اختلاف نظر دبیر و مدیر روابط عمومی جشنواره در برخی موارد

شاید مهم ترین نکته نشست خبری سی و ششمین جشنواره فیلم کوتاه اختلاف نظر سیدصادق موسوی و آرش عباسی درباره برخی زمینه های سیاستگذاری فیلم کوتاه بود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست خبری جشنواره های سینمایی برای رسانه ها به نوعی نقطه آغاز جشنواره هاست. نشست هایی که در حکم سکوی پایانی پرش به رویداد سینمایی است.



این نشست ها معمولا با اعلام آخرین تصمیمات و اخبار مربوط به جشنواره ها آغاز می شود و با پرسش رسانه ها از مسئولان پایان می یابد.



اما نشست رسانه ای سی و ششمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران از این نظر با عموم جشنواره های سینمایی متفاوت بود چراکه با اختلاف نظر مدیر روابط عمومی  و دبیر جشنواره آغاز شد.

 

در ابتدای نشست سی و ششمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران که پیش از ظهر امروز در سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، «آرش عباسی»، مدیر روابط عمومی این رویداد، با اشاره به این که جشنواره امسال برای نخستین بار بلیط فروشی خواهد کرد، گفت: اساسا فیلم کوتاه و تجربی برای مخاطب عام ساخته نمی شود به همین خاطر تنها مخاطبان خاص این گونه سینمایی باید به تماشای فیلم های آن بنشینند.

 

وی با تاکید بر این که «مردمی کردن فیلم کوتاه اشتباهی فاحش است»، ادامه داد: اکران عمومی فیلم کوتاه که جریان آن در این سال ها به راه افتاده، جای بحث بسیار دارد؛ چرا که ممکن است در آینده لطمات جبران ناپذیری به ماهیت این شکل از سینما و فعالان آن وارد کند.

 

این سخنان مدیر روابط عمومی جشنواره فیلم کوتاه اما با واکنش مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران و دبیر جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران مواجه شد. «سیدصادق موسوی» در همان آغاز سخن خود به اختلاف نظر خود با آرش عباسی درباره برخی موضوعات اشاره کرد و البته آن را نشانه «وجود تکثر در برگزاری جشنواره فیلم کوتاه» و «لازمه مدیریت فرهنگی در نهادی چون انجمن سینمای جوانان ایران» دانست.

 

وی در تشریح رویکرد خود گفت: مثلا ما درباره «اکران عمومی فیلم کوتاه» نظرات متفاوتی داریم. من بر خلاف آرش عباسی که با مردمی کردن سینمای کوتاه مخالف است، معتقدم «فیلم کوتاه عامه پسند نیست اما می تواند مخاطب عام داشته باشد.»

 

موسوی همچنین تاکید کرد: آن چه در سی و ششمین جشنواره فیلم کوتاه رخ خواهد داد، محصول خرد جمعی فعالان انجمن سینمای جوان و دبیرخانه جشنواره است و به طور طبیعی در موضوعات مختلف، آراء متفاوتی وجود دارد.

 

اما این تنها نقطه اختلاف مدیر روابط عمومی و دبیر جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران نبود. آرش عباسی که به نظر می رسد ایده های تند و تیزی در زمینه ساختار برگزاری جشنواره فیلم کوتاه تهران دارد، در بخش دیگری از سخنان خود به انتخاب آثار رسیده به جشنواره پرداخت و گفت: آن ها که فیلم شان به جشنواره راه نیافته در جشنواره های سینمایی ایران و به خصوص جشنواره فیلم کوتاه تهران امکان اعتراض دارند، در حالی که این رویکرد در هیچ  یک از جشنواره جهانی معمول نیست.

 

وی افزود: در جشنواره های معتبر جهان، «دبیر» در زمینه انتخاب آثار حاضردر جشنواره حرف اول و آخر را می زند.

 

عباسی با بیان این که «ما برای هیچ فیلم سازی دعوت نامه نفرستاده ایم»، گفت: این که سلیقه هیات انتخاب در پذیرش فیلم های به نمایش درآمده در جشنواره موثر است امری طبیعی است؛ چراکه اساسا سلیقه نقش مهمی در مواجهه با هنر و سینما دارد.



وی در پایان تاکید کرد: بالاخره  روزی باید به قواعد جشنواره تن بدهیم.

 

این میزان صراحت در سخنان مدیر روابط عمومی جشنواره فیلم کوتاه تا زمانی که دبیر جشنواره آمار آثار رسیده به دبیرخانه و آثار راه یافته به جشنواره را اعلام کرد، گنگ و مبهم می نمود. اما وقتی سیدصادق موسوی گفت که از میان هزار و ششصد و چهل و هشت اثر رسیده در بخش ملی جشنواره تنها صد و چهل فیلم برای نمایش برگزیده شده اند، مشخص شد انجمن سینمای جوان در روزهای گذشته محل حجم زیادی از انتقادات و درخواست ها از سوی فیلمسازان جوانی بوده که آثارشان به جشنواره راه نیافته است و سخنان مدیر روابط عمومی جشنواره ناظر به همین رویدادهاست. 

 

سیدصادق موسوی در این زمینه نیز با آرش عباسی اختلاف نظر داشت؛ گرچه این بار شدت آن به اندازه پیش نبود. موسوی درباره میزان تاثیرگذاری خود به عنوان دبیر در انتخاب آثار جشنواره گفت: به «عباس کیارستمی» نیستم که در جایگاه دبیر جشنواره اعتبار جهانی داشته باشم. من یک مدیر فرهنگی در حوزه فیلم کوتاه هستم که می کوشم تا آن جا که ممکن است حرفه ای عمل کنم و صادق باشم.  

 

وی افزود: در این شرایط به عنوان دبیر جشنواره فیلم کوتاه تهران به رای هیات انتخاب احترام می گذارم.

 

مدیرعامل انجمن سینمای جوان درباره حجم زیاد اعتراضات و درخواست ها از سوی جوانان فیلمساز به آثار منتخب حضور در جشنواره گفت: تعداد زیادی از جوانان علاقه مند به سینمای کوتاه و تجربی که با گاهی با مشقت فراوان مالی و بدون پشتوانه آثار خود را به جشنواره فرستاده بودند، از حضور در آن بازمانده اند و طبیعتا نسبت به انتخاب آثار انتقاداتی دارند،اما به هر صورت باید پذیرفت که با هر هیات انتخابی، تعدادی زیادی از آثار از حضور بازمی مانند.

 

وی ادامه داد: در روزهای اخیر بسیاری به من مراجعه کرده اند و خواسته اند آثارشان به جشنواره راه یابد اما بر اساس آیین نامه جشنواره که امسال از سوی سازمان سینمایی نهایی شد، چنین اختیاری ندارم. خودم هم معتقدم باید این موضوع جا بیافتد که اختیارات دبیر محدود به آیین نامه باشد. به همین خاطر شاید در این دوره نسبت به یک فیلم نظر مثبت داشته باشم که از سوی هیات انتخاب رد شده باشد اما نفیا یا اثباتا درباره هیچ فیلمی نظر نداده ام.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 850323

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha