به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در بندرعباس، در همسایگی ساحل بندرعباس محلاتی وجود دارد که به دلیل نداشتن سند ملکی به محلات کمتر برخوردار معروف هستند، محله هایی که از کمترین خدمات شهری محروم می باشند.
کافی است مسیرت به محلات قریشی ها، طلابند،خواجه عطا، نخل ناخدا و سنگ کن، کوی ملت، کوی آیت الله غفاری و ... افتاده باشد تا با دیدن خانه های فرسوده ،کوچه های خاکی و پر از فاضلاب، متوجه محرومیت و تنگدستی این محله ها بشوی، 90 درصد مردم این محلات یا کارگر شهرداری، یا ماهیگیر و یا بیکار هستند.
به محله قریشی ها رفتیم محله ای که طایفه ای اصیل هرمزگانی به نام طایفه قریشی ها از دوران قدیم در آن زندگی می کرده اند، خانه های هیچکدام از 3 هزار خانوار محله قریشی ها سند ملکی ندارد.
فرامرز پور کولغانی از ساکنان این محله می گوید: از دوران قدیم اجداد و نیاکان ما به عنوان نگهبان زمین و حقوق بگیر سازمان مسکن قدیم در این زمین ها سکونت داشتند و پاسدار سواحل خلیج فارس و این خطه از بلوار ساحلی خلیج فارس تا پارک جنگلی بوده اند.
کولغانی با ابراز نگرانی از وضعیت بلاتکلیفی خانه هایشان می گوید: مردم این محله نگرانند آسایش ندارند، در همجواری با استانداری هرمزگان هستیم اما امکانات اولیه شهری نداریم ،شهرداری به دلیل اینکه خانه هایمان سند ندارد این محله را به رسمیت نمی شناسد و خدمات شهری را به محله ما نمی آرود.
افرادی با کروکی شبانه و پلاک های نامشروع ادعای تصاحب زمین های دولتی بلوار ساحلی را دارند
به گفته آقای کولغانی از سال 92 افرادی که ظاهرا زمین خواران بزرگی به نظر میرسند با هم شریک و همدست شده و با رخنه در ادارات ثبت و اسناد و مسکن و شهرسازی و شهرداری و سایر ادارات مربوطه ،با تجمیع پلاک ها بی سر و ته و افزایش متراژ ادعا کرده اند که زمین های بلوار رسالت جنوبی ،تا بلوار خلیج فارس و پارک جنگلی زمین های موات است و آنها را به صدها قطعه و پلاک نامشروع با متراژهای بالا و بدون انجام هیچ گونه عملیات ساختمانی و اشاره بلوک بندی ، زمینه تقسیم بین هم رافراهم کرده اند و می گویند سند تمام این اراضی را دارند.
این افراد تاکنون توانسته اند با ترفندهای مختلف و با پرداخت حق و حساب های کلان سند زمین بلوار ساحلی به متراژ 390 هزار متر را بگیرند و اهالی در قسمتی از این پلاک که دارای آب و برق ،تلفن وسیستم فاضلاب شهری و خیابان و بعضی دارای سند ثبتی هستند و بیش از 80 سال سکونت ساکن است را محو و ابطال سند دولت و با استفاده از پلاک های تجمیع شده و بی سر و ته ،فرصتی را فراهم کرده اند تا با به دست اوردن زمین در بهترین نقطه از شهر و سپس استفاده از مکان تجاری با توجه به چشم انداز ساحل و گردشگری و بلوار خلیج فارس و با زیر پا گذاشتن انساینت به خود اجازه بی خانمان کردن مردم اصیل هرمزگان و جایگزین کردن پلاک های نامشروع به جای پلاک های دولت به اموال دولت و ملت خیانت کرده اند.
کولغانی که خود مسئول کارگروه محرومیت زدایی و اشتغال قرارگاه تحول سپاه ناحیه امام سجاد محله قریشی ها هم هست می گوید: مردم بومی و اصیل این محله همواره در تمام صحنه ها پشتیبان ولایت فقیه و رهبری بوده اند و برای دفاع از این مرز و بوم با نثار خون خود در پاسداری از ایران اسلامی و کشورهای اسلامی همجوار حاضر بوده اند و این حق مردم مظلوم و ساده دل محلات حاشیه نشین نیست که پس از عمری زندگی در این خانه ها بی خانمان شوند.
"پرونده سنددار کردن خانه های محلات حاشیه نشین روی میز کدام مسئول است؟"
اقای ابوطالب قریشی یکی دیگر از ساکنان محله قریشی ها نیز می گوید: در سالهای اخیر نامه های متعددی به رییس کل دادگستری هرمزگان ،اداره راه و شهرسازی ،دادستانی بندرعباس ،فرمانداری بندرعباس ،استانداری هرمزگان و شورای تامین استان زده شده اما متاسفانه تمام درخواست ها و نامه ها بی جواب مانده است.
قریشی می گوید: همه مردم محله می خواهیم در چارچوب قانون کارهایمان پیگیری شود و حق و حقوق ما رو بدهند حاضریم زمین ها را از دولت بخریم و سندبگیریم و دولت و قوه قضاییه هم برای واگذاری سند ها با مردم همکاری داشته باشد.
این ساکن محله قریشی ها با درخواست از قوه قضاییه و دادگستری استان می گوید: مردم به دلیل فقر و تهی دستی توان گرفتن وکیل را ندارند و ما می می خواهیم دادستانی به این قضیه ورود کند و کمک کنند مردم از مشکلات بیرون بیایند و سندها این محلات واگذار شود تا خانه ها بازسازی کنند زیرا به دلیل فرسوده بودن احتمال ریزش این خانه ها وجود دارد.
حال با وجود مشکلات فراوان در محلات ساحل نشین، بهتر است مسولان از بی تفاوتی و توپ را در زمین دیگر دستگاه ها انداختن دست بردارند و دستگاه های متولی به یک هم افزایی و اتفاق نظر برسند.
وقت آن رسیده متولیان این امر عملیاتی تر از گذشته رفتار کنند و برای رفع این مشکل و سند دار کردن خانه های مردم اقدام کنند.
نظر شما