به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز ۱۴ آبان به شرح زیر است:
سکه بهار آزادی طرح جدید ۳ میلیون و ۹۸۸ تومان/کاهش نرخ رسمی یورو و پوند
امروز (سه شنبه 14 آبان) قیمت هر گرم طلا 407 هزار و 600 تومان و هر انس طلا در بازارهای جهانی 1508 ارزشگذاری شده است. امروز سکه بهار آزادی طرح جدید 3 میلیون و 988 تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 3 میلیون و 980 تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 70 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 270 هزار تومان، سکه یک گرمی 830 هزار تومان است.
همچنین امروز (سه شنبه 14 آبان) در بازار آزاد دلار 11 هزار و 335 تومان، یورو 12 هزار و 660 تومان، پوند 14 هزار و 820 تومان، لیر ترکیه 2 هزار تومان، دلار استرالیا 7910 تومان، دلار کانادا 8760 تومان است.
این در حالی است که روز گذشته (دوشنبه 13 آبان) هر گرم طلای 18 عیار 407 هزار و 100 تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1514 دلار، سکه بهار آزادی طرح قدیم 3 میلیون و 980 تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 3 میلیون و 985 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 70 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 250 هزار تومان و سکه یک گرمی 830 هزار تومان بود.
در بازار آزاد ارز نیز روز گذشته (دوشنبه 13 آبان) دلار 11 هزار و 320 تومان، یورو 12 هزار و 650 تومان، پوند 14 هزار و 800 تومان، لیر ترکیه 2 هزار تومان، دلار استرالیا 7900 تومان، دلار کانادا 8750 تومان قیمت گذاری شده بود.
نمایشگاه بین المللی واردات چین با حضور ایران آغاز شد
دومین نمایشگاه بین المللی واردات چین با حضور «رضا رحمانی» وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران و با سخنرانی «شی جین پینگ» رییس جمهوری خلق چین از امروز سه شنبه ۱۴ آبان در شانگهای آغاز شد. در این نمایشگاه که هیات ها و شرکت هایی از ۱۵۰ کشور جهان حضور دارند هیاتی از ایران هم به سرپرستی «رضا رحمانی» وزیر صنعت، معدن و تجارت حضور دارد.
بیش از سه هزار شرکت از ۱۵۰ کشور در این دوره از نمایشگاه حضور دارند که بیش از یک هزار شرکت آنها برای نخستین بار است که در بازار چین، تولیدات خود را به عرضه می گذارند.
این نمایشگاه بین المللی شامل سه بخش کشورها، شرکت ها و مجمع اقتصادی «هونگ چیائو» است در مجموع ۶۴ کشور و سه سازمان بین المللی در بخش نمایشگاه جامع کشورها به منظور نشان دادن ظرفیت، وضعیت و موفقیت های خود در زمینه تجارت و سرمایه گذاری، شرکت کرده اند. در بخش شرکت ها نیز بیش از سه هزار شرکت از ۱۵۰ کشور جهان حضور دارند و اقلامی مانند لوازم روزمره با فناوری جدید، خودرو، تجهیزات، لوازم پزشکی و دارو، لوازم خانگی تجملی، تجارت خدماتی، خوراک و محصولات کشاورزی را به نمایش می گذارند.
اقدامات سیستماتیک بانک ملی ایران برای آزادسازی منابع محبوس
پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری و دستور اکید دولت مبنی بر لزوم فروش اموال مازاد بانک ها و نیز بازیابی منابع خارج شده از بانک در قالب تسهیلات که به حالت معوق در آمده اند، بانک ملی ایران در چند سال گذشته پیگیری این امور را به طور جدی در دستور کار داشته است.
بررسی عملکرد بانک نشان می دهد بانک ملی ایران در هر دو بخش موفقیت های چشمگیری حاصل کرده است.
در حالی که غیرجاری شدن تسهیلات پرداختی می تواند یکی از چالش های عمده نظام بانکی تلقی شود، بانک ملی ایران با مدیریت صحیح و تمرکز بر این بخش توانسته به شکل مطلوبی، نسبت مطالبات غیرجاری به تسهیلات پرداختی (NPL) خود را کاهش دهد.
در پایان سال ۱۳۹۵ نسبت مطالبات غیرجاری به تسهیلات پرداختی در این بانک معادل ۷.۸ درصد بود، در حالی که این نسبت در پایان سال ۱۳۹۶ به رقم ۷.۳ درصد کاهش یافت.
اما این روند متوقف نشد و با اقدامات جدی بانک، این نسبت در پایان سال گذشته (۱۳۹۷) با کاهشی چشمگیر به عدد ۶.۳ درصد رسید.
تعدیل این شاخص مهم بانکی در یک بانک بزرگ با گسترده عملیاتی وسیعی به اندازه کشورمان، اقدامی همه جانبه و پرچالش را می طلبید که خوشبختانه بانک ملی ایران با همه توان خود آن را پیاده سازی کرد.
روند وصول مطالبات معوق در بانک با قوت ادامه دارد و تیمی تخصصی در قالب اداره کل پیگیری و وصول مطالبات آن را انجام می دهند.
از سویی دیگر، بانک ملی ایران طی روندی منطقی، قانونی و گام به گام، در حال واگذاری اموال و املاک مازاد خود است.
گرچه در این راه نیز مشکلات و چالش های فراوانی وجود دارد، اما بر اساس گزارش های رسمی، این بانک هم اکنون پیشتاز فروش اموال مازاد است.
حضور فینتکها و فروش برخط بیمهنامه باعث حذف نمایندگان نمیشود
«علیرضا یزدان دوست» درباره اینکه حضور فینتکها و استارتآپها در صنعت بیمه منجر به از دست رفتن فرصتهای شغلی کنونی این صنعت برای نمایندگان فروش و کارگزاریها خواهد شد، گفت: اتفاقا من تصور میکنم که با حضور فینتکها و فروش بر خط بیمهنامهها نیز نمایندگان بیمه حذف نخواهند شد. باید توجه داشت که بسیاری از ایدههای مناسب برای فروش از سوی نمایندگان بیمه مطرح میشود.
وی افزود: فرهنگ خرید بیمهنامه به طور برخط و اینترنتی کار راحتی نیست و اتفاقا نقش نمایندگان بیمه در این زمینه بسیار پُررنگ است. هر شرکتی برای فروش برخط بیمهنامه باید سازوکاری را برای نظارت ایجاد کند که از نظر هزینههای عملیاتی شاید معقول و به صرفه اقتصادی نباشد.
مدیرعامل بیمه آسماری با بیان اینکه هر فروشی در صنعت بیمه در نهایت از طریق نماینده بیمه یا کارگزار آن انجام میشود، خاطرنشان کرد: فکر میکنم ایدههای فروش و ارائه خدمات فینتکها میتواند از جانب نماینده یا کارگزار بیمه باشد. در هر صورت باید از حضور فناوری در حوزه بیمه استقبال کرد. تکنولوژی به سرعت در حال حرکت است و همه را به همراهی با خود وامیدارد. اگر بخواهیم تنها به شکل سنتی برابر آن مقاومت کنیم، در چند سال آینده میبینیم که همه رقبا از ما سبقت گرفته اند و ما درجا زدهایم.
ارائه تسهیلات برای رونق تولید ملیبا جذب منابع خرد محقق میشود
گردهمایی بزرگ مدیریت شعب استان های خراسان رضوی و شمالی بانک ایران زمین با حضور هادی قدیمی معاون عملیات بانکی و مدیریت محترم استانی و روسای شعب این استان با هدف بررسی عملکرد چند ماهه اخیر برگزار شد.
در ابتدای این مراسم میثم شمس آبادی مدیر امور شعب استانی بانک ایران زمین ضمن خوش آمدگویی به معاون عملیات بانکی گزارشی از عملکرد شعب استان در سال جاری را با بیان این که استان خراسان رضوی وشمالی دارای ظرفیت ها و استعدادهای مالی خوبی است، اظهار داشت: در سال جاری همکاران شعب در زمینه بازاریابی و مذاکره با شرکت ها، کارخانجات و صاحبان صنایع و سرمایه فعالیت مناسبی داشتندکه به لطف خدا نتایج رضایت بخشی در این زمینه حاصل شده است.
وی انسجام و تحرکات تیمی در شعب را یکی از تاثیرگزارترین روش های مذاکره و تکنیکی مفید جهت کاهش خطا در اعتبار سنجی و شناسایی نیازهای مشتری عنوان کرد.
هادی قدیمی معاون عملیات بانکی ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع همکاران استانی خود با اشاره به این که کارکنان این استان ازو با سابقه ترین پرسنل بانک بوده های آن در استان جایگاه بانک را تثبیت کرده است، بیان کرد: نتایجی که امروز در این مدیریت شعب استان های خراسان رضوی و شمالی شاهد آن هستیم حاصل برنامه ریزی درست و اداره صحیح مدیریت استان و تلاش خوب کارکنان بوده که برای مدیران عالی بانک نیز این اقدامات محسوس است.
پذیرش ضمانتنامه بانکی جایگزین پرداخت نقدی مالیات ارزش افزوده
مهرداد جمال ارونقی، با اشاره به تسهیلات جدید گمرک برای جبران کاهش سرمایه در گردش واحدهای تولیدی گفت: بر اساس یکی از تازهترین و مهمترین مجوزهای صادر شده برای گمرک، امکان پذیرش ضمانت نامه بانکی به جای پرداخت نقدی مالیات بر ارزش افزوده برقرار شده است.
معاون فنی گمرک گفت: پیش از این تنها برای حقوق ورودی گمرک اجازه پذیرش ضمانت نامههای بانکی را داشت اما به طور معمول گمرک ایران بایستی مالیات بر ارزش افزوده را به صورت نقدی دریافت میکرد. وی با بیان اینکه در روزهای اخیر این امکان به تمامی گمرکات اطلاع رسانی شده تا واردکنندگان کالا از این طریق بخشی از کمبود و کاهش نقدینگی و سرمایه در گردش خود را جبران کنند.
ارونقی گفت: این مجوز در راستای بند «ت» ماده ۳۸ قانون رفع موانع تولید و ماده ۶ قانون امور گمرکی جهت جبران کمبود نقدینگی واحدهای تولیدی و واردکنندگان کالاهای اساسی، دارو، تجهیزات پزشکی، مواد اولیه، ماشین آلات و تجهیزات خط تولید صادر شده و روال کار همانند نحوه دریافت حقوق ورودی بصورت ضمانتنامه بانکی یا اسناد خزانه تا سررسید معین است.
محمد شریعتمداری درباره آخرین اقدامات وزارتخانه برای اجرای قانون هدفمندی و حذف یارانه دهکهای پُردرآمد، ادامه داد: از آنجایی که به دلیل فشار نظام سلطه، شرایط زندگی طبقه متوسط و پایین جامعه مطلوب نیست، حذف یارانه پُردرآمدها با احتیاط کامل انجام میشود.
وی افزود: به همین دلیل صدکهایی از دهک نخست درآمدی مشمول اجرای این قانون شدند و به تدریج و ماهانه با بررسی دقیق تر و ضریب خطای کم بر تعداد آن افزوده میشود.
شریعتمداری ادامه داد: ۲۵۰ هزار خانوار از مجموع خانوارهای دهک نخست درآمدی کشور در جریان حذف یارانه قرار گرفتند که پس از حذف، حدود ۲۰ هزار شکایت به مراکز پیشخوان و سایت موردنظر واصل شد.
وی خاطرنشان کرد: این شکایت ها بررسی خواهد شد و در صورتی که پس از بررسی درستی ادعا ثابت شود، یارانه مجدد برای فرد واریز خواهد شد./
نظر شما