عمران معنوی مسجد با اقامه نماز محقق می شود

خداوند متعال در آیه ۱۸ سوره توبه با اشاره به عمران و آبادی مساجد تاکید بسیاری به برپایی نماز و اقامه نماز جماعت در مساجد همپا با آبادی مساجد دارد یعنی ساخت مسجد باید با اقامه نماز جماعت همراه و همقدم باشد.

خبرگزاری شبستاناردبیل:

خداوند متعال در آیه 18 سوره توبه با اشاره به عمران و آبادی مساجد تاکید بسیاری به برپایی نماز و اقامه نماز جماعت در مساجد همپا با آبادی مساجد دارد یعنی ساخت مسجد باید با اقامه نماز جماعت همراه و همقدم باشد.

 

در این آیه به وضوح اشاره شده است که «مساجد خدا را تنها كسانى بايد آباد كنند كه به خدا و روز قيامت ايمان دارند و نماز را به پا داشته و زكات می ‌پردازند و جز از خدا نمى ترسند اميد است كه آنان از ره يافتگان باشند» یعنی اقامه نماز جماعت بخش مهم و اصلی تفکر بنای مساجد است.

 

آیت الله سید محمد حسین طباطبایی در کتاب تفسیر المیزان با اشاره به تفسیر آیه 18 سوره توبه تاکید دارد که «حق تعمير مساجد و جواز آن را منحصر به كسانى كه دين آسمانى را پذيرفته باشند و به اين هم اكتفا نكرد، بلكه مساله نماز خواندن و زكات دادن و نترسيدن جز از خدا را هم اضافه كرده است».

 

پس باید تلاش شود تا بخش معنوی و آبادی مساجد را با اقامه نماز جماعت جبران و در زمان اقامه نماز درب مساجد به روی نمازگزاران باز کنیم.

 

البته این مسئله باید در زمینه نماز صبح نیز لحاظ شود زیرا برخی از مساجد با سهل انگاری در زمان نماز صبح بسته است و این آسیبی بزرگ برای برنامه های تبلیغی نماز دارد.

 

در ادامه این گزارش پای گفتگوی کارشناسان حوزه نماز استان اردبیل می نشینیم:

 

حجت الاسلام «سید علی موسوی زاد» با بیان این مطلب که به فرموده پیامبر مکرم اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) نماز ستون دین است و تاکید کرد باید در کارهای تبلیغی در راستای اقامه نماز تلاش شود تا توطئه های دشمنان نسبت به ایجاد دلسردی در بین نوجوانان و جوانان نسبت به دین رفع شود.

 

این کارشناس دینی اشاره ای نیز به تبلیغات دشمنان در خصوص ایجاد زمینه های کاهلی در بین نوجوانان و جوانان برای انجام امور دینی داشت و تنها راه حل آن را عمل به مبانی قرآن کریم اعلام کرد.

 

«حسن مهدوی» نماز را خلاصه مکتب اسلام می داند و می توان اذعان داشت که همه معارف و جلوه های احکام و قوانین دین مبین اسلام در نماز متبلور است.

 

این کارشناس فرهنگی تاکید دارد که اقامه نماز انسان مومن را از گزند خطاها، معاصی و گناهان حفظ می کند و انسان مومن باید برای صحت اقامه نماز خود، هم جانب حق الله را رعایت کند و هم حق الناس را و این در واقع خلاصه مکتب اسلام و رسیدن به حیات طیبه و سعادت دنیوی و اخروی است.

 

وی تاکید بر این دارد که مسلمان مقید به اقامه نماز در پرتو انوار نورانی این فریضه مهم اسلامی هم در عرصه اعتقادی و باور توحیدی و هم در عرصه رعایت احکام فردی و اجتماعی و نیز در عرصه اخلاق و سبک زندگی به رشد می رسد و در مسیر اعتلای روحی و قرب الهی قرار می گیرد و این اثر بزرگ «نماز» برای انسان است و باید همگان از این نعمت عظمای الهی بهره مند و بردار شوند، پیوندهای فردی و اجتماعی انسان با نماز می تواند او را از آسیب های مختلف و وسوسه های شیطانی و نفسانی مصون بدارد و آرامش، امنیت، حرکت و سعادتمندی را برایش به ارمغان بیاورد.

 

کارشناس فرهنگی پدر و مادر نمازگزار را زمینه جذب و هدایت فرزندان به سمت اقامه این فریضه آسمانی رهنمون می داند و محیط خانواده را برای هدایت و تربیت اسلامی آماده می کند.

 

مهدوی اقامه نماز را یکی از اصلی ترین راهبردهای دین مبین اسلام برای تربیت به صورت غیر مستقیم می داند و  بدین معنا که مسلمان اهل نماز خود را مقید به رعایت احکام و ضوابط مورد تاکید اسلام می داند و این سرآغاز سبک زندگی دینی مورد تاکید دین مبین اسلام است.

 

«الله شکر عبدی» با اعلام اینکه مساجد استان در زمینه اقامه نماز کارهای تبلیغی بسیار خوبی داشته اند تاکیدی نیز بر فعالیت های اجتماعی یاوران نماز به عنوان مبلغان فرهنگ اقامه نماز بین نوجوانان و جوانان داشتند.

 

مدیر ستاد اقامه نماز استان اردبیل یادآور شد که دوره های مختلف یاوران نماز به عنوان بازوی توانمند در کارهای تبلیغی و امر به معروف اقامه نماز در سطح استان با مشارکت مربیان در رده های مختلف برگزار می شود.

 

وی اقامه نماز صبح با همکاری هیئت امنا مساجد استان را یکی از طرح های ابتکاری برای تبلیغ ترویج اقامه نماز دانست و حرکت در راستای ترویج اقامه نماز را یک حرکت تربیتی برای حضور نسل جوان در برنامه های معنوی می داند.

 

عبدی استقبال ستاد اقامه نماز از حرکت های ترویج اقامه نماز را اعلام و خاطر نشان کرد که کارهای تبلیغی در حوزه نماز یک وظیفه همگانی است و همه به عنوان یک وظیفه شرعی باید در این زمینه امر به معرف کند.

کد خبر 850626

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha