نظام مهارتی در کشورمان دچار مشکل است/ ۴۲ درصد از کل بیکاران کشور دانش آموخته دانشگاه

ازوجی با بیان اینکه نظام مهارتی در کشورمان دچار مشکل استف گفت: این موضوع، وضع اقتصاد ایران را دچار مشکل کرده است و گاهی اوقات نظام آموزشی عالی کشور را زیر سوال می‌برد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «علاءالدین ازوجی» شب گذشته (پنجشنبه 16 آبان) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره میزان اشتغال و بیکاری در کشور به ارائه توضیحاتی پرداخت و با اشاره به اینکه براساس آمار 42 درصد از کل بیکاران کشور در سال ۱۳۹۷را جمعیت دانش‌آموخته دانشگاهی تشکیل می‌دهند، گفت: جمعیت دانش آموخته و در حال تحصیل کشورمان حدود ۱۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر هستند که یا شاغل یا دانشجو یا بیکارند.

 

مدیرکل توسعه اشتغال وزارت کار با بیان اینکه حدود ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر نیروی انسانی دانش آموخته هستند، گفت: بخشی از آن‌ها شاغل و بخشی از آن‌ها یعنی حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بیکارند.

 

ازوجی با بیان اینکه نظام مهارتی در کشورمان دچار مشکل استف گفت: این موضوع، وضع اقتصاد ایران را دچار مشکل کرده است و گاهی اوقات نظام آموزشی عالی کشور را زیر سوال می‌برد.

 

وی با اشاره به اینکه به جای سیاست‌های اشتغالزایی به سمت سیاست‌های اشتغال پذیری و توسعه کارآفرینی پیش می‌رویم، افزود: این سیاست‌ها به این بر می‌گردد که قابلیت‌های افراد در نظام آموزش عالی، چند برابر می‌شود بنابراین باید بهره وری آن‌ها بیشتر شود، اما چون نظام آموزش عالی ما به صورت انبوه، نیروی کار تولید می‌کند، این اتفاق نمی‌افتد.

 

مدیرکل توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه دانشگاه‌ها باید در خدمت نظام اداری کشور باشد که این اتفاق افتاده است، افزود: با این حال نگرانیم که آیا دانشگاه در خدمت نظام درآمد و رفاه کشور است یا خیر؟

 

وی با بیان اینکه بیش از ۸۵ درصد جویندگان کار دانش آموخته در کشورمان، بدون مهارت هستند‏، ادامه داد: ساختار بازار کار در کشورمان به گونه‌ای است که ۱۵ تا ۱۷ درصد دانش آموختگان دانشگاه‌ها را جذب می‌کند. یکی از راهکار‌ها این است که باید ببینیم ظرفیت بنگاه‌های اقتصادی در بازار کار و ظرفیت جویندگان کار در قالب نظام آموزشی عالی چیست؟ اما آمار و اطلاعات رسمی و مشخص در این باره نداریم.

 

ازوجی با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای این منظور در چند ماه گذشته، در حال پیاده سازی نظام اطلاعات بازار کار است، گفت: این نظام به صورت نمونه ای، سرشماری و سطحی است. این نظام اطلاعاتی هم به سیاست گذار این خدمت را ارائه می‌کند که در چه رشته‌هایی چه درس‌هایی در دانشگاه‌ها آموزش داده شود و به دانشجویان و دانش آموزان هم، اطلاعاتی را می‌دهد که چه رشته‌هایی را انتخاب کنند./

کد خبر 851470

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha