توزیع بروشور سلامت در نانوایی/ برخی نانواها از نظارت بهداشت در امانند

رئیس مرکز سلامت محیط زیست وزارت بهداشت با بیان اینکه بنابر قانون نانوایی‌ها در سال باید 4بار مورد نظارت ماموران بهداشت قرار گیرند، گفت: متاسفانه برخی نانوایی ها در کشور حتی یکبار هم این ماموران را ندیده اند.

خبرگزاری شبستان:  از نان می توان به عنوان مهمترین محصول خوراکی یاد کرد، این محصول باید از وضعیت مهم بهداشتی برخوردار باشد، اما با توجه به آمار رسمی وزارت بهداشت نان در مقایسه با سال گذشته دو تا پنج درصد بهبود کیفی داشته است. باید توجه داشت که اگر در کشور آن طور که باید و شاهد به این کالای استراتژیک بها داده شود می توان به کیفیت و رعایت بهداشتی نان در جامعه امید داشت.

 

کاظم ندافی، رئیس مرکز سلامت محیط زیست وزارت بهداشت درباره نحوه نظارت این وزارت خانه در نانوایی ها گفت: باید توجه داشت که نانوایی ها در هر سال چهار بار باید مورد بازدید قرار گیرد، اما در سطح کشور به علت کمبود نیرو این رقم نظارت از چهار بار در سال کمتر است.


وی افزود: در سال نانوایی ها دو تا سه بار مورد بازدید ماموران کنترل کیفیت وزارت بهداشت قرار می گیرند و این زنگ خطر برای بهداشت و کیفیت نان محسوب می شود. 

 

سامانه ای گوش به زنگ مردم
ندافی با ذکر اینکه درصد قابل توجهی از نانوایی ها مورد بازدید ماموران وزارت بهداشت قرار نمی گیرد، افزود: در صورت بروز مشکل در نانوایی ها افراد می توانند با سامانه 09678 تماس حاصل کنند تا مسولان را به آن اماکن ارجاع دهند.


رئیس مرکز سلامت محیط زیست وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: بنابر گزارش های گرفته شده از این اماکن، درصد قابل توجهی از این اصناف مورد بازبینی قرار نمی گیرد و با مشاهده کاستی در نظارت مسئولین بهداشت می توان از سامانه تلفنی فوق استفاده کرد.

 

 

کنترل های وزارت بهداشت سفت و سخت اعمال می شود !؟

وی در پاسخ به این سوال که بازرسی ماموران وزارت بهداشت در جامعه شامل چه اقداماتی می شود؟، گفت: بنابر چک لیست های ارائه شده برخی از کنترل های آن سازمان، شامل بهداشت محیط، بررسی سلامت محل، توجه به سلامت نان تولیدی و عدم استفاده از جوش شیرین در طبخ نان و بررسی خمیر نان است.


ندافی درباره افزودنی های غیرمجاز در طبخ نان خاطر نشان کرد: باید توجه داشت که استفاده از جوش شیرین در نانوایی ها سندیت ندارد و شاهد گزارش مبنی بر استفاده از مواد شیمیایی در نانوایی ها نیستیم.


 

 

اولویت با فضای فرهنگی یا بهداشتی، مسئله این است!

در ادامه فاطمه رخشانی، مدیر آموزش وزارت بهداشت از نحوه آموزش به مرکز نانوایی ها ابراز بی اطلاعی کرد و افزود: با توجه به اینکه زمان زیادی را افراد در صف های نانوایی می گذرانند در پی ایجاد اقدامات فرهنگی در فضای نانوایی ها هستیم.
 

وی افزود: با توزیع بروشورهایی درباره سلامت در پی ارتقای آموزش عمومی و بهداشت نان هستیم و این طرح به شکل پایلوت در شهرستان قم در حال اجراست.


رخشانی درباره اقدامات این وزارت خانه در زمینه ارتقای سطح اطلاعات در زمینه بهداشت گفت: این آموزش ها در پی شیوه های نوینی انجام می شود که تا به حال در وزارت بهداشت انجام نشده است؛ برای مثال ایجاد سیستم های بلوتوث بر روی تلفن‌های همراه که با استفاده از این قابلیت رابطان سلامت می توانند پیام های سلامت را کامل و جامع به مردم جامعه انتقال دهند.

 

حال این سوال به ذهن می رسد، آیا مسایل فرهنگی بر سلامت افراد جامعه اولویت دارد؟

 

پایان پیام/

 

کد خبر 85118

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha