به گزارش خبرگزاری شبستان، «مصطفی خسروی نیا» با حضور در دومین نشست تخصصی «معرفی و آشنایی با موزههای نظامی برجسته جهان»گفت: در کارگروه زبان های خارجی موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، کاری جدیدی را شروع کردیم مبنی بر جمع آوری اطلاعات موزه های برجسته نظامی جهان که تاکنون 14 موزه برجسته نظامی پس از بررسی و نظرات کارشناسانه انتخاب شدند، امروز نیز در خدمت کارکنان موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس هستم تا درباره موزه یهود برلین اطلاعاتی را به دانش آنها بیفزایم.به نظر من برگزاری چنین نشست های تخصصی باعث بهبود وضعیت و ارتقای موزه های مختلف نظامی کشوراز جمله موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس می شود.
مسئول کارگروه زبان های خارجی موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس درباره ضرورت معرفی و شناساندن موزه های برجسته و نظامی جهان برای کارمندان موزه های نظامی کشور به ویژه موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، افزود: موزه های برجسته و نظامی جهان و حتی موزه هایی که خیلی هم شناخته شده نیستند، دانش و تجربیاتی دارند که از این تجربیات می توانیم برای ارتقا و توسعه هر موزه ای به خصوص موزه های نظامی کشورمان استفاده کنیم. در واقع هدف اصلی ما از برگزاری چنین نشست هایی این است که سعی کنیم دانش و تجربیات موزه های برتر جهان را ترجمه کرده و برای افزایش آگاهی و بهره برداری هر چه بهتر به کارکنان و موزه های نظامی کشور انتقال دهیم .
وی در پاسخ به این سوال که چرا موزه یهود برلین را برای معرفی و سخنرانی انتخاب کرده است، اظهارداشت: در درجه اول پیشنهاد دکتر امیر محمدخانی معاون موزه داری موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بود چون ایشان چندین بار از موزه یهود برلین دیدن کردند و به گفته بازدید کنندگان این موزه به لحاظ معماری بسیار تحسین برانگیزاست .موزه یهود برلین به لحاظ معماری بسیار فوق العاده ای که دارد یکی از شاخص ترین موزه های جهان محسوب می شود این موزه می تواند الگوی های مناسبی برای طراحان موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و کسانی که سعی دارند در طرح فراخوان طراحی و ساخت پنج بخش جدید موزه شرکت نمایند باشد.
خسروی نیا تصریح کرد: کسب اطلاعات از موزه یهود برلین برای کمک به طراحان موزه می تواند در بحث سناریو نویسی، در سبک واسازی و ساختار شکنی در معماری می تواند مسمر ثمر باشد. فناوری های جالبی که در موزه یهود برلین و موزه های برجسته جهان وجود دارد که می توان از این نسخه ها ایده گرفت و در موزه های نظامی کشور و به ویژه موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از آن بهره گرفت.هدف اصلی این است که برگزاری چنین نشست هایی برای ایده پردازی طراحان الهام بخش باشد و به نوعی سرنخ هایی را به کسانی که سعی دارند موزه های نظامی کشور را تقویت کنند و ارتقا دهند می دهد.
مسئول کارگروه زبان های خارجی موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بیان کرد: حادثه هلوکاست در تاریخ یهودیت دگرگون سازترین و مهمترین حادثه و فاجعه ای است که هیچ موزه و هیچ کتاب تاریخ یهود نمی تواند تهی از آن باشد. بخش بسیار مهمی از موزه یهود برلین و درواقع تمام معماری این موزه حول محور حادثه هلوکاست ساخته شده است.
وی درپایان با اشاره به این نکته که به جای اینکه اشیاء موزه با مخاطب صحبت کند بدون استفاده از ابزار کلامی و رسانه ای موزه ها با معماری منحصر به فرد خودشان با بازدید کنندگان سخن بگویند تاکید کرد: موزه های نظامی در کشور ما سعی نمی کنند با زبان معماری صحبت کنند ولی در موزه یهود برلین به لحاظ معماری قوی به این موضوع به شکل متفاوت و تاثیر گذاری پرداخته شده است در واقع یکی از نیازهای اساسی امروزه موزه های جهان این است که با طراحی منحصر به فرد و معماری خاص با مخاطبان خود سخن بگویند.
نظر شما