به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، «پویا شهشهانی» در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان با اشاره به اینکه امروز در استان گیلان شاهد یک رویداد بزرگ در حوزه پسماند هستیم، تاکید کرد: رویدادی که با پیگیری نمایندگان مردم در مجلس، دستگاه قضایی و ... برای احترام به خواست مردم، سازمانهای مردم نهاد و اصحاب رسانه در حال انجام است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گیلان اظهار کرد: در آخرین جلسه سازمان شهرداریها که در وزارت کشور برگزار شد، 145 میلیارد تومان برای اعتبارات حوزه پسماند گیلان تخصیص پیدا کرد که رقمی کمنظیر است.
وی با اشاره به اینکه سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور از بدو تاسیس تا به امروز در 700 منطقه مدیریت پسماند در کشور تعریف کرده است، افزود: از این تعداد مناطق، هفت منطقه آن مربوط به شهر رشت است و مجموع اعتبار تخصیص یافته برای این 700 منطقه، 180 میلیارد تومان است.
شهشهانی به پروژههای اقتصاد مقاومتی گیلان در حوزه پسماند اشاره و تاکید کرد: 19 پروژه اصلی و 33 زیر پروژه جهت ساماندهی 9 محله و بهسازی و و احداث هفت دستگاه پردازش مکانیکی بیولوژیکی و احداث سه نیروگاه پسماندسوز از پروژه های پذیرفته شده در حوزه مدیریت پسماند استان است که اکثر آنها در محدوده شهرستان رشت تعریف شده است.
مدیرعامل مدیریت پسماند گیلان به پروژههای در دست اقدام این سازمان اشاره و تاکید کرد: پروژه احداث تاسیسات پردازش مکانیکی بیولوژیکی تالش، تکمیل تصفیه خانه مدیریت شیرابه بندرانزلی، پروژه افزایش ظرفیت دریافتی شرکت کود آلی گیلان از 300 به 500 تن از جمله این برنامههاست.
وی افزود: همچنین پروژه آتی افزایش ظرفیت پذیرش کارخانه کود آلی از 500 به یک هزار تن در روز، احداث نیروگاه زبالهسوز و بهسازی کارخانه کمپوست رودسر و محل دفن آن و تاسیسات پردازی مکانیکی و بیولوژیکی لنگرود از دیگر پروژههای فعال در زمینه پسماند استان هستند.
شهشهانی با بیان اینکه خوشبختانه برای شروع و ادامه کار پروژهها به میزان کافی اعتبار در اختیار داریم، گفت: از مجموع 145 میلیارد تومان اختصاص یافته، یک میلیارد تومان به آستارا، چهار میلیارد تومان به تالش، ماسال و رضوانشهر و چهار میلیارد تومان به بندر انزلی تعلق گرفته است.
مدیرعامل مدیریت پسماند گیلان افزود: از اعتبارات تخصیص یافته همچنین یک میلیارد تومان به آستانه اشرفیه، سه میلیارد تومان به لاهیجان، سه میلیارد تومان به رودسر، 12 میلیارد تومان به لنگرود و 81 میلیارد تومان به مدیریت پسماند شهرهای رشت، شفت، صومعهسرا و فومن اختصاص یافته است.
وی اضافه کرد: همچنین بر اساس توافقی که در سازمان شهرداریها انجام شد، 36 میلیارد تومان به صورت فیریز شده نگهداشته شده تا هر پروژهای که پیشرفت بیشتری داشته باشد بتواند از این بخش بودجه استفاده کند.
شهشهانی به بهسازی شرکت کود آلی گیلان اشاره مرد و گفت: پیشرفت فیزکی این پروژه کم بوده ولی با تامین اعتبار انجام شده در آینده نزدیک اتمام سوله ها به پایان میرسد.
مدیرعامل مدیریت پسماند گیلان اذعان کرد: فاز اول این شرکت آغاز به کار کرده و روزانه 307 تن پذیرش زباله دارد که با راهاندازی فازهای دیگر این میزان به حداکثر یک هزار تن میرسد.
نظر شما