان صادقيه به آدرس http://karevansadeghiye.ir/، دارالصادقيون http://darolsadeghiyon.ir، و پايگاه حيا و عفت مادر ارجمند امّ فروه (س) http://umfarwah.ir/ را در شهرستان رفسنجان (دارالصادقيون) راه اندازی کردیم.
وی بیان کرد: تاکنون وقف هایی که برای امام جعفر صادق(ع) کرده ام شامل يك قطعه زمين تجاری به مساحت 120 متر مربع در شهر قم، يك قطعه زمين مسكونی با متراژ يك هزار و 250 متر مربع در مشهد مقدس و يك باب مغازه در رفسنجان به مساحت 40 متر مربع و ارزش 500 ميليون ريال است که درآمد حاصل از اجاره این مغازه صرف فعالیت های قرآنی و مؤسسات قرآنی می شود.
تقی نژاد با اشاره به اینکه اين وقف ها برای اولين بار در كشور برای آن امام همام جهت نشر فرهنگ جعفری انجام شده و در سال 93 به ثبت سازمان اوقاف و امور خيريه رسيده، ادامه داد: آن قطعه زمینی که اول ازدواج تهیه و به امر کشاورزی پسته اختصاص یافت را توسعه دادم و در حال حاضر نیز مساحت آن 8 هزار و 825 متر مربع و در منطقه نوق واقع شده و ارزش ریالی آن به بیش از 10 میلیارد ریال رسیده که در دو سال اخیر به ثبت سازمان اوقاف و امور خیریه رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: درآمد اين زمين كه سالانه بیش از 500 ميليون ريال است صرف برگزاری برنامه های ايام شهادت، ميلاد باسعادت اين امام و نيز چاپ كتاب ها و بروشورها در اين زمينه می شود؛ در سال 96 بیش از 100 هزار زیارت نامه امام جعفر صادق(ع) را چاپ کردیم و تحویل موکب امام علی علیه السلام نوق دادیم و این موکب نیز در عراق در آیین پیاده روی اربعین حسینی بین زوار امام حسین(ع) توزیع کردند.
*** وقف در رفسنجان برای امام صادق(ع) باید الگوی مسلمانان باشد
امام جمعه رفسنجان با اشاره به اینکه وقف بر نام مبارک امامان یکی از سنت های حسنه پابرجا در جهان اسلام بوده و هست؛ گفت: امروزه نیز می بینیم که برای امام حسن عسکری (ع) در نواحی بصره زمین ها و اموال بسیاری وقف بر این امام شده است.
حجت الاسلام عباس رمضانی پور تصریح کرد: فردی نیکوکار در رفسنجان برای اولین بار در کشور یک پنجم از اموالش را بر امام صادق (ع) وقف کرده و جای بسی خوشحالی و تحسین دارد؛ وقف بر پیامبر گرامی اسلام وائمه اطهار (ع) را در راستای عام می توان هزینه و صرف حوزه های علیمه کرد به ویژه اینکه اگر وقفی برای امام صادق (ع) صورت می گیرد بهتر است برای ترویج دین مبین اسلام و تربیت مبلغ هزینه شود زیرا آن امام بنیانگذار بزرگ مذهب تشیع است و دانشگاه علوم صادقی و حوزوی را تشکیل دادند.
وی عنوان کرد: مسائلی همچون چگونگی نماز خواندن، روزه، حج و… کلیات آن تا قبل از امام صادق (ع) بیان شده بود اما جزئیات این مسائل مانند شکیات نماز و دیگر مسائل جزئی تر در زمان امام صادق (ع) گسترش یافت.
امام جمعه رفسنجان با بیان اینکه وقف بر امامان معصوم را می توان برای تربیت افراد عالم و تربیت مُبلغ صرف کرد؛ تصریح کرد: اما وقف اگر برای امام حسین (ع) جهت برپایی مراسم عزاداری و روضه خوانی و پهن کردن سفره تبرکی باشد باید در همین راستا صرف شود و نمی توان در راستای عام صرف کرد.
امام جمعه رفسنجان اظهار داشت: وقف بر ائمه اطهار کاری بسیار ارزشمند است و به فال نیک می گیریم که جوانی اهل رفسنجان بخشی از زندگی اش را برای نشر معارف امام صادق(ع) وقف کرده و باید الگوی مردم در سراسر ایران اسلامی شود تا امام صادق(ع) موقوفات زیادی داشته باشد و از این موقوفات برای تربیت فرزندان و مبلغانی استفاده کنیم که جهت تبلیغ دین اسلام و پاسداری از عقیده ها و ایمانی که در جامعه وجود دارد گام مؤثری برداشته شود.
*** وقف بر امام صادق (ع) موجب اشاعه نشر معارف این امام می شود
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی هم جایگاه وقف را در کشور بسیار والا دانست و گفت: مردم نگاه ویژه ای به این امر دارند؛ ما واقفان و خیران بزرگی در طول تاریخ کشورمان داریم و هر روز شاهد وقفیات جدیدی هستیم و این نشان دهنده علاقه مردم مسلمان کشورمان به انجام وقف و انفاق هستیم که بخشی از درآمد و املاک خود را به اموری خاص جهت کمک به هم نوع یا برای امامان معصوم اختصاص می دهند.
وی بیان کرد: امام صادق (ع)، منتشرکننده و گسترش دهنده مکتب تشیع بودند لذا اولین وقف در کشور برای امام صادق(ع)است که توسط آقای تقی نژاد اهل رفسنجان انجام شده و بر مبنای نشر معارف این امام است که بسیار جای خوشحالی دارد که این فرد نخستین وقف کشور را انجام داد وقف برای امام جعفر صادق(ع) موجب ترویج و اشاعه معارف این امام و احیای امر اهل بیت می شود.
انارکی محمدی خاطرنشان کرد: در رفسنجان و انار هم بسیاری از افراد هستند که املاک خود را وقف کرده به طوری که نیمی از موقوفات کشور در رفسنجان است و توسط خیران رفسنجان اولین وقف امنیت ساز در کشور طی دو سال اخیر رقم خورده و در راستای امنیت، اقلامی همچون خودرو و موتورسیکلت و دیگر اقلام مورد نیاز حوزه نیروی انتظامی خریداری و اهدا شده است که این وجوهات از محل املاکی تأمین می شود که برای امنیت وقف شده و امیدواریم درآمدهای سال های آینده این موقوفات بتواند امنیت بیش از پیش را برای شهرستان به ارمغان بیاورد.
این نماینده مجلس عنوان کرد: خیران رفسنجان بخشی از املاک و اراضی پسته خود را وقف برای درمان، تحصیل دانشجویان، احداث مراکز مذهبی و ... کرده اند و ما در رفسنجان بیش از 25 هزار دانشجو در 11 مرکز آموزشی و دانشگاهی داریم که در این دانشگاه ها نیز واقفینی داریم که خوابگاه احداث کرده اند و در راستای تأمین مایحتاج دانشجویان اعتباراتی را صرف می کنند.
نظر شما