به گزارش خبرگزاری شبستان، مهدی غضنفری، وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: آمارهای موجود افزایش تولید و فروش را نشان می دهد و گزارش دیگر نیز درباره نرخ انحلال یا کاهش فعالیت های تولیدی هم در مقایسه با قبل از هدفمندی یارانه ها تغییر چندانی نکرده است.
غضنفری درباره آخرین وضعیت تولید در کشور گفت: بر اساس آخرین آمار استخراج شده، دستاوردها خبر از افزایش تولید در شش ماه اول امسال در مقایسه با شش ماه سال گذشته دارد یعنی شش ماهه اول امسال اولین نیمه سال پس از هدفمند شدن بود که در اغلب محصولات معدنی، صنعتی و کالاهای تولیدی از پنج تا پانزده درصد و در برخی از موارد تا بیست درصد افزایش تولید داشته ایم.
غضنفری افزود: یعنی آمارها افزایش تولید و فروش را نشان می دهد و گزارش دیگر نیز درباره نرخ انحلال یا کاهش فعالیت های تولیدی هم در مقایسه با قبل از هدفمندی یارانه ها تغییر چندانی نکرده است.
وی خاطر نشان کرد: همیشه هم زاد و ولد و هم مرگ و میر در تولید داشتهایم و به اصطلاح فنی آن هم تشکیل و احداث و هم انحلال و برچیده شدن، همواره وجود داشته و هم اکنون نیز همان وضعیت سابق حاکم است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه اظهار داشت: در جلسات متعددی که با تولیدکنندگان در استان ها داریم، بیشتر بروی تسهیلات بانکی، سرمایه در گردش انتقاد دارند و نوع انتقادهای آنها مانند گذشته است و کمتر به خود موضوع هدفمندی یارانه ها برمی گردد.
غضنفری در پاسخ به برخی انتقادها که درباره رقم افزایش صادرات غیرنفتی ابهاماتی ایجاد کرده اند، گفت: برخی افراد مطرح می کنند که به دلیل محاسبه محصولات پتروشیمی در صادرات غیرنفتی رقم صادرات غیر نفتی افزایش نشان می دهد و باید مانند گذشته محصولات پتروشیمی را در این آمارها محاسبه نکرد اما باید گفت این استدلال صحیح نیست.
وی افزود: موضوعی که مطرح می کنند، به بحث میعانات گازی برمی گردد که در گذشته نداشتیم و بعدا اضافه شد. در گذشته نیز ما دو نوع محاسبه شامل؛ صادرات غیر نفتی با احتساب میعانات گازی و صادرات غیر نفتی بدون احتساب میعانات گازی را دنبال می کردیم. در حال حاضر هم این دو محاسبه می شود که در هر دو مورد شاهد افزایش صادرات هستیم.
بنا بر گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: فراموش نکنیم؛ نفت، گاز و پتروشیمی مزیت های اصلی کشور ما هستند. هر چه بروی آنها سرمایه گذاری صورت گیرد و ارزش افزوده بروی آن تولید و سپس صادر شود، یک نوع سرمایه گذاری بروی مزیت هاست که می توانیم سود خوبی در آن داشته باشیم. لذا نباید این را از موضوع صادرات خارج کنیم و جزء شمارش صادراتی ما قلمداد نشود.
پایان پیام/
نظر شما